SOLARIS Ulei de cocos presat la rece, 40ml

Producator:

9,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Adauga la favorite

send on facebook share on facebook send product to a friend

Uleiul de cocos presat la rece este o sursa naturala de energie pentru intregul organism si un superaliment 100% raw, indicat celor ce tin o dieta raw si in alimentatia sanatoasa. Contine cea mai mare parte a nutrientilor existenti in nuca de cocos: vitaminele E si K, fier, zinc, fitosteroli, grasimi saturate, acizi grasi Omega-6 si grasimi mononesaturate. Uleiul de cocos ajuta la incetinirea proceselor de imbatranire datorita continutului bogat in antioxidanti si are excelente proprietati cosmetice. Este recomandata folosirea uleiului de cocos pentru un par matasos si o piele hidratata.


Beneficii SOLARIS Ulei de cocos presat la rece:

  • Continut bogat in antioxidanti
  • Bogat in acizi grasi Omega-6

Fiind considerat unul dintre putinele uleiuri vegetale cu o atat de mare concentratie de acizi grasi (90%), acest produs aduce o serie de beneficii organismului.
Are proprietati antifungice, antivirale si antibacteriene
Acest fapt se datoreaza celor trei acizi grasi saturati prezenti in compozitia uleiului de cocos:

  • Acidul caprilic (octanoic);
  • Acidul capric (decanoic);
  • Acidul lauric (dodecanoic).

Derivatele acestor trei acizi au capacitatea de a dezintegra peretii celulelor bacteriene si, astfel, sunt recunoscuti pentru beneficiile pe care le au in afectiunile microbiene. Pornind de la aceasta proprietate, au fost descoperite alte avantaje corelate:

  • Uleiul de cocos poate calma inflamatia provocata de candidoza - infectie provocata de Candida albicans;
  • Uleiul de cocos poate sustine sistemul imunitar - corpul uman transforma acidul lauric in monolaurina, despre care s-a dovedit stiintific ca poate lupta cu brio in combaterea virusurilor si a bacteriilor;
  • Datorita proprietatilor antimicrobiene, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru calmarea durerilor in gat;
  • Deoarece este absorbit de piele foarte usor, uleiul de cocos a obtinut rezultate benefice in tratarea dermatitei, luptand eficient impotriva iritatiilor, inflamatiilor si infectiilor dermice.

Ingrediente SOLARIS Ulei de cocos presat la rece:

Ulei de nuca de cocos presat la rece.

Mod de utilizare SOLARIS Ulei de cocos presat la rece:

Conform datelor furnizate de FoodData Central, 100 de grame de ulei de cocos reprezinta un coeficient caloric de 892 de kcal si o serie de compusi ale caror beneficii si proprietati le vom prezenta la capitolul „beneficiile uleiului de cocos”.
99. 06 g lipide;
1 mg calciu;
0.05 mg fier;
0.02 mg zinc;
0.03 mg colina;
0.11 mg vitamina E;
0.6 mg vitamina K;
82.475 g acizi saturati;
6.332 g acizi mononesaturati;
1.702 g acizi polinesaturati.
Astfel, uleiul de cocos este compus in principal din grasimi (90%), cele mai multe fiind acizi grasi saturati. Contine o cantitate minima de vitamine si nu include colesterol.

Hidrateaza pielea si este benefic in tratarea acneei si a ridurilor

Proprietatile antifungice, antivirale si antibacteriene ale acidului lauric il recomanda ca tratament anti-acneic. Uleiul de cocos poate actiona ca un antibiotic natural, care lupta impotriva bacteriilor ce produc inflamatii la nivelul tenului. In plus, acidul lauric are un rol important si in hidratarea pielii, astfel, uleiul de cocos catifeleaza tenul. In cazul in care este folosit in tratamentele antiacneice, uleiul de cocos are avantajul ca nu usuca pielea, spre deosebire de alte solutii traditionale pe baza de peroxid de benzoil.
De asemenea, datorita continutului bogat in antioxidanti, vitaminelor A si E si prezentei acidului ferulic care ajuta la estomparea ridurilor fine, uleiul de cocos poate avea proprietati anti-imbatranire, ceea ce il recomanda in tratamentele antirid.

Uleiul de cocos este benefic pentru imbunatatirea digestiei

Administrat intern, uleiul de cocos poate combate actiunea nociva a virusurilor si bacteriilor. Prin mecanismul lipidelor cu rol antimicrobian, cum ar fi acidul capric si cel lauric, acest produs poate sustine sistemul imunitar.
De asemenea, uleiul de cocos are un efect benefic asupra digestiei. Un studiu efectuat de Gastroparesis and Dysmotilities Association, din Canada, demonstreaza faptul ca acizii saturati din structura uleiului, avand efect antimicrobian, pot ajuta la tratarea infectiilor cu diverse bacterii ce provoaca indigestii. Stomacul fiind mai putin expus riscurilor indigestiei, poate fi combatut mult mai usor si sindromul colonului iritabil.

