Medicamente si Suplimente pentru Alergii de Sezon
Bolile alergice înregistrează de la an la an, o creștere semnificativă. Aceasta se face resimțită, în special, în țările dezvoltate din cauza creșterii expunerii la poluanții atmosferici, cât și din cauza scăderii expunerii la infecții în timpul copilăriei, prin utilizarea crescută de antibiotice.
În prezent, alergia este considerată o boala sistemică (generală) a organismului, care se manifestă sub forma uneia sau a mai multor afecțiuni corelate. Dintre manifestările alergice se pot enumera: alergia nazală, urticaria cronică, eczemele, astmul alergic, faringitele alergice, manifestările auriculare sau oculare, polipoza nazală.
Care sunt cele mai frecvente alergii
- Alergia medicamentoasa - apare atunci cand sistemul imunitar reactioneaza impotriva unui medicament pe care il considera, in mod gresit, agent patogen. Printre cele mai frecvente forme de alergie medicamentoasa se numara alergia la penicilina si la sulfamide.
- Alergia la praf - apare ca reactie a organismului la acarienii din praful de casa ale caror resturi se amesteca cu praful din incaperi si sunt usor aeropurtati. "Febra fanului" - este o forma de rinita alergica, sezoniera, declansata de antigene din mediu : polenul arborilor si plantelor.
- Alergia la veninul de insecte - apare ca reactie a organismului la veninul unor insecte. Albina si viespea sunt cele mai obisnuite insecte ale caror intepaturi declanseaza o alergie, dar exista si unele specii de furnici la care pot sa apara reactiile alergice. Intepatura de albina si intepatura de viespe sunt cele mai susceptibile de a declansa o reactie extrem de severa - socul anafilactic (anafilaxia).
- Rinita alergica - este o inflamatie a mucoasei nazale, uneori si a mucoasei sinusurilor care apare in urma contactului cu un alergen, pe cale respiratorie. Rinita alergica se manifesta prin rinoree (scurgere de lichid), stranut, nas infundat, prurit (mancarime) nazal, uneori cefalee.
Afla aici ce sunt medicamentele antihistaminice