Mastodynon, 60 comprimate

Producator:

30,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Anunta-ma cand revine pe stoc

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 27.01.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Mastodynon este un medicament folosit in tratarea sindromului premenstrual cu tulburari precum dureri la nivelul sanilor ori instabilitate psihica.


Mastodynon comprimate se recomanda ca tratament la femeile ce se afla la varsta fertila si prezinta simptome precum mastopatie ori tulburari ale ciclului menstrual. 

Medicamentul nu trebuie administrat copiilor cu varsta sub 12 ani, intrucat nu exista date adecvate privind utilizarea Mastodynon comprimate la aceasta categorie de varsta.

In ceea ce priveste manevrarea utilajelor si/sau conducerea vehiculelor, nu au fost efectuate studii legate de posibilele efecte pe care Mastodynon comprimate le poate avea asupra desfasurarii acestor activitati.

Produsul Mastodynon, 60 comprimate face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni ginecologice - Tulburari menstruale - Mastodynon, 60 comprimate Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Mastodynon comprimate este indicat ca tratament la femei aflate la vârsta fertilă care prezintă următoarele tulburări:
- tulburări ale ciclului menstrual;
- sindrom premenstrual cu tulburări cum sunt mastodinie, labilitate psihică, edeme, constipaţie, cefalee şi migrenă;
- tulburări benigne dureroase la nivelul sânilor (mastopatie).
Simptomele persistente, neclare sau recurente pot fi manifestările unei afecţiuni şi necesită o reevaluare a diagnosticului şi a tratamentului. Mastodynon nu trebuie administrat în tratamentul neoplasmelor mamare

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Mastodynon comprimate

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

1. Ce este Mastodynon şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Mastodynon

3. Cum să utilizaţi Mastodynon

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Mastodynon

6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Mastodynon şi pentru ce se utilizează

Mastodynon este un medicament homeopat.

Mastodynon este indicat ca tratament la femei aflate la vârsta fertilă care prezintă următoarele tulburări:

tulburări ale ciclului menstrual;

sindrom premenstrual cu tulburări cum sunt dureri la nivelul sânilor, instabilitate psihică, umflare a membrelor inferioare, constipaţie, durere de cap, migrenă (durere de cap foarte pronunţată);

tulburări benigne dureroase ale sânilor (mastopatie).

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Mastodynon

Nu utilizaţi Mastodynon

dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Vitex agnus castusCaulophyllum thalictroidesCyclamen purpurascens (sau alte specii de primula), Strychnos ignatiiIris versicolorLilium tigrinum sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenționări și precauții

În cazul unor simptome persistente, neclare sau care se repetă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Astfel de simptome pot fi manifestări ale unei boli şi pot necesita consult medical şi tratament.

Dacă aveţi sau aţi avut cancer sensibil la estrogeni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

Dacă luaţi agonişti sau antagonişti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni sau antiestrogeni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

Se presupune că Vitex agnus castus din compoziţia medicamentului acţionează asupra axului hipotalamo- hipofizar, prin urmare dacă aveţi antecedente de boli ale glandei pituitare trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Mastodynon.

În caz de tumori ale glandei pituitare secretoare de prolactină utilizarea Vitex agnus castus poate masca simptomele determinate de tumoră.

Copii și adolescenți

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea Mastodynon la copii cu vârsta sub 12 ani, nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Mastodynon împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Din cauza efectelor dopaminergice şi estrogenice posibile ale Vitex agnus castus din compoziţia acestui medicament, nu poate fi exclusă interacţiunea Mastodynon cu agonişti şi antagonişti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni şi antiestrogeni.

Mastodynon împreună cu alimente, băuturi și alcool

Eficacitatea medicamentelor homeopate poate fi afectată de factori generali cu efect nociv asupra stilului de viaţă, precum şi de stimulente, alcool şi tutun.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu există indicaţii pentru utilizarea acestui medicament la gravide.

Studiile cu privire la toxicitatea asupra funcţiei de reproducere sugerează că Vitex agnus castus din compoziţia medicamentului poate afecta lactaţia.

Mastodynon nu trebuie utilizat în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Mastodynon comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Notă pentru pacienţii cu diabet zaharat:

Un comprimat Mastodynon conţine aproximativ 0,02 unităţi glucidice de carbohidraţi. Nu conţine gluten.

3. Cum să utilizaţi Mastodynon

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu este prescris altfel de către medic, doza recomandată este de 1 comprimat Mastodynon de 2 ori pe zi (un comprimat dimineaţa şi unul seara). Comprimatele se înghit cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă). Durata tratamentului trebuie stabilită de către medic.

Pentru a obţine un efect terapeutic optim, se recomandă administrarea continuă de Mastodynon timp de 3 luni. Dacă simptomele persistă după 3 luni de tratament, este necesar consult medical.

Dacă simptomele revin după încetarea tratamentului cu Mastodynon, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a relua tratamentul.

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 12 ani, Mastodynon nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Dacă utilizați mai mult Mastodynon decât trebuie

Până în prezent nu s-au raportat cazuri de supradozaj.

Dacă aţi luat în mod accidental mai multe comprimate Mastodynon decât trebuie, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă aţi luat în mod accidental mai multe comprimate Mastodynon decât ar trebui şi aveţi intoleranţă la lactoză, pot să apară tulburări gastro-intestinale sau diaree. În acest caz, întrerupeţi utilizarea Mastodynon şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă uitați să utilizaţi Mastodynon

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă încetaţi să utilizaţi Mastodynon

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi încetat să utilizaţi Mastodynon.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută:

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Frecvenţa următoarelor reacţii adverse nu poate fi estimată din datele disponibile:

reacţii alergice severe cu umflare a feţei, dificultăţi la respiraţie şi înghiţire

reacţii (alergice) pe piele (erupţii trecătoare, urticarie), acnee

dureri de cap, ameţeli

tulburări gastro-intestinale (cum sunt greaţă, dureri abdominale)

tulburări ale ciclului menstrual

În cazul apariţiei primelor semne de reacţii de hipersensibilitate, reacţii alergice sau altor reacţii adverse menţionate mai sus, opriți administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Administrarea medicamentelor homeopate poate duce la o înrăutăţire temporară a simptomelor preexistente (agravare iniţială). În acest caz întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vămedicului dumneavoastră.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Mastodynon

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Mastodynon

Substanţele active sunt: Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum.

1 comprimat conţine: Vitex agnus castus Ø 162 mg, Caulophyllum thalictroides D4 81 mg, Cyclamen purpurascens D4 81 mg, Strychnos ignatii D6 81 mg, Iris versicolor D2 162 mg, Lilium tigrinum D3 81 mg.

Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de cartof, stearat de magneziu.

Cum arată Mastodynon şi conţinutul ambalajului

Mastodynon se prezintă sub formă de comprimate rotunde, aplatizate, de culoare bej, cu posibilă uşoară pigmentaţie.

Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate. Cutie cu 6 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate. Cutie cu 12 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

BIONORICA SE

Kerschensteinerstraße 11-15

92318 Neumarkt, Germania

Tel.: +49 9181 / 231-90 Fax:

+49 9181 / 231-265 e-mail:

[email protected]

Acest prospect a fost revizuit în martie 2017.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Mastodynon,  60 comprimate

Mastodynon, 60 comprimate

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

tulburari menstruale sanatatea sistemului genito-urin

PRODUSE ASEMANATOARE CU Mastodynon, 60 comprimate

newsletter