Lioton gel 100.000UI, 50 g, ajutor dureri musculare

Producator:

30,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 07.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Lioton gel se recomanda a fi utilizat pentru a ameliora simptomele aparute in urma interventiei chirurgicale pe vene.


Imbunatateste-ti circulatia de la nivel local cu Lioton gel 100.000UI, 50 g

Daca te confrunti cu vanatai si diverse afectiuni ale venelor, precum varice sau tromboflebita, aplicarea unui anticoagulant la nivel local iti poate fi de ajutor. Lioton gel 100.000UI, 50 g contine heparina, o substanta cu efect anticoagulant ce patrunde rapid in tesuturi si fluidifica sangele. Astfel, Lioton gel imbunatateste circulatia sangelui si reduce inflamatia si edemul.

Cum se aplica Lioton gel?

Datorita formulei usoare, acest gel cu heparina se aplica rapid pe piele, nu lasa urme grase si nu pateaza hainele. Pentru un efect optim aplica intre 3 si 10 cm de Lioton gel 100.000UI, 50 g pe suprafata afectata si maseaza usor pana ce simti ca gelul s-a absorbit in piele. Vei simti o senzatie de racoare si un parfum placut. Incearca si tu Lioton gel 100.000UI, 50 g daca te confrunti cu afectiuni venoase. Springfarma te asteapta cu preturi avantajoase si livrare rapida.

... Citeste mai mult

Ce este Lioton gel şi pentru ce se utilizează

Lioton Gel este utilizat pentru:

- prevenirea complicaţiilor datorate venelor varicoase (formarea cheagurilor de sânge în venele afectate cu sau fără inflamaţia peretelui venos şi ulceraţiilor care se formează pe piele în zona venelor varicoase);

- ameliorarea simptomelor care apar după o intervenţie chirurgicală pe vene (de exemplu vânătăi şi umflături);

- tratarea simptomelor afecţiunii venelor superficiale (de exemplu cele caracteristice venelor varicoase, tromboflebită, sindroame post trombotice, varice, edeme de stază);

- ameliorarea umflăturilor, contuzii, entorse, luxaţii, echimozelor articulare şi musculare care apar în urma unor traumatisme sau întinderi musculare;

- hematoame superficiale post-traumatice, bursite, tendinite sau după puncţii venose.

Lioton Gel poate fi utilizat singur când este indicat în tratament local sau în combinaţie cu un tratament sistemic.

... Citeste mai putin
Produsul Lioton gel 100.000UI, 50 g, ajutor dureri musculare face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni circulatorii - Varice - Lioton gel 100.000UI, 50 g, ajutor dureri musculare Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- contuzii și traumatisme: infiltrate şi edeme locale; hematoame subcutanate. Afecţiuni traumatice ale
aparatului musculo-tendonos şi capsulo-ligamentos;

- tratamentul sindromului varicos şi complicaţiilor acestuia: flebotromboza, periflebita superficială, flebita varicoasă postoperatorie, tromboflebita, ulcerul varicos; sechele ale safenectomiei.

Contraindicații

- dacă aveți hipersensibilitate la substanța activă pe care o conține Lioton Gel - este vorba despre heparină sodică - sau la oricare dintre celelalte elemente componente ale medicamentului. 

Prospect: Informaţii pentru utilizator

LIOTON GEL 100000 U.I./100 g gel

Heparină sodică

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 4 săptămâni nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Lioton Gel şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Lioton Gel

3. Cum să utilizaţi Lioton Gel

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Lioton Gel

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Lioton gel şi pentru ce se utilizează

Lioton Gel este utilizat pentru:

tratarea simptomelor afecţiunii venelor superficiale (de exemplu cele caracteristice venelor varicoase, tromboflebită, sindroame post trombotice, varice, edeme de stază);

prevenirea complicaţiilor datorate venelor varicoase (formarea cheagurilor de sânge în venele afectate cu sau fără inflamaţia peretelui venos şi ulceraţiilor care se formează pe piele în zona venelor varicoase);

ameliorarea simptomelor care apar după o intervenţie chirurgicală pe vene (de exemplu vânătăi şi umflături);

ameliorarea umflăturilor, contuzii, entorse, luxaţii, echimozelor articulare şi musculare care apar în urma unor traumatisme sau întinderi musculare;

- hematoame superficiale post-traumatice, bursite, tendinite sau după puncţii venose.

