Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: PHARMASWISS

Vidisic gel oftalmic se foloseste in tratamentul simptomatic al keratoconjunctivitei uscate, cu rol de inlocuitor al secretiei lacrimale.

Vidisic gel oftalmic x 10 g

Indisponibil
19,40 RON

Ce este Vidisic și pentru ce se utilizează

Vidisic este un gel oftalmic utilizat în tratamentul simptomatic al keratoconjunctivitei uscate (secreţie lacrimală insuficientă), cu rol de substituent al secreţiei lacrimale.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru pacient

Vidisic 2 mg/g gel oftalmic

Carbomer 980

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

1. Ce este Vidisic și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Vidisic

3. Cum să utilizați Vidisic

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Vidisic

6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Vidisic și pentru ce se utilizează

Vidisic este un gel oftalmic utilizat în tratamentul simptomatic al keratoconjunctivitei uscate (secreţie lacrimală insuficientă), cu rol de substituent al secreţiei lacrimale.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Vidisic

Nu utilizați Vidisic:

dacă sunteți alergic la carbomer sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Vidisic, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. În cazul în care se constată apariţia iritaţiei locale persistente, administrarea gelului oftalmic trebuie întreruptă. În această situaţie se recomandă un examen oftalmologic.

Copii și adolescenți cu vârsta până în 18 ani

Siguranța și eficacitatea Visidic la copii și adolescenți, la dozele recomandate pentru adulți, au fost stabilite prin experiență clinică, dar nu au fost efectuate studii clinice.

Vidisic împreună cu alte medicamente

Nu se cunosc interacțiuni cu alte medicamente.

Vidisic poate prelungi timpul de contact al medicamentelor aplicate topic la nivel ocular. Dacă acesta este utilizat alături de alte picături oftalmice, trebuie lăsat un interval de 5 minute între administrări. Dacă Vidisic este utilizat alături de un unguent oftalmic trebuie lăsat un interval de 15 minute între administrări. Vidisic va fi administrat întotdeauna ultimul.

În timpul tratamentului, purtătorii de lentile de contact le vor înlătura înainte de administrarea Vidisic şi vor aştepta minim 15 minute înainte de reinserare.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Nu sunt disponibile date clinice referitoare la siguranţa administrării Vidisic în timpul sarcinii sau alăptării. Datele preclinice sugerează că riscul utilizării Vidisic în timpul sarcinii sau alăptării este foarte scăzut. Ca regulă de bază, acest medicament se va utiliza în timpul sarcinii sau alăptării numai după evaluarea de către medic a raportului beneficiu matern/risc potenţial la făt/sugar.

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

După administrarea în sacul conjunctival acest medicament poate produce tulburarea vederii pentru câteva minute. De aceea, pacienţii vor fi sfătuiţi să nu conducă autovehicule sau să folosească utilaje în acest interval de timp.

3. Cum să utilizați Vidisic

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Tratamentul sindromului de ochi uscat necesită stabilirea dozelor specifice fiecărui pacient. În funcţie de severitatea şi intensitatea simptomelor, se instilează în sacul conjunctival o picătură de 3-5 ori pe zi şi cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare.

Este bine să vă adresaţi unui oftalmolog în timpul utilizării Vidisic, având în vedere că tratamentul cu acest medicament este în mod normal de lungă durată sau permanent.

Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a gelului oftalmic, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe.

Copii și adolescenți cu vârsta până în 18 ani

Siguranța și eficacitatea Visidic la copii și adolescenți, la dozele recomandate pentru adulți, au fost stabilite prin experiență clinică, dar nu au fost efectuate studii clinice.

Dacă utilizați mai mult Vidisic decât trebuie

Supradozajul ocular sau ingerarea accidentală nu prezintă relevanţă clinică. De aceea, nu sunt necesare măsuri de urgenţă; la nevoie se instituie tratament simptomatic.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vămedicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri rare s-au semnalat reacţii de intoleranţă. Vidisic conţine cetrimid cu rol de conservant, care la utilizare frecventă sau pe o perioadă îndelungată poate cauza iritaţie oculară (arsuri, înroşire, senzaţia de corp străin) şi poate afecta partea anterioară a ochiului (corneea). De aceea, pentru tratamentul de lungă durată al keratoconjunctivitei uscate cronice se vor alege produse medicamentoase fără conservanţi.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Vidisic

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu necesită condiții speciale de păstrare.

A se utiliza în maximum 6 săptămâni de la prima deschidere a tubului.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Vidisic

Substanța activă este carbomer 980. Un gram de gel oftalmic conține 2 mg carbomer 980.

Celelalte componente sunt: cetrimid, sorbitol, hidroxid de sodiu, apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Vidisic și conținutul ambalajului

Se prezintă sub formă de gel incolor, clar, fără particule vizibile.

Este disponibil în cutii cu cu un tub din aluminiu, prevăzut cu vârf aplicator din PEÎD, de culoare albă și închis cu capac cu filet din PEÎD, de culoare albă; tubul conține 10 g gel oftalmic.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik

GmbH, (subsidiară a companiei Bausch&Lomb),

Brunsbütteler Damm 165-173,13581

Berlin Germania

Fabricantul

Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH,

Brunsbütteler Damm 165-173, 13581 Berlin

Germania

Acest prospect a fost revizuit în ianuarie 2019.

OTC Da
Brand PHARMASWISS
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...