Alergii de sezon

Care sunt beneficiile ingredientelor din medicamentele pentru combaterea alergiilor de sezon?

Ingredientele comune care sunt utilizate in medicamentele pentru combaterea alergiilor de sezon pot include antihistaminice, corticosteroizi si decongestionante. Antihistaminicele functioneaza prin blocarea efectelor histaminei, o substanta chimica eliberata de organism in timpul unei reactii alergice. Astfel, cu acest tip de medicament poti reduce simptomele, precum nas infundat, stranut si ochi inlacrimati. Pe de alta parte, corticosteroizii sunt utilizati pentru a reduce inflamatia si mancarimea cauzate de alergii. Acestea pot fi luate pe cale orala sau prin inhalare. In cele din urma, decongestionantele functioneaza prin reducerea umflarii mucoasei nazale, care poate cauza dificultati in respiratie. Cu toate acestea, este important sa consulti un medic inainte de a lua orice medicament pentru alergii, deoarece pot exista efecte secundare sau interactiuni cu alte medicamente pe care le administrezi.

Ce tipuri de medicamente pentru combaterea alergiilor de sezon gasesc pe springfarma.com?

In cazul in care te confrunti cu alergii ce au ca simptom tusea sau expectoratiile, una dintre solutiile la care poti apela este Astha -15 Pentru Hiper-Reactivitate Bronsica, 200ml. Siropul este obtinut din extracte de plante, precum sofran, cardamom, cuisoare si piper negru. Un alt aliat pentru starea ta de bine este Secom Good Routine C-Your-Immunity, 30 Capsule. Acest supliment alimentar contine o formula sinergica cu tripla actiune: antialergica, antioxidanta si antiinflamatoare. Daca alergia se manifesta prin mancarimea ochilor, este recomandat sa administrezi Vizik Allergy Picaturi Pentru Ochi, 10 Ml. Solutia reduce inflamatia, dar si disconfortul care poate fi cauzat de praf sau polen. 

Care sunt cele mai frecvente alergii

  • Alergia medicamentoasa - apare atunci cand sistemul imunitar reactioneaza impotriva unui medicament pe care il considera, in mod gresit, agent patogen. Printre cele mai frecvente forme de alergie medicamentoasa se numara alergia la penicilina si la sulfamide.
  • Alergia la praf - apare ca reactie a organismului la acarienii din praful de casa ale caror resturi se amesteca cu praful din incaperi si sunt usor aeropurtati. "Febra fanului" - este o forma de rinita alergica, sezoniera, declansata de antigene din mediu : polenul arborilor si plantelor.
  • Alergia la veninul de insecte - apare ca reactie a organismului la veninul unor insecte. Albina si viespea sunt cele mai obisnuite insecte ale caror intepaturi declanseaza o alergie, dar exista si unele specii de furnici la care pot sa apara reactiile alergice. Intepatura de albina si intepatura de viespe sunt cele mai susceptibile de a declansa o reactie extrem de severa - socul anafilactic (anafilaxia).
  • Rinita alergica - este o inflamatie a mucoasei nazale, uneori si a mucoasei sinusurilor care apare in urma contactului cu un alergen, pe cale respiratorie. Rinita alergica se manifesta prin rinoree (scurgere de lichid), stranut, nas infundat, prurit (mancarime) nazal, uneori cefalee.

Afla aici ce sunt medicamentele antihistaminice

Articolele 1-20 din 39

Setati descendent