Magne B6 premium 100 mg/ 10mg, 30 comprimate filmate

Producator:

32,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 21.01.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Magne B6 premium 100 mg/ 10mg, 30 comprimate filmate - Spring, Farmacia la Pret Mic

Magne B6 Premium contine magneziu si clorhidrat de piridoxina, prevenind si tratand deficitul de magneziu.


Tulburarile minore de somn, starile de nervozitate, iritabilitatea sau anxietatea sunt doar cateva dintre simptomele care pot trage un semnal de alarma asupra unui eventual deficit de magneziu in organism.

Aportul de magneziu joaca un rol deosebit de important in viata de zi cu zi, avand capacitatea de a calma aceste simptome si de a oferi organismului sursa de energie, de care are mare nevoie.

Este contraindicata administrarea medicamentului Magne B6 Premium 100 mg / 10 mg comprimate filmate, in situatia in care va confruntati cu insuficienta renala serioasa sau daca sunteti alergic la clorhidrat de piridoxina ori citrat de magneziu anhidru. 

... Citeste mai mult

In ceea ce priveste folosirea utilajelor si conducerea vehiculelor, Magne B6 Premium 100 mg / 10 mg comprimate filmate nu are niciun fel de influenta asupra desfasurarii activitatilor. 

... Citeste mai putin
Produsul Magne B6 premium 100 mg/ 10mg, 30 comprimate filmate face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC - Anxietate si oboseala - Magneziu + B6 - Magne B6 premium 100 mg/ 10mg, 30 comprimate filmate Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani.
Asocierea unora dintre următoarele simptome poate indica un deficit de magneziu:
- nervozitate, iritabilitate, anxietate uşoară, oboseală trecătoare, tulburări minore de somn,
- manifestări de anxietate, cum sunt spasmele digestive sau palpitaţiile (la subiecţi fără afecţiuni cardiace),
- crampe musculare, parestezii.
Aportul de magneziu poate ameliora aceste simptome.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

MAGNE BPremium 100 mg/10 mg comprimate filmate

Magneziu/clorhidrat de piridoxină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi MAGNE BPremium cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

... Citeste mai mult

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după o lună.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este MAGNE BPremium şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să luaţi MAGNE BPremium

3. Cum să luaţi MAGNE BPremium

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează MAGNE BPremium

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE MAGNE BPremium ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Acest medicament conţine magneziu şi clorhidrat de piridoxină. Este indicat pentru prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu.

Asocierea unora dintre următoarele simptome poate indica un deficit de magneziu:

nervozitate, iritabilitate, anxietate uşoară, oboseală trecătoare, tulburări minore de somn,

manifestări de anxietate, cum sunt spasmele digestive sau palpitaţiile (la subiecţi fără afecţiuni cardiace),

crampe musculare, furnicături.

Aportul de magneziu poate ameliora aceste simptome.

Dacă simptomele nu se ameliorează după o lună de tratament, nu este utilă continuarea acestuia.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI MAGNE BPremium

Nu luaţi MAGNE BPremium

dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la citrat de magneziu anhidru, clorhidrat de piridoxină sau la oricare dintre celelalte componente ale MAGNE BPremium;

dacă aveţi insuficienţă renală severă (afectare a funcţiei rinichilor);

dacă urmaţi un tratament cu levodopa (medicament pentru tratamentul bolii Parkinson).

Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aveţi grijă deosebită când luaţi MAGNE BPremium

această formă farmaceutică nu este destinată copiilor sub 20 kg (aproximativ 6 ani). Pentru copiii sub 6 ani, sunt disponibile alte forme farmaceutice, adecvate vârstei.

la pacienţii cu insuficienţă renală moderată se recomandă precauţie, pentru a evita riscurile care ar putea proveni din creşterea concentraţiei magneziului în sânge.

în cazul asocierii deficitului de calciu, se recomandă ca primă măsură, în majoritatea cazurilor, corectarea deficitului de magneziu, înainte de a începe administrarea de calciu.

dacă luaţi doze mari de piridoxină pe o perioadă lungă de timp (câteva luni sau, în alte situaţii, ani), poate să apară, în principal, afectarea senzorială a nervilor. Simptomele includ: amorţeală şi tulburări de echilibru, tremor la nivelul extremităţilor şi ataxie senzorială gradual progresivă (dificultăţi de coordonare). În general, efectele sunt reversibile după întreruperea medicamentului.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Asocieri contraindicate:

levodopa (pentru tratamentul bolii Parkinson). Trebui să evitaţi administrarea concomitentă cu levodopa, deoarece acţiunea levodopa este inhibată atunci când nu este asociată cu inhibitori ai dopa decarboxilazei periferice. Trebuie să evitaţi orice aport de piridoxină dacă levodopa nu este asociată cu inhibitori ai dopa-decarboxilazei.

Asocieri nerecomandate:

fosfaţi sau săruri de calciu, deoarece împiedică absorbţia intestinală a magneziului. Asocieri de care trebuie să se ţină seama:

tetracicline administrate pe cale orală (medicamente pentru tratamentul unor infecţii). Trebuie să respectaţi un interval de cel puţin 3 ore faţă de administrarea orală de tetracicline, pentru a se evita scăderea absorbţiei digestive a ciclinelor.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Medicul poate recomanda administrarea acestui medicament în timpul sarcinii numai dacă este necesar.

Dacă descoperiţi că sunteţi gravidă în timpul utilizării acestui medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră, deoarece numai acesta poate decide dacă tratamentul trebuie continuat.

Fiecare dintre componentele medicamentului, magneziul şi vitamina B6, în mod individual, sunt considerate compatibile cu alăptarea. Având în vedere existenţa unor date limitate privind doza zilnică maximă de vitamina Badministrată în timpul alăptării, se recomandă administrarea unei doze maxime de 20 mg vitamina Bpe zi la femeile care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale MAGNE BPremium

MAGNE B6 Premium conţine lactoză anhidră (vezi „Informaţii suplimentare”). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-lîntrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ LUAŢI MAGNE BPremium

Adulţi: 3 - 4 comprimate filmate MAGNE BPