Sinuzita

Ce este Sinuzita?

Sinuzita este o afectiune des intalnita, mai ales in sezonul rece, care se caracterizeaza prin inflamarea sinusurilor paranazale. Sinuzita are mai multe cauze, putand fi provocata de infectii virale, bacteriene, fungice, imunitate scazuta sau de reactii alergice. Raceala si gripa pot, de asemenea, declansa inflamatia si infectarea sinusurilor, la fel ca si alte stari care provoaca blocarea pasajelor nazale, precum polipii nazali sau deviatia de sept.

Cum se manifesta?

Sinuzita poate fi acuta, subacuta, recurenta si cronica, dar semnele si simptomele sunt, in general, unilaterale. Cele mai comune simptome includ scurgere nazala abundenta si purulenta, obstructie nazala, stare generala alterata, oboseala excesiva, simt olfactiv redus, halitoza, tuse productiva in special noaptea, durere locala la nivelul fetei si febra moderata sau mare. Rinoreea poate fi doar posterioara, adica trece direct in faringe, fara a se exterioriza.

Sunt cazuri cand sinuzita poate dura si 4 saptamani, iar in cazul sinuzitei cronice vorbim doar de complicatii ale sinuzitei. In cazul in care vorbim de sinuzita acuta, vorbim practic de blocarea foselor nazale. In urma unei analize amanuntite a simptomatoligiei exemplificata de catre un medic specialist, sinuzita cronica poate fi evidentiata doar la tomografia computerizata care poate oferi diagnosticul de sinuzita. S-a tot vorbit despre sinuzita ca ar fi mai frecventa la copii, dar aceasta informatie e partial adevarata pentru ca are legatura pana la urma cu modul in care functioneaza sistemul munitar.

Cum se poate trata?

Initial, pentru a trata sinuzita, aceasta trebuie diagnosticata corect de catre un specialist. Ulterior medicul va efectua anamneza (istoricul medical) pacientului si va cere informatii cu privire la simptomele aparute. Ca idee, daca este vorba de sinuzita cronica, pot fi efectuate teste imagistice la nivelul cailor aeriene si sinusurilor. Tot pentru depistarea sinuzitei se mai foloseste tomografia computerizata (CT) sau RMN-ul care ajuta la examinarea sinusurilor si a structurilor interne de la nivelul cailor aeriene. Acestea pot indica prezenta excesului de mucus, care blocheaza caile aeriene, sau a unei structuri anormale, precum polipi nazali sau deviatie de sept. In cazul in care exista un istoric al alergiilor, poate fi necesara efectuarea unui test de alergie, pentru a identifica factorii iritanti care provoaca aparitia acestora. Analizele de sange pot ajuta la identificarea altor boli care duc la slabirea sistemului imunitar.

Descopera mai multe despre Sinuzita in acest material.

Citeste mai mult!

Testimoniale

Monica B.

Calitate, promtitudine si nu in ultimul rand pret foarte bun . Se pare ca poate functiona o afacere si fara adaosuri colosale. Felicitari!

Andriusca I.

Merita sa cumpere oricine de la dv mulțumim pt calitate și pret

Florinel P.

Sunt foarte mulțumit. Comanda onorată cu promptitudine și seriozitate maximă. Servicii ireproșabile. Felicitări !

Mircea H.

Am comandat produsul ,l-am primit foarte prompt Multumit de pret ,multumit de rapiditatea livrarii O sa mai comand atunci cand o sa am nevoie de alte medicamente

Mircea H.

Am cumparat 3 cutii si am economisit aproape 100 de lei fata de cat as fi dat daca le luam de la farmacie Plus ca au sosit repede a doua zi dupa e am facut comanda Foarte multumit ,magazinul dumneavoastra isi merita cu prisosinta numele .

newsletter