-
Scutece Super Trio Extra Large, 10 bucati, Seni
Pret 57,06 Lei Pret vechi 63,40 Lei -
Scutece Super Quatro Extra Large, 10 bucati, Seni
Pret 64,26 Lei Pret vechi 71,40 Lei
Escarele sunt leziuni grave, aparute la pacientii imobilizati la pat sau in scaunul cu rotile. Daca nu sunt tratate, acestea se pot transforma in probleme ce pun viata in pericol. Din fericire, o rutina cat mai bine pusa la punct si folosirea unor saltele antiescare si a altor produse destinate acestei probleme, pot ajuta foarte mult orice pacient. Pentru cei care trebuie sa ingrijeasca un pacient imobilizat la pat, este foarte importanta informarea. Tocmai de aceea, in acest articol vom vorbi despre tipurile de escare si modul in care acestea pot fi recunoscute.
Tratamentul escarelor se face in functie de stadiul in care se afla leziunile. Primul si cel mai important pas este indepartarea presiunii asupra zonei afectate prin schimbarea pozitiei pacientului, astfel incat fluxul sanguin sa poata ajunge cu usurinta la tesuturi.
Urmatorul pas tine de igiena zonelor cu escare, care trebuie curatate cu apa si sapun si tamponate cu delicatete, pentru a se usca. Ranile nu trebuie spalate sau sterse prin frecare. Pansamentele pe baza de substante hidroactive pot ajuta in acest caz: acestea contribuie la hidratarea pielii afectate si previn formarea unor leziuni noi. De asemenea, este important ca pacientul sa poarte haine curate, din materiale moi, care sa nu-i irite pielea. Acest lucru este valabil si pentru lenjeria de pat cu care intra in contact pe durata imobilizarii.