MINUT Termometru digital flexibil

Producator:

16,00 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Anunta-ma cand revine pe stoc

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Adauga la favorite

send on facebook share on facebook send product to a friend

Instructiuni de folosire


Inainte de folosire dezinfectati vârful cu un tampon de vata si spirt. Pentru a-l deschide apasati butonul ON/OFF de langa ecran, un bip scurt va indica faptul ca termometrul este operational. In acelasi timp va face o autoverificare, iar ecranul va avea toate segmentele digitale deschise. Cand pe ecran vor aparea literele ‘Lo’ si gradele ℃ sau ℉ vor clipi termometrul va putea fi folosit. Daca temperatura ambientala este sub 32℃ sau 89,6℉ ecranul va arata “Lo℃”sau “Lo℉”, iar daca valoarea temperaturii este peste 42℃ sau 107,6℉ pe ecran va aparea “Hi℃”sau “Hi℉”. In timpul masurarii temperaturii sunt afisate valorile masurate pe ecran dar clipind. Masurarea temperaturii este completa cand ecranul arata o valoare masurata constanta. Valoarea temperaturii este constanta daca temperatura nu creste cu mai mult de 0,1℃ timp de 4 secunde. In momentul atingerii unei temperaturi constante se va auzi un bip de patru ori si “℃” sau “℉”nu vor mai clipi. Tineti cont ca acest termometru este conceput sa masoare maximum (ex.: temperatura poate creste daca masurarea acesteia continua dupa bip). Acest lucru este specific masuratorilor facute in zona axilara. Cand masurarea este completa opriti termometrul de la butonul ON/OFF. Daca nu il opriti termometrul are functie de oprire automata si se va opri singur in 10 minute.

Functia de memorare
Deschideti termometrul, se va auzi un bip scurt. In acelasi timp va face o autoverificare, iar ecranul va avea toate segmentele digitale deschise. Dupa verificare ultima valoare masurata va aparea automat pe ecran timp de 2 secunde. Valoarea este rescrisa numai de alta valoare masurata.

Modul de masurare al temperaturii
Este important de stiut ca temperatura corpului uman depinde de locul in care se face masuratoarea de aceea locul in care se face masurarea temperaturii trebuie sa fie acelasi.

Masurarea temperaturii rectal
Aceasta metoda este cea mai buna din punct de vedere medical deoarece este cea mai apropiata de temperatura interna.Varful termometrului trebuie introdus usor in rect (maximum 2 cm). Timpul de masurare este de aproximativ 9 pana la 10 de secunde.

Masurarea temperaturii axilar
La masurarea temperaturii axilare pot exista diferente cuprinse intre 0,5℃ pana la 1,5 ℃ fata de masurarea rectala a temperaturii. Masurarea temperaturii prin aceasta metoda dureaza intre 23 si 29 de secunde. De retinut ca masurarea exacta nu este obtinuta daca spre exemplu zona axilara a fost in prealabil racorita, in acest caz recomandam extinderea timpului de masurare a temperaturii spre 5 minute.

Masurarea temperaturii oral
In cavitatea bucala exista zone diferite de temperaturi. Ca regula generala temperatura din cavitatea bucala este cu 0,3℃ pana la 0.8℃ mai scazuta decat temperatura rectala. Pentru a va asigura ca temperatura este cat mai corecta puneti varful termometrului in dreapta sau in stanga bazei limbii. Vârful termometrului trebuie sa aibe contact permanent cu pielea in timpul masurarii, tineti gura inchisa in timpul masurarii si respirati pe nas. Nu mancati sau beti inainte de masurarea temperaturii. Timpul de masurare este intre 15 pana la 19 secunde.
Nota: Producatorul recomanda masurarea temperaturii rectal si va sfatuieste ca dupa semnalul sonor sa prelungiti durata de masurare cu 3 minute.
Curatarea si dezinfectarea
Cel mai bun mod de a curata varful termometrului este cu dezinfectant (alcool 70%).Termometrele rezistente la apa pot fi scufundate in apa calduta sau solutie dezinfectanta in nici o circumstanta nu procedati la fel cu modelele care nu sunt rezistente la apa.

Atentie!
-nu puneti termometrul in contact cu apa fierbinte
-nu il expuneti temperaturilor inalte sau in lumina directa a razelor solare
-nu scapati termometrul ,nu este rezistent la socuri sau impact
-nu indoiti sau deschideti aparatul exceptând zona compartimentului bateriei
-nu curatati termometrul cu dizolvanti, gaz sau benzina doar cu apa curata sau dezinfectant
-nu tineti termometrele rezistente la apa sub apa peste mai mult de 30 de minute
-termometrele sunt compuse din parti mici (bateria si compartimentul bateriei) care pot fi inghitite de copii de aceea nu lasati copii nesupravegheati cu termometrul.
-evitati indoirea varfului termometrului la mai mult de 45 de grade
-daca temperatura ambientului este peste 35℃ sau 95℉ introduceti varful termometrului in apa rece timp de 5 – 10 secunde inainte de masurarea temperaturii.
La febra persistenta, in special la copii, contactati medicul!

Date tehnice
Tip: termometru maximal
Arie de masurare: 32,0 ~ 42,0℃/ 89,6 ~ 107,6℉
Acuratete: +/-0,1℃/0,2℉(32,0 ~ 42,0℃/ 89,6 ~ 107,6℉)
+/-0,2℃/0,4℉peste gradatie
Temperatura la depozitare si transport: (-25 ~ 55)℃, ≤95%RH
Temperatura ambientala la folosire: 5 ~ 35℃, ≤80%RH
Diviziune minima: 0,1℃/0,1℉
Tip baterie: Alkalina pe baza de magneziu tip LR41, 1,5V. Durata de viata 100 de ore de functionare continua.
Greutate: Aproximativ 12g


Produsul MINUT Termometru digital flexibil face parte din categoria Dispozitive Medicale - Aparatura medicala - Termometre - MINUT Termometru digital flexibil Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
MINUT Termometru digital flexibil

MINUT Termometru digital flexibil

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

PRODUSE ASEMANATOARE CU MINUT Termometru digital flexibil

newsletter