Neuro


Descopera ofertele:


Produse in trend:

NeurovertNeurovert
CebriumCebrium
StrescalmStrescalm
ZzzquilZzzquil
Magnevie ExpressMagnevie Express
Manhae SereniteManhae Serenite

Ce sunt bolile neurovegetative, de ce apar si care sunt simptomele acestor afectiuni?

Sistemul nervos vegetativ are rolul de a regla activitatea organelor interne. Insa, in anumite situatii, daca acesta nu functioneaza corect, organismul are tendinta de a oferi un raspuns exagerat. Printre manifestari se numara bufeurile, tensiunea crescuta, transpiratiile excesive sau chiar lesin. Iar daca te confrunti cu tulburari de somn, nervozitate, stari depresive, episoade de migrene si oboseala cronica, acestea pot fi semnul unor dereglari neurovegetative. Toate aceste tulburari neurovegetative pot semnala prezenta unor boli ereditare sau pot fi urmarea unor infectii neurologice. Este important sa ameliorezi simptomele afectiunilor din zona neuro, astfel incat calitatea vietii sa nu iti fie afectata. Din oferta springfarma.com poti comanda Sun Wave Pharma Stressclean Complex, Calmogen Plant, 20 capsule, Doppelherz aktiv Magneziu 500, 30 capsule, suplimente potrivite pentru sustinerea sanatatii.

Ce vitamine si minerale sunt bune pentru bolile neurovegetative?

Daca te confrunti cu afectiuni neurovegetative, este important sa iei suplimente de vitamina B, dar si minerale, precum magneziu si calciu. Poti achizitiona Benesio Magneziu + B complex, 14 plicuri, dar si GNC 5-HTP 100 mg, 30 capsule care ofera suport pentru sanatatea mentala. De asemenea, te poti baza si pe ingredientele naturale regasite in Naturalis Ginkgo biloba 40mg, 20 comprimate. Insa, si extractele de valeriana sau sunatoare ofera efecte benefice si le poti regasi in Aquilea Sueno, 30 comprimate. Toate aceste produse, dar si multe alte optiuni sub forma de comprimate si fiole sunt disponibile pe springfarma.com. 

Cum iti poti imbunatati capacitatea de concentrare si memorare cu ajutorul suplimentelor

Lacunele de memorie, lipsa de claritate mentala si, in general, diminuarea capacitatilor cognitive pot aparea din cauze ce tin de o anumita etapa (stres, surmenaj intelectual, alimentatie dezechilibrata, carente alimentare, un traumatism cranian) sau din cauze medicale, pe fondul unor patologii ale sistemului nervos (maladia Alzheimer si alte demente, miastenia gravis, scleroze multiple). Asadar, inainte de a lua orice masura pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, este important sa se cerceteze cu atentie posibilele cauze pentru care creierul nu mai da randamentul de alta data.

Din fericire, exista o serie de substante cu efecte dovedite in ceea ce priveste imbunatatirea memoriei si a concentrarii – si care actioneaza daca nu imediat, macar garantat. In aceasta categorie, a substantelor neurotrofice, avem in primul rand acizii grasi esentiali precum Omega-3 si Omega-6, vitaminele din grupul B (in mod special B6 si B12), supranumite vitaminele antistres, minerale precum magneziu, lecitina, ginkgo biloba sau ginseng, pana la aminoacizii cu actiune tintita sau de modulare a neurotransmitatorilor, precum L-carnitina, acidul gamma-aminobutiric, glutamina, taurina, tirozina, galantamina, colina si altele.

Stilul de viata este esential pentru a ne pastra creierul sanatos si in forma. Totul isi pune amprenta asupra felului cum se ni se fac sinapsele la nivel cerebral si, implicit, asupra capacitatii de memorare. Astfel, sunt importante obiceiul de a lua micul dejun si, in general, asigurarea unei alimentatii cat mai echilibrate nutritional, hidratarea suficienta (creierul consta, in proportie de 85%, din apa), obiceiul de a face miscare (mersul pe jos favorizeaza sinteza de masa cenusie), gestionarea stresului prin alternarea activitatilor solicitante cu cele recreative, asigurarea unui somn suficient si odihnitor, evitarea alcoolului si altele.

Articolele 1-20 din 28

Setati descendent