Lioton Gel poate fi utilizat singur când este indicat în tratament local sau în combinaţie cu un tratament sistemic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Lioton Gel

Nu utilizaţi Lioton Gel:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la heparină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

- pe răni deschise;

- pe suprafeţe care sângerează;

- pe zone care nu sunt acoperite de piele (de exemplu, zona genitală, mucoasa bucală);

- unde există o infecţie a pielii.

Atenţionări şi precauţii

dacă aveţi o tendinţă crescută de sângerare. În acest caz tratamentul cu Lioton Gel trebuie urmărit cu atenţie de medicul dumneavoastră;

dacă prezentaţi semne şi simptome de alergie (hipersensibilitate) la Lioton Gel. În acest caz se întrerupe imediat tratamentul cu Lioton Gel;

dacă aveţi răni deschise, care sângerează sau care sunt infectate pe suprafeţele care necesită tratament: Lioton Gel nu trebuie utilizat pe aceste zone (vezi, de asemenea, “Nu utilizaţi Lioton Gel).

Copii şi adolescenţi

Lioton Gel nu este recomandat pentru utilizarea la copii şi adolescenţi deoarece siguranţa şi eficacitatea nu au fost stabilite la acest grup de vârstă.

Lioton Gel împreună cu alte medicamente

Aveţi grijă deosebită dacă utilizaţi anticoagulante (cum sunt medicamentele pentru prevenirea cheagurilor de sânge). În aceste cazuri, utilizarea heparinei poate mări timpul de protrombină.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Nu există date disponibile referitoare la utilizarea Lioton Gel în timpul sarcinii şi alăptării.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date disponibile referitoare la utilizarea Lioton Gel în timpul conducerii vehiculelor şi utilizării utilajelor.

Lioton Gel conţine conţine parahidroxibenzoat de metil şi parahidroxibenzoatParahidroxibenzoat de metil şi parahidroxibenzoat de propil care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

3. Cum să utilizaţi Lioton Gel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze şi mod de administrare

Lioton Gel este destinat utilizării pe pielea intactă. Aplicaţi gelul o dată până la de trei ori pe zi câte 3-10cm gel pe suprafaţa afectată masând uşor.Trebuie să contactaţi medicul dacă simptomele se agravează sau nu apar ameliorări după 4 săptămâni de tratament.

Dacă utilizaţi mai mult Lioton gel decât trebuie

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj cu Lioton Gel. Dacă acestea apar, efectul heparinei poate fi neutralizat cu sulfat de protamină.

Dacă uitaţi să utilizaţi LIOTON GEL, folosiţi-l imediat ce vă amintiţi. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte rar pot să apară la locul de aplicare reacţii alergice la heparină (foarte rar înseamnă mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi trataţi).

În cazuri izolate (necunoscute: frecvenţa nu poate fi estimată din datele existente), au apărut reacţii de hipersensibilitate cum sunt înroşirea pielii şi mâncărime. Aceste reacţii dispar de obicei, rapid la întreruperea utilizării medicamentului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Lioton gel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Lioton Gel

Substanţa activă este heparina sodică. 100 g gel conţin heparină sodică 100000 U.I;

Celelalte componente sunt: carbomer 940, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, etanol, ulei de flori de portocal, ulei de lavandă, trietanolamină, apă purificată.

Cum arată Lioton Gel şi conţinutul ambalajului

Lioton Gel se prezintă sub formă de gel incolor sau uşor gălbui, aproape transparent, cu miros aromatic şi consistenţă mucilaginoasă.

Cutie cu un tub din aluminiu care conţine 20 g gel

Cutie cu un tub din aluminiu care conţine 30 g gel

Cutie cu un tub din aluminiu care conţine 50 g gel

Cutie cu un tub din aluminiu care conţine 100 g gel

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

A. MENARINI INDUSTRIE FARMACEUTICHE RIUNITE S.R.L.,

Via Sette Santi 3, Florence, Italia

Fabricantul

A. MENARINI MANUFACTURING LOGISTICS

AND SERVICES S.r.l.,

Via Sette Santi 3, Florence,

Italia

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Acest prospect a fost revizuit în August 2018.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Lioton gel  100.000UI, 50 g, ajutor dureri musculare

Lioton gel 100.000UI, 50 g, ajutor dureri musculare

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

sistem circulator Varice dureri musculare gel dureri musculare Lioton gel

PRODUSE ASEMANATOARE CU Lioton gel 100.000UI, 50 g, ajutor dureri musculare

newsletter