Uleiul de cocos este benefic pentru sportivi

In momentul efortului fizic, corpul foloseste doua tipuri de combustibil: zaharurile si acizii grasi din organism. Utilizarea acizilor grasi din uleiul de cocos duce la producerea de cetone in organism, eliberand energia necesara oricarui sportiv in timpul antrenamentului. O lingurita de cocos adaugata in smoothie-uri sau shake-uri proteice poate fi de ajutor persoanelor care fac sport si vor sa slabeasca. Uleiul de cocos se asimileaza rapid in organism si se transforma in energie.

Cum poti utiliza uleiul de cocos

Datorita proprietatilor si beneficiilor sale, uleiul de cocos poate avea atat o administrare interna, putand fi consumat ca adjuvant nutritional in diferite diete, dar si una externa, avand numeroase intrebuintari in domeniul cosmeticii. Iata, in continuare, cateva moduri concrete prin care te poti bucura de beneficiile uleiului de cocos.

Uleiul de cocos ca produs cosmetic

Prin intermediul acizilor saturati, al antioxidantilor naturali si al vitaminelor prezente in compozitia uleiului de cocos, acesta are beneficii mai ales asupra sanatatii parului, a pielii si a tenului.

Cum poti folosi uleiul de cocos pentru ingrijirea parului

Compozitia sa uleioasa si hidratanta face ca uleiul de cocos sa fie perfect pentru ingrijirea parului. Il poti folosi ca tratament pentru prevenirea ruperii firului de par. Dupa spalare, aplica putin ulei de cocos pe varfuri, pentru a preveni deteriorarea lor.
De asemenea, il poti utiliza ca masca pentru par. Inainte de spalare, incalzeste intr-un bol 3-5 lingurite de ulei de nuca de cocos. Cand este cald, aplica uleiul cu mana pe firele de par, incepand din zona varfurilor si continuand cu zona scalpului. Maseaza parul bine, pana cand vei observa ca acesta este complet acoperit cu ulei. Dupa aplicare, pune pe par o casca de dus si lasa uleiul sa actioneze doua ore. In final, spala parul foarte bine de doua sau de trei ori, pana cand nu se mai simte uleios si lasa-l sa se usuce natural, fara sa utilizezi uscatorul de par.

Cum poti folosi uleiul de cocos pentru ingrijirea tenului

Sunt suficiente cateva picaturi de nuca de cocos aplicate pe fata, pentru a avea un ten luminos si ingrijit. Proprietatile antifungice, antivirale si antibacteriene ale celor trei acizi grasi fac ca uleiul de cocos sa poata fi folosit ca produs pentru ingrijirea tenului. Iata cateva intrebuintari:
tratament anti-acneic - amesteca o lingura de miere naturala cu o lingura de ulei de cocos virgin si vei obtine o masca pentru ten. O poti aplica o data pe saptamana. De asemenea, pentru un efect rapid, poti combina uleiul de cocos cu ulei esential de Arbore de Ceai.
solutie pentru barbierit - uleiul de cocos hidrateaza si reface pielea dupa ras, prevenind iritatiile.
crema pentru prevenirea aparitiei ridurilor - datorita continutului bogat in antioxidanti, plus vitamina A si E, uleiul de cocos are proprietati anti-imbatranire, putand fi folosit pentru prevenirea aparitiei ridurilor. Amesteca putin ulei de cocos in crema ta obisnuita pentru ten si aplic-o pe ten, insistand in zona conturului ochilor.
crema hidratanta pentru ten - datorita faptului ca este absorbit de piele extrem de rapid, uleiul de cocos poate fi utilizat ca produs pentru hidratarea si hranirea tenului. Poti aplica uleiul de cocos direct pe epiderma, masand usor, pana cand este absorbit complet.
demachiant natural - amesteca 2 linguri de ulei de cocos si 1 lingura de vitamina E si poti folosi amestecul ca demachiant natural pentru indepartarea machiajului si a impuritatilor acumulate pe ten pe parcursul zilei.

