Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: TERAPIA-RANBAXY
Data de expirare produs: 31.03.2025

Faringo Intensiv 8,75 mg pastile este un medicament folosit in tratarea si calmarea simptomelor precum dureri in gat, gat iritat, inflamație in zona faringelui.

Faringo Intensiv 8,75 mg x 16 pastile

în stoc
Rating:
100 % of 100
13,40 RON

Faringo Intensiv 8,75 mg pastile are in componenta o substanta activa numita flurbiprofen, care are rolul de a creste imunitatea organismului si de a-l ajuta sa lupte eficient impotriva racelii si gripei.

Nu trebuie administrat acest medicament in situatia in care sunteti in ultimul trimestru de sarcina, daca v-ati confruntat cu secretii nazale, astm bronsic ori afectiuni respiratorii, daca sunteti hipersensibil la flurbiprofen sau la oricare alta substanta din componenta Faringo Intensiv 8,75 mg pastile sau daca suferiti de insuficienta cardiaca, renala ori hepatica grava.

Faringo Intensiv 8,75 mg pastile nu trebuie administrat copiilor cu varsta mai mica de 12 ani.

In ceea ce priveste manevrarea utilajelor si conducerea vehiculelor, este necesara o atentie sporita pe perioada tratamentului cu Faringo Intensiv pastile, intrucat exista riscul ca acest medicament sa provoace stari de oboseala ori ameteala, care pot perturba desfasurarea activitatilor, anterior mentionate.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Faringo Intensiv 8,75 mg pastile

Flurbiprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Faringo Intensiv şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Faringo Intensiv

3. Cum să luaţi Faringo Intensiv

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Faringo Intensiv

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Faringo Intensiv şi pentru ce se utilizează

Faringo Intensiv conţine flurbiprofen. Flurbiprofenul aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente acţionează prin modificarea modului în care organismul răspunde la durere, inflamaţie şi febră.

Faringo Intensiv este utilizat pentru ameliorarea de scurtă durată a simptomelor de la nivelul gâtului cum sunt durere în gât, iritație, inflamaţie şi dificultate la înghiţire, la adulţi şi adolescenți cu vârsta peste 12 ani.

Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Faringo Intensiv Nu luaţi Faringo Intensiv

Dacă sunteţi alergic la flurbiprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Dacă aţi avut astm bronşic, sunete respiratorii neşteptate sau respiraţie dificilă, secreţii nazale, umflături ale feţei sau erupţie pe piele însoțită de mâncărime (urticarie) după ce aţi luat acid acetilsalicilic sau orice alt medicament AINS.

Dacă aveţi sau aţi avut ulcer (două sau mai multe episoade de ulcer gastric sau duodenal) la nivelul stomacului sau intestinului.

Dacă aţi avut sângerare sau perforaţie gastro-intestinală, colită severă sau tulburări ale sângelui după ce aţi utilizat un alt AINS.

Dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină.

Dacă aveţi sau aţi avut insuficienţă severă la nivelul inimii, ficatului sau rinichiului.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Faringo Intensiv, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

Dacă aţi avut vreodată astm bronşic sau suferiţi de alergii

Dacă aveţi amigdalită (inflamaţie a amigdalelor) sau dacă credeţi că puteţi avea o infecţie bacteriană la nivelul gâtului (deoarece este posibil să aveţi nevoie de antibiotice)

Dacă aveţi probleme ale inimii, ficatului sau rinichilor

Dacă aţi avut un accident vascular cerebral

Dacă aveţi antecedente de boli intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn)

Dacă aveţi tensiune arterială mare

Dacă aveţi o boală autoimună cronică (inclusiv lupus eritematos sistemic sau boală mixtă a ţesutului conjunctiv)

Dacă sunteţi o persoană în vârstă, deoarece este mai probabil să dezvoltaţi reacţiile adverse enumerate în acest prospect

Dacă sunteţi în primele 6 luni de sarcină sau în perioada de alăptare.

În timp ce utilizaţi Faringo Intensiv

La primul semn de reacţie pe piele (erupţie trecătoare pe piele, decojire a pielii) sau alte semne de reacţie alergică, opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat unui medic.

Raportaţi medicului dumneavoastră orice simptome abdominale neobişnuite (în special sângerare). Dacă nu vă simţiţi mai bine, vă simţiţi mai rău sau dezvoltaţi noi simptome, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Utilizarea medicamentelor care conţin flurbiprofen poate fi asociată cu o creştere uşoară a riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil în cazul administrării de doze mari sau al tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (3 zile).

Copii

Nu administraţi acest medicament copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Faringo Intensiv împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente obţinute fără prescripţie medicală. În mod special, spuneţi medicului dacă luaţi:

acid acetilsalicilic în doze mici (până la 75 mg pe zi)

medicamente pentru tensiune arterială mare sau insuficienţă cardiacă (antihipertensive, glicozide cardiace)

medicamente pentru corectarea echilibrului hidric (diuretice, inclusiv medicamente care economisesc potasiu)

medicamente pentru subţierea sângelui (anticoagulante, medicamente antiplachetare)

medicamente pentru tratamentul gutei (probenecid, sulfinpirazonă)

alte medicamente AINS sau corticosteroizi (cum sunt celecoxib, ibuprofen, diclofenac sodic sau prednisolon)

mifepristonă (un medicament utilizat pentru întreruperea sarcinii)

antibiotice din clasa chinolonelor (cum este ciprofloxacina)

ciclosporină sau tacrolimus (medicamente utilizate pentru suprimarea sistemului imunitar)

fenitoină (medicament utilizat pentru tratamentul epilepsiei)

metotrexat (medicament utilizat pentru tratamentul bolilor autoimune sau cancerului)

litiu sau inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei)

antidiabetice orale (pentru tratamentul diabetului zaharat)

zidovudină (pentru tratamentul HIV).

Faringo Intensiv împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Alcoolul trebuie evitat în timpul tratamentului cu Faringo Intensiv, deoarece poate creşte riscul de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Flurbiprofenul aparţine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil atunci când încetaţi să luaţi medicamentul. Este puţin probabil ca aceste pastile să afecteze posibilitatea de a rămâne gravidă, atunci când sunt luate ocazional; cu toate acestea, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament dacă aveţi dificultăţi de a rămâne gravidă.

Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină. Dacă sunteţi în primele 6 luni de sarcină sau dacă alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Cu toate acestea, ameţelile şi tulburările de vedere sunt reacţii adverse posibile după administrarea AINS. În cazul în care prezentați aceste tulburări, nu trebuie să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje.

Faringo Intensiv conţine zahăr şi glucoză

Acest medicament conţine zahăr şi glucoză. Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveţi intoleranţă la anumite categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luaţi Faringo Intensiv

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Adulţi şi adolescenți cu vârsta peste 12 ani:

pastilă la interval de 3-6 ore, după cum este necesar. Nu luaţi mai mult de 5 pastile în interval de 24 ore.

• Luaţi 1 pastilă şi lăsaţi-o să se dizolve uşor în interiorul gurii.

• Deplasaţi întotdeauna pastila în cavitatea bucală, în timp ce se dizolvă.

Administrarea la copii:

Nu administraţi aceste pastile la copii cu vârsta sub 12 ani.

Aceste pastile sunt pentru tratament pe termen scurt. Trebuie să luaţi numărul minim de pastile, pe perioada minimă necesară pentru ameliorarea simptomelor. Dacă apare iritaţie la nivelul cavităţii bucale, tratamentul cu flurbiprofen trebuie întrerupt.

Nu luaţi Faringo Intensiv mai mult de 3 zile, cu excepţia cazului în care medicul vă spune să faceţi acest lucru. Dacă nu vă simţiţi mai bine, vă simţiţi mai rău sau vă apar simptome noi, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Dacă luaţi mai mult Faringo Intensiv decât trebuie

Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital. Simptomele de supradozaj pot include: greață sau vărsături, durere de stomac sau, mai rar, diaree. De asemenea, sunt posibile ţiuituri în urechi, durere de cap sau sângerare gastro-intestinală.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi adresaţi-vă imediat unui medic dacă prezentaţi:

semne de reacţii alergice cum sunt astm bronşic, respiraţie şuierătoare neaşteptată sau dificultate la respiraţie, mâncărime, secreţii nazale, erupţii trecătoare pe piele etc.

umflare la nivelul feţei, limbii sau gâtului, care provoacă dificultate la respiraţie, bătăi rapide ale inimii şi tensiune arterială mică, care poate duce la şoc (acestea pot apărea chiar şi la prima administrare a medicamentului).

reacţii severe la nivelul pielii, cum sunt descuamare, formare de băşici sau cojire a pielii.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi oricare dintre următoarele reacții adverse sau orice alte reacții care nu sunt descrise:

Alte reacţii adverse care pot să apară:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

− ameţeli, durere de cap

− iritaţie la nivelul gâtului

− ulcerație sau durere la nivelul gurii

− durere de gât

− disconfort sau senzaţie neobişnuită la nivelul gurii (cum sunt senzaţiile de căldură, arsură, furnicături, înţepături etc).

− greaţă şi diaree

− senzaţie de furnicături şi mâncărime la nivelul pielii

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

− moleșeală

− stare de somnolenţă sau dificultate de a adormi

− agravare a astmului bronşic, respiraţie şuierătoare, respiraţie dificilă

− formare de băşici la nivelul gurii sau gâtului, senzaţie de amorţeală la nivelul gâtului.

− senzaţie de gură uscată

− senzaţie de arsură la nivelul gâtului, modificare a senzaţiei gustative, balonare la nivelul stomacului, durere abdominală, gaze, constipaţie, indigestie, vărsături

− scădere a senzaţiilor la nivelul gâtului

− febră, durere

− erupţii trecătoare la nivelul pielii, mâncărime a pielii

Reacţii adverse rare (pot afecta cel mult 1 din 1000 persoane)

− reacţii anafilactice

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

− anemie, trombocitopenie (număr scăzut de plachete în sânge, ceea ce poate duce la apariția de vânătăi şi sângerare), umflare (edem), tensiune arterială mare, insuficienţă cardiacă sau infarct miocardic

− forme severe de reacţii la nivelul pielii, cum sunt reacţii buloase, inclusiv sindrom Stevens- Johnson, sindrom Lyell şi necroliză epidermică toxică

− hepatită (inflamaţie a ficatului)

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Faringo Intensiv

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Faringo Intensiv după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Faringo Intensiv

Substanţa activă este flurbiprofen. O pastilă conţine flurbiprofen 8,75 mg.

Celelalte componente sunt:

Zahăr

Glucoză lichidă

Macrogol 300

Ulei de mentă

Levomentol

Cum arată Faringo Intensiv şi conţinutul ambalajului

Faringo Intensiv 8,75 mg pastile se prezintă sub formă de pastile rotunde, translucide până la gălbui, cu diametrul de 19±1 mm.

Pastilele sund disponibile în ambalaje cu blistere din PVC-PVDC/Aluminiu.

Mărimi de ambalaj: cutii cu 8, 12, 16, 20 sau 24 pastile.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanții

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Terapia SA

Str. Fabricii, nr. 124, Cluj-Napoca

România

Fabricanții

PIERRE FABRE MEDICAMENT PRODUCTION

Site Diététique et Pharmacie

Zone Industrielle de la Coudette 32290 Aignan,

Franţa

LOZY’S PHARMACEUTICALS, S.L.

Campus Empresarial s/n 31795 Lekaroz Navarra

Spania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European (SEE) sub următoarele denumiri comerciale:

Spania: Verofen pastillas para chupar

Italia: Flurbiprofen Geiser 8.75 mg pastiglie

Polonia: Ultravox Maxe smak miętowy

Portugalia: Mentocaína F

România: Faringo Intensiv 8,75 mg pastile

Acest prospect a fost revizuit în aprilie 2017.

SKU 84727
OTC Da
Brand TERAPIA-RANBAXY
Line Nici unul
EAN 5944702205989
BBD 31 mar. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.