Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Scadere febra

Cum apare febra?

Febra este unul dintre cele mai importante simptomuri ale COVID19 sau ale infectiei cu SarsCov2. Temperatura crescuta a corpului si o senzatie de disconfort accentuata: maini care frig, frisoane, ochi care ard. Acestea pot fi semne ale unui episod febril. Chiar daca este principalul simptom al infectarii cu SARS CoV 2, febra apare ca simptom si in alte afectiuni medicale. Totodata febra poate sa apara din cauza supraexpunerii la Soare cand pielea arde din cauza excesului de radiatii UV sau din cauza unei enterocolite acute sau altei sursa de infectie.

Temperatura normala a corpului este intre 36,1 si 37,2 grade Celsius si pentru ca exista peste 8 mld de oameni de rase si zone geografice diferite nu exista un standard pentru temperatura normala a corpului, dar exista un interval considerat a fi normal din acest punct de vedere. Acesta este cuprins intre 36,1 si 37,2 grade Celsius. Atunci cand temperatura trece usor de 37,2 grade, acesta poate fi considerat un episod subfebril, ce poate avea o gama ampla de cauze, printre care si expunerea prelungita la soare. Pentru a te asigura ca totul este in regula cu sanatatea ta, iti poti lua singur temperatura la intervale regulate de timp. Daca temperatura creste, atunci vorbim ci suguranta de o infectie la nivelul organismului si e semn ca s-a instalat febra.

Cum putem tine febra sub control?

Atunci cand temperatura depaseste 39,4 grade- la adulti, pot fi administrate antitermice. O atentie deosebita trebuie acordata bebelusilor, in cazul carora este nevoie de un consult sau de o parere specializata inainte de administrarea antitermicelor. Copiii intre 6 luni si 5 ani pot face convulsii de la febra, deci daca observati o temperatura mai mare de 38 de grade, prezentati-va imediat cu cel mic pentru un consult.

6 produse

Setati descendent
produse pe pagină
Produse populare acum