Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Activitate cerebrala

Activitatea cerebrala, poate fi stimulata? Ce este un tonic cerebral si cand se recomanda folosirea lui

Atunci cand vorbim de creier, vorbim de una dintre cele mai importante componente ale organismului. Creierul este principalul coordonator si centru de comanda al organismului, fiind alcatuit din peste 10 milioane de neuroni. Activitatea cerebrala integreaza functiile cognitive, prin intermediul carora omul se conecteaza la realitate, prin intermediul stimulilor externi.
Gustul, auzul, vazul, mirosul, pipaitul, alaturi de celelalte functii precum atentia, memoria, gandirea si invatarea ajuta organismul uman sa fie conectat la realitate.
 
In acest context, de-a lungul timpului, inca din antichitate oamenii s-au concentrat sa cauta plante si produse care sa ajute la stimularea memoriei. De la acid citric la siropul tonic cerebral a fost doar un pas. Daca la inceput se folosea extract de melissa officinalis, extract de busuioc ocimum basilicum, medicina a evoluat si cercetarile din domeniu au evidentiat legatura dintre consumul anumitor aminoacizi si stimularea neuronala.

Cum functioneaza un tonic cerebral?

Un tonic cerebral este de fapt un amestec de plante, minerale, aminoacizi care produc o crestere energetica la nivelul scoartei cerebrale prin sporirea captarii glucozei si a oxigenului la nivel neuronal si prin stimularea sintezei de ATP (acid adenozintrifosforic, reprezentand forma de stocare a energiei la nivel celular), reusind in acest mod sa produca activarea proceselor si a functiilor cerebrale. Specialistii in neurologie si nutritie recomanda persoanelor care se simt epuizate psihic sa introduca in alimentatia lor suplimente care contin aminoacizi precum Arginina, Fosfoserina, Glutamina, Asparagina, si sa consume fructe, legume care contin Vitamina B12.
 
Aminoacizii sunt compusi chimici care intra in alcatuirea proteinelor. Proteinele stau la baza structurii celulelor vii si participa la procesele metabolice esentiale din organism.  Vitamina B12 contribuie la metabolismul energetic normal, la procesul de diviziune celulara, la mentinerea sanatatii psihice, la formarea normala a globulelor rosii, la metabolismul normal al homocisteinei, la functionarea normala a sistemelor nervos si imunitar, la reducerea oboselii si extenuarii.

Articolele 81-100 din 312

Setati descendent
produse pe pagină
Produse populare acum