Nebulizatoare

Ce este si cum functioneaza un nebulizator

Nebulizatorul este un dispozitiv medical conceput pentru administrarea medicatiei prescrise de medic direct in caile bronhice. De cele mai multe ori in acest aparat se introduce ser fiziologic in combinatie cu anumite medicamente. Cum functioneaza?  Aburii rezultati se inhaleaza cu ajutorul unei masti sau a unui ihalator oral. Practic aparatul creaza un flux de aer care trece prin tub pana la kitul nebulizator, iar aerul transforma substantele din aparat in vapori de aerosoli pentru o inhalare usoara (nebulizare).

Cum alegi nebulizatorul

Se stie deja ca pe piata exista doua tipuri de aerosoli: naturali si artificiali. Cum cei naturali se gasesc la malul marii si nu toti locuim acolo,  marile companii au creat aparate care sa faca aerosoli artificiali. Aparatele de aerosoli sau nebulizatoarele sunt si ele de doua tipuri: cu compresor si cu ultrasunete

Cele cu compresor comprima cu un piston continutul din recipientul in care s-a pus medicamentul cu o viteza asa de mare incat medicamentul iese prin capatul celalalt din forma lichida in forma gazoasa avand forma de vapori. Copilul inspira acesti vapori iar substanta activa din medicament ajunge la locul unde trebuie sa actioneze.

Nebulizatorul cu ultrasunete este ceva mai modern. Cu ajutorul unui cristal piezoelectric se creeaza niste vibratii care vor transforma medicamentele lichide in vapori. Diferenta mare intre cele doua moduri de functionare este zgomotul si greutatea. Nebulizatorul cu piston face mai multa galagie fata de cel cu ultrasunete. Asadar, daca vrei sa il folosesti si cand cel mic doarme e bine sa alegi un nebulizator cu ultrasunete care sa faca mai putin de 50 dB.

Cum utilizezi nebulizatorul

Ca la orice aparat sau dispozitiv medical, e foarte importanta igiena. Recipientul unde introducem medicamentul trebuie curatat dupa fiecare utilizare cu produse speciale de igienizat, nu doar cu apa pentru ca altfel pot ramane suspensii de la un medicament mai vechi si care poate crea reactii adverse daca nu este curatat cum trebuie. Totodata trebuie curatate piesele care intra in contact cu gura/nasul si masca. 

Citeste mai mult!

Testimoniale

Monica B.

Calitate, promtitudine si nu in ultimul rand pret foarte bun . Se pare ca poate functiona o afacere si fara adaosuri colosale. Felicitari!

Andriusca I.

Merita sa cumpere oricine de la dv mulțumim pt calitate și pret

Florinel P.

Sunt foarte mulțumit. Comanda onorată cu promptitudine și seriozitate maximă. Servicii ireproșabile. Felicitări !

Mircea H.

Am comandat produsul ,l-am primit foarte prompt Multumit de pret ,multumit de rapiditatea livrarii O sa mai comand atunci cand o sa am nevoie de alte medicamente

Mircea H.

Am cumparat 3 cutii si am economisit aproape 100 de lei fata de cat as fi dat daca le luam de la farmacie Plus ca au sosit repede a doua zi dupa e am facut comanda Foarte multumit ,magazinul dumneavoastra isi merita cu prisosinta numele .

newsletter