Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: MANGESIUS TRADING SRL

Tyrosur gel este destinat tratarii ranilor de dimensiuni reduse, care supureaza usor, suprainfectate bacterian de agenti patogeni sensibili la tirotricina.

Tyrosur 1 mg / g x 5 g gel

Indisponibil
12,00 RON

Ce este Tyrosur gel şi pentru ce se utilizează

Tyrosur gel este un antibiotic local.

Tyrosur gel este utilizat pentru tratamentul rănilor de dimensiuni mici, superficiale, care supurează ușor, suprainfectate bacterian de agenți patogeni sensibili la tirotricină. Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

 

Tyrosur 1 mg/g gel

Tirotricină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

• Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

• Dacă aveți întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

• Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavostră. Nu trebuie să-l dați altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră.

• Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiți în acest prospect:

1. Ce este Tyrosur gel și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați Tyrosur gel

3. Cum să utilizați Tyrosur gel

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Tyrosur gel

6. Conţinutul ambalajului şi alte informații

1. Ce este Tyrosur gel şi pentru ce se utilizează

Tyrosur gel este un antibiotic local.

Tyrosur gel este utilizat pentru tratamentul rănilor de dimensiuni mici, superficiale, care supurează ușor, suprainfectate bacterian de agenți patogeni sensibili la tirotricină. Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați Tyrosur gel

Nu utilizați Tyrosur gel:

- Dacă sunteți alergic (hipersensibil) la tirotricină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Nu este indicat pentru aplicarea pe mucoasa nazală. Studiile demonstrează că aplicarea în acastă zonă ar putea duce la alterarea mirosului.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Tyrosur gel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului deoarece:

- în cazul aplicării în regiunea ochilor (se poate percepe o senzație de arsură).

Tyrosur gel împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Nu există date care să ateste acțiunea Tyrosur gel la femeile gravide.

Nu este cunoscut riscul potențial pentru ființele umane. Din această cauză este recomandat ca Tyrosur gel să nu se folosească în timpul sarcinii.

Alăptarea

Nu este cunoscut dacă clorura de cetilpiridiniu sau tirotricina se excretă în laptele matern. De aceea se recomandă ca Tyrosur gel să nu se folosească în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Medicamentul nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Tyrosur gel conţine propilenglicol

Tyrosur gel 1mg/g conține propilenglicol care poate provoca iritație cutanată.

3. Cum să utilizaţi Tyrosur gel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Tyrosur gel se aplică pe piele.

Se aplică Tyrosur gel de 2-3 ori pe zi în cantitate adecvată în așa fel încât gelul să acopere părțile afectate ale pielii. Pentru răni minore sau inflamații ale pielii pe suprafețe neacoperite ale corpului, nu este necesar nici un bandaj. Pentru răni mai mari sau care supurează se recomandă aplicarea unui bandaj protector, care trebuie schimbat după 1 – 2 zile conform recomandării medicului.

Perioada de tratament depinde de simptomatologia clinică. În cazul în care după o săptămână de tratament nu se observă nici o ameliorare, tratamentul va trebui reevaluat. Dacă există posibilitatea identificării agenților patogeni se recomandă efectuarea testelor necesare.

Dacă utilizați mai mult Tyrosur gel decât trebuie

Dacă ați folosit la o administrare o cantitate prea mare de Tyrosur gel, continuați tratamentul conform indicațiilor de dozare. Dacă observați apariția unor simptome neobișnuite, contactați imediat medicul.

Dacă uitați să utilizați Tyrosur gel

În cazul în care uitați să aplicați o dată Tyrosur gel, continuați administrarea conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului.

Dacă încetați să utilizați Tyrosur gel

Durata tratamentului depinde de severitatea și evoluția simptomatologiei clinice. Dacă întrerupeți tratamentul cu Tyrosur gel prea repede, nu puteți beneficia de efectul dorit.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Afecţiuni cutanate și ale țesutului subcutanat: în cazuri foarte rare (<1/10 000) pot apărea reacții de sensibilizare, respectiv senzația de arsură a pielii.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Tyrosur gel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Produsul se poate utiliza în decurs de cel mult 3 luni după prima deschidere a tubului.

A se păstra la temperaturi sub 25° C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conține Tyrosur gel

Substanța activă este tirotricina. 1 g gel conține 1 mg tirotricină

Celelalte componente sunt: etanol 96%, clorură de cetilpiridiniu, propilenglicol, carbomer (Synthalen K), trometamol, apă purificată

Cum arată Tyrosur gel și conținutul ambalajului

Gel incolor, opalescent.

Ambalaje

Cutie cu un tub din Al a 5 g gel

Cutie cu un tub din Al a 25 g gel

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

ENGELHARD ARZNEIMITTEL GmbH & Co. KG

Herzbergstraβe 3, 61138 Niederdorfelden, Germania

{Sigla ENGELHARD Arzneimittel}

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Vedra International – Reprezentanţa România

Str. Dr. Ion Ghiulamila nr. 19, Sector 5, Bucureşti, România

Tel: + 40 314 243 033

{Sigla VEDRA INTERNATIONAL}

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2017

SKU 79362
OTC Da
Brand MANGESIUS TRADING SRL
Line Nici unul
EAN 4104480805172
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.