Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: ALCON

Lacryvisc gel oftalmic este utilizat pentru ameliorarea simptomelor iritatiei oculare si lupta eficient impotriva deshidratarii ochilor. 

Lacryvisc gel oftalmic x 10 g

Indisponibil
39,00 RON

Ce este LACRYVISC şi pentru ce se utilizează

LACRYVISC este un gel recomandat împotriva deshidratării ochilor (conţine carbomer).

Este utilizat pentru ameliorarea simptomelor uscăciunii şi iritaţiei oculare care pot să apară ca urmare a poluării mediului înconjurător sau a unei umidităţi insuficiente a aerului.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

LACRYVISC 3 mg/g, gel oftalmic

Carbomer

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este LACRYVISC şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi LACRYVISC

3. Cum să utilizaţi LACRYVISC

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează LACRYVISC

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este LACRYVISC şi pentru ce se utilizează

LACRYVISC este un gel recomandat împotriva deshidratării ochilor (conţine carbomer).

Este utilizat pentru ameliorarea simptomelor uscăciunii şi iritaţiei oculare care pot să apară ca urmare a poluării mediului înconjurător sau a unei umidităţi insuficiente a aerului.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi LACRYVISC

Nu utilizaţi LACRYVISC:

dacă sunteţi alergic la carbomer sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

Uz oftalmic

Dacă apar dureri oculare, modificări ale vederii, iritaţie a ochilor, roşeaţă persistentă sau dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului.

Dacă luaţi şi alte medicamente. Citiţi secţiunea „LACRYVISC împreună cu alte medicamente”.

LACRYVISC împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi luat utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Dacă utilizaţi şi alte picături sau unguente oftalmice, trebuie să lăsaţi un interval de minim 5 minute între administrări. Unguentele oftalmice vor fi ultimele administrate.

Dacă apar dureri oculare, modificări ale vederii, roşeaţă sau iritaţie continuă sau dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc, starea clinică a pacientului va fi reevaluată.

Se indică spălarea mâinilor înainte de a deschide tubul. Pentru a evita contaminarea produsului, se va evita atingerea vârfului tubului de ochi, mâini sau alte suprafeţe.

Tubul se va poziţiona în poziţie verticală pentru instilare în sacul conjunctival.

Sarcina şi alăptarea

Acest medicament poate fi utilizat în timpul sarcinii sau alăptării, conform recomandărilor, fără riscul de afectare a fătului sau sugarului.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Deoarece acest medicament se prezintă sub formă de gel, înceţoşarea vederii poate apărea pentru o perioadă după ce aţi utilizat LACRYVISC. Nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje până la dispariţia acestor manifestări.

Acest efect dispare rapid după ce LACRYVISC a fost distribuit uniform pe toată suprafaţa oculară.

LACRYVISC conţine clorură de benzalconiu

Un excipient din LACRYVISC (clorura de benzalconiu) poate produce iritaţia ochilor şi decolorarea lentilelor de contact moi.

Dacă purtaţi lentile de contact, acestea trebuie îndepărtate înainte de utilizarea LACRYVISC iar apoi trebuie să aşteptaţi cel puţin 15 minute înainte de a reaplica lentilele de contact.

3. Cum să utilizaţi LACRYVISC

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată:

Se administrează, prin instilare, o picătură în sacul conjunctival de 2 - 4 ori pe zi sau ori de câte ori apare senzaţia de disconfort ocular ca urmare a hiposecreţiei lacrimale.

Pentru instilarea în sacul conjunctival, tubul va fi ţinut în poziţie verticală, astfel că gelul va picura în virtutea gravitaţiei. Această tehnică previne apariţia picăturilor mari care depăşesc capacitatea sacului conjunctival şi senzaţia de lipire a genelor.

Uz oftalmic.

Dacă utilizaţi mai mult LACRYVISC decât trebuie, nu există riscul de efecte adverse. Având în vedere calea de administrare şi compoziţia acestui medicament, nu este de aşteptat apariţia supradozajului.

Dacă aveţi întrebări suplimentare privind utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Unii pacienţi pot prezenta următoarele reacţii la nivelul ochilor:

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)vedere înceţoşată.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)disconfort ocular, cruste la marginea pleoapelor, iritaţii oculare.

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 100 persoane)umflarea ochilor, durere oculară, mâncărime oculară, roşeaţă oculară, creşterea secreţiei oculare.

Sau reacţii la nivelul altor părţi ale corpului:

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 100 persoane)inflamarea pielii.

Alte reacţii adverse identificate în perioada ulterioară comercializării, a căror frecvenţă este necunoscută: alergie (hipersensibilitate).

La unii pacienţi, acest medicament poate produce modificări tranzitorii ale vederii până când gelul se distribuie uniform pe suprafaţa oculară.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează LACRYVISC

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se utiliza după 4 săptămâni de la prima deschidere a tubului.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine LACRYVISC

Substanţa activă este carbomerul (3 mg/g)

Celelalte ingrediente sunt sorbitol, clorură de benzalconiu, hidroxid de sodiu, apă purificată.

Cum arată LACRYVISC şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un tub din aluminiu cu vârf aplicator a 10 g gel oftalmic.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Laboratoires Alcon

4, Rue Henri Sainte-Claire Deville, 92563 Rueil-Malmaison Cedex, Franţa

Fabricantul

S.A. ALCON-COUVREUR N.V.

Rijksweg 14, B-28 Puurs, Belgia

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a

deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: România

Alcon Româania S.R.L.

Tel: + 40 21 203 93 01

Acest prospect a fost revizuit în Iulie 2015.

OTC Da
Brand ALCON
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...