Cum poti folosi uleiul de cocos pentru ingrijirea pielii si a organismului

lotiune pentru corp si exfoliant pentru piele - il poti aplica dupa dus, direct pe pielea umeda sau il poti folosi ca produs exfoliant, amestecandu-l cu putin zat de cafea sau zahar brun si scortisoara. In felul acesta, vei obtine un exfoliant natural, ideal pentru o piele catifelata.
dupa dus sau dupa ce ai aplicat o crema exfolianta - maseaza energic picioarele cu ulei de cocos si cateva picaturi de ulei esential de grapefruit, pentru a combate celulita si aparitia vergeturilor.
calmeaza iritatiile - pe durata verii, uleiul de cocos poate fi aplicat pe piele dupa expunerea la soare, pentru a reduce arsurile si pentru a ajuta la refacerea rapida a pielii.
balsam pentru buze - amesteca, intr-un recipient potrivit, cate o lingurita de ulei de cocos, unt de shea si ceara de albine si vei obtine un balsam natural ideal pentru ingrijirea buzelor. Acesta va avea efect hidratant, dar si antiviral.
repara pielea crapata - pregateste o lingurita de ulei de cocos si aplica pe zonele in care pielea are nevoie de hidratare, de exemplu, pe coate, genunchi si calcaie.

Uleiul de cocos in bucatarie

Fiind rezistent la temperaturi inalte, compozitia uleiului de cocos ramane stabila, de aceea poate inlocui cu succes tipurile clasice de ulei folosite pentru gatit. Poate fi folosit la coacerea si prajirea mancarurilor preferate.
Avantajul uleiului de cocos pentru gatit este ca nu fumega, pastreaza aromele mancarurilor si creeaza o crusta frumoasa alimentelor.
Poate fi folosit in salate, smoothie-uri, shake-uri proteice, in ceai sau lapte. Consumul lui poate ajuta la absorbtia de vitamine, proteine si nutrienti.
De asemenea, consumul de ulei de cocos ajuta la metabolizarea grasimilor si la eliberarea energiei. O lingurita de cocos, dimineata, inainte de masa, contribuie la reducerea senzatiei de foame, dar este si un bun energizant. Poate fi folosit in prepararea batoanelor nutritive, dar si a retetelor raw vegane.

Mituri despre uleiul de cocos

Pe langa beneficiile si proprietatile sustinute prin studii si argumente stiintifice, in jurul uleiului de cocos s-au conturat si cateva perceptii eronate. Dintre acestea, cele mai intalnite sunt:
Uleiul de cocos reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare - acidul lauric poate contribui la reglarea colesterolului HDL (colesterol bun); in acelasi timp, insa, acidul miristic prezent si el in structura uleiului de cocos poate creste colesterolul LDL (rau), de aceea, nu putem spune ca uleiul de cocos este un produs alimentar recomandat impotriva bolilor cardiovasculare.
Uleiul de cocos este benefic in cazul bolii Alzheimer - in prezent, boala Alzheimer nu poate fi oprita din progresie, insa explicatiile posibile vin datorita faptului ca alimentul contine o proportie superioara de polifenoli (acid ferulic si acid p-coumaric), cu un important rol antioxidant.
Uleiul de cocos te ajuta sa slabesti - rezultatele testelor cu privire la efectele uleiului de cocos in cadrul curelor de slabire nu au fost atat de clare, incat sa evidentieze faptul ca uleiul de cocos face o diferenta semnificativa.

Precautii / Atentionari SOLARIS Ulei de cocos presat la rece:

Chiar si atunci cand este vorba despre alimentele sanatoase, ele trebuie consumate cu moderatie. Fiind o grasime, uleiul de cocos nu trebuie consumat in exces. Se recomanda consumul a cel mult 1-3 linguri de ulei de cocos (echivalentul a 20 g de grasimi saturate) pe zi pentru femei si cel mult 2 linguri de ulei de cocos pe zi pentru barbati.
De asemenea, daca il administrezi extern, asigura-te ca produsul cumparat este unul de calitate si ca uleiul de cocos este cat mai putin procesat si tratat prin substante chimice utilizate pentru albire sau pentru indepartarea mirosului.
Fie ca il folosesti ca tratament pentru par, piele si ten, fie ca aliment nutritional, uleiul de cocos are o serie larga de beneficii si merita sa isi castige locul in stilul tau de viata.

Produsul SOLARIS Ulei de cocos presat la rece, 40ml face parte din categoria BIO SI Wellness - Uleiuri esentiale si aromaterapie - SOLARIS Ulei de cocos presat la rece, 40ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
SOLARIS Ulei de cocos presat la rece, 40ml

SOLARIS Ulei de cocos presat la rece, 40ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

PRODUSE ASEMANATOARE CU SOLARIS Ulei de cocos presat la rece, 40ml

newsletter