Lioton Gel, 100000 U.I./100 g, 50 g

Producator:
Gama: LIOTON

30,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 27.01.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Picioare usoare si mereu in miscare cu Lioton 1000® Gel.
Lioton Gel poate fi utilizat singur cand este indicat in tratament local sau in combinatie cu un tratament sistemic.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Beneficii Lioton Gel:

 • Foarte eficient datorita mecanismului de actiune antiinflamator, antiedematos si anticoagulant al heparinei;
 • Concentratia ridicata de heparina in forma de gel hidroalcoolic permite penetrarea profunda;
 • Gel usor de aplicat, nu lasa urme, cu miros placut, care ofera o senzatie racoritoare;
 • Imbunatateste microcirculatia si reduce edemul local.

Indicatii:

 • tratarea simptomelor afectiunii venelor superficiale (de exemplu cele caracteristice venelor varicoase, tromboflebita, sindroame post trombotice, varice, edeme de staza);
 • prevenirea complicatiilor datorate venelor varicoase (formarea cheagurilor de sange in venele afectate cu sau fara inflamatia peretelui venos si ulceratiilor care se formeaza pe piele in zona venelor varicoase);
 • ameliorarea simptomelor care apar dupa o interventie chirurgicala pe vene (de exemplu vanatai si umflaturi);
 • ameliorarea umflaturilor, contuzii, entorse, luxatii, echimozelor articulare si musculare care apar in urma unor traumatisme sau intinderi musculare;
 • hematoame superficiale post-traumatice, bursite, tendinite sau dupa punctii venose.

Ingrediente Lioton Gel:

Substanta activa esteheparina sodica. 100 g gel contin heparina sodica 100000 U.I.
Celelalte componente sunt: carbomer 940, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, etanol, ulei de flori de portocal, ulei de lavanda, trietanolamina, apa purificata.

Mod de administrare Lioton Gel:

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Lioton Gel este destinat utilizarii pe pielea intacta. Aplicati gelul o data pana la de trei ori pe zi cate 3-10 cm gel pe suprafata afectata masand usor.Trebuie sa contactati medicul daca simptomele se agraveaza sau nu apar ameliorari dupa 4 saptamani de tratament.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Produsul Lioton Gel, 100000 U.I./100 g, 50 g face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru circulatie - Varice - Lioton Gel, 100000 U.I./100 g, 50 g Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

LIOTON GEL 100000 U.I./100 g gel

Heparină sodică

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

-            Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-            Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-            Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-            Dacă după 4 săptămâni nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.          Ce este Lioton Gel şi pentru ce se utilizează
 1.          Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Lioton Gel
 1.          Cum să utilizaţi Lioton Gel
 1.          Reacţii adverse posibile
 1.          Cum se păstrează Lioton Gel
 1.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 1.           Ce este Lioton gel şi pentru ce se utilizează

Lioton Gel este utilizat pentru:

-tratarea simptomelor afecţiunii venelor superficiale (de exemplu cele caracteristice venelor varicoase, tromboflebită, sindroame post trombotice, varice, edeme de stază),

-prevenirea complicaţiilor datorate venelor varicoase (formarea cheagurilor de sânge în venele afectate cu sau fără inflamaţia peretelui venos şi ulceraţiilor care se formează pe piele în zona venelor varicoase),

-ameliorarea simptomelor care apar după o intervenţie chirurgicală pe vene (de exemplu vânătăi şi umflături),

-ameliorarea umflăturilor, contuzii, entorse, luxaţii, echimozelor articulare şi musculare care apar în urma unor traumatisme sau întinderi musculare,

-.hematoame superficiale post-traumatice, bursite, tendinite sau după puncţii venose.

Lioton Gel poate fi utilizat singur când este indicat în tratament local sau în combinaţie cu un tratament sistemic.

 

 1.          Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Lioton Gel Nu utilizaţi Lioton Gel:
 •   dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la heparină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Ø  pe răni deschise,

 •   pe suprafeţe care sângerează,
 •   pe zone care nu sunt acoperite de piele (de exemplu, zona genitală, mucoasa bucală),
 •   unde există o infecţie a pielii.

Atenţionări şi precauţii

-dacă aveţi o tendinţă crescută de sângerare. În acest caz tratamentul cu Lioton Gel trebuie urmărit cu atenţie de medicul dumneavoastră;

-dacă prezentaţi semne şi simptome de alergie (hipersensibilitate) la Lioton Gel. În acest caz se întrerupe imediat tratamentul cu Lioton Gel;

-dacă aveţi răni deschise, care sângerează sau care sunt infectate pe suprafeţele care necesită tratament: Lioton Gel nu trebuie utilizat pe aceste zone (vezi, de asemenea, “Nu utilizaţi Lioton Gel)

 

Copii şi adolescenţi

Lioton Gel nu este recomandat pentru utilizarea la copii şi adolescenţi deoarece siguranţa şi eficacitatea nu au fost stabilite la acest grup de vârstă.

 

Lioton Gel împreună cu alte medicamente

Aveţi grijă deosebită dacă utilizaţi anticoagulante (cum sunt medicamentele pentru prevenirea cheagurilor de sânge). În aceste cazuri, utilizarea heparinei poate mări timpul de protrombină.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Nu există date disponibile referitoare la utilizarea Lioton Gel în timpul sarcinii şi alăptării.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date disponibile referitoare la utilizarea Lioton Gel în timpul conducerii vehiculelor şi utilizării utilajelor.

 

Lioton gel conţine parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, parfum de flori de portocal şi ulei de lavandin.

Acest medicament conţine parahidroxibenzoat de metil şi parahidroxibenzoat de propil, ca şi conservanţi.

Aceştia pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Acest medicament conţine parfumuri cu citral, citronelol, cumarină, d-limonen, farnesol, geraniol si linalool.

Citral, citronelol, cumarină, d-limonen, farnesol, geraniol şi linalool pot provoca reacţii alergice.

 

 1.           Cum să utilizaţi Lioton Gel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Doze şi mod de administrare

Lioton Gel este destinat utilizării pe pielea intactă. Aplicaţi gelul o dată până la de trei ori pe zi câte 3-10 cm gel pe suprafaţa afectată masând uşor.Trebuie să contactaţi medicul dacă simptomele se agravează sau nu apar ameliorări după 4 săptămâni de tratament.

 

Dacă utilizaţi mai mult Lioton gel decât trebuie

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj cu Lioton Gel. Dacă acestea apar, efectul heparinei poate fi neutralizat cu sulfat de protamină.

2

Dacă uitaţi să utilizaţi LIOTON GEL, folosiţi-l imediat ce vă amintiţi. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.           Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte rar pot să apară la locul de aplicare reacţii alergice la heparină (foarte rar înseamnă mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi trataţi).

În cazuri izolate (necunoscute: frecvenţa nu poate fi estimată din datele existente), au apărut reacţii de hipersensibilitate cum sunt înroşirea pielii şi mâncărime. Aceste reacţii dispar de obicei, rapid la întreruperea utilizării medicamentului.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează Lioton gel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe tub după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Termenul de valabilitate după prima deschidere este de 24 săptămâni.

În ambalajul original: 5 ani

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Lioton Gel

-            Substanţa activă este heparina sodică. 100 g gel conţin heparină sodică 100000 U.I.

-            Celelalte componente sunt: apă purificată, etanol 96% carbomer, trolamină, parfum de flori de portocal (conţinând linalool, d-limonen, geraniol, citral, citronelol şi farnesol), ulei de lavandin (conţinând linalool, d-limonen, geraniol şi cumarină), parahidroxibenzoat de metil (E218) , parahidroxibenzoat de propil (E216), ca şi conservanţi.

 

Cum arată Lioton Gel şi conţinutul ambalajului

Lioton gel se prezintă sub formă de gel incolor sau uşor gălbui, aproape transparent, cu miros aromatic şi consistenţă mucilaginoasă.

3

Cutie cu un tub din aluminiu şi dop din polipropilenă sau din polietilenă care conţine 20 g gel

Cutie cu un tub din aluminiu şi dop din polipropilenă sau din polietilenă care conţine 30 g gel

Cutie cu un tub din aluminiu şi dop din polipropilenă sau din polietilenă care conţine 50 g gel

Cutie cu un tub din aluminiu şi dop din polipropilenă sau din polietilenă care conţine 100 g gel

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

A. Menarini Industrie Farmaceutiche Riunite S.r.l.

Via Sette Santi 3, Florence, Italia

Fabricantul

A. Menarini Manufacturing Logistics and Services S.r.l.,

Via Sette Santi 3, Florence,

Italia

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

 

Acest prospect a fost revizuit în Aprilie 2022.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Lioton Gel, 100000 U.I./100 g, 50 g

Lioton Gel, 100000 U.I./100 g, 50 g

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

sistem circulator Varice dureri musculare gel dureri musculare Lioton gel

PRODUSE ASEMANATOARE CU Lioton Gel, 100000 U.I./100 g, 50 g

newsletter