Varice

Ce sunt varicele?

Varicele nu sunt altceva decat vene largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii. Ele pot fi localizate in zona gambelor, a coapselor, si apar mai frecvent la femei decat la barbati. Varicele mai sunt numite vene de tip panza de paianjen. Specialistii spun ca in prezent unul din cinci adulti sufera de un tip de varice, iar o incidenta mai ridicata o intalnim in randul femeilor cu varsta de peste 50 de ani. In cazul venelor afectate, ele pot da si senzatia de picioare grele, iar in unele situatii, vena dilatata din anumite zone poate crea mancarimi sau alt gen de disconfort. Pentru tratarea varicelor se recomanda ecografii doppler, dar sunt si alte insight-uri de care trebuie sa tii cont.

Cum arata varicele?

In linii mari, varicele arata ca niste vene mari proeminente, dilatate exagerat si au o culoarea de la vinetiu la albastru rosiatic. Ele apar in zona superficiala a pieli, sunt inestetice si pot fi cel mai des intalnite la nivelul membrelor inferioare, in zona gambelor si a coapselor. Sunt cazuri in care varicele pot aparea si la nivelul uterului sau a esofagului. Venele varicoase localizate in zona anusului sunt cunoscute sub numele de hemoroizi si afecteaza, la randul lor, peste un sfert din populatia adulta. Exista forme de varice care vin insotite de dureri si alte simptome, in special atunci cand vorbim de varice din zona anusului. Alte forme de vene varicoase sunt telangiectaziile si venele reticulate, care au doar consecinte cosmetice, fara sa fie insotite de alte simptome.

De ce apar varicele si care sunt simptomele acestei afectiuni?

Boala varicoasa se caracterizeaza prin vene care au suferit o dilatare permanenta ca urmare a slabirii peretelui venei si care au culoare albastruie. Acestea pot fi superficiale, adica pot fi observate la nivelul pielii, sau profunde, daca sunt localizate in apropierea oaselor. In mod frecvent apar la nivelul membrelor inferioare si pot avea un aspect de "panza de paianjen". Mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia unor varice, dar si sedentarismul, sarcina, obezitatea sau statul prelungit in picioare. De asemenea, sunt de evitat baile fierbinti, pantofii incomozi, dar si consumul de alcool si tutun. Cel mai frecvent simptom este reprezentat de venele proeminente, usor de observat. Dar, te poti confrunta si cu modificari de culoare a pielii, crampe, senzatie de picioare grele, disconfort si durere. Pe springfarma.com gasesti o gama variata de medicamente pentru varice. Poti achizitiona Tarosin, 20 comprimate, vase de sange rezistente, Venotis venofit crema, 50ml, dar si Stimuven plus pentru tratamentul varicelor. La preturi accesibile gasesti Fluxiv supliment pentru sanatatea venelor, 60 comprimate filmate, Endolex Gel, 100 ml pentru picioare grele si obosite si Vitaleg, 60 comprimate. 

Ce vitamine si minerale sunt bune pentru varice?

Pentru a evita aparitia unor varice sunt recomandate vitaminele E si C, dar si magneziul din categoria mineralelor. Insa, un rol important il are hesperidina, care este un compus vegetal. Daca vrei sa urmezi un tratament varice poti opta pentru formulele care contin ingrediente naturale, precum ardei iute, ghimbir, extract din sambure de struguri si Ginkgo biloba. Aceste ingrediente le regasesti in Venolastin, 30 capsule, Rotta Natura sau Secom Circulation Blend, 100 capsule si le poti comanda acum de pe springfarma.com. 

Articolele 1-20 din 31

Setati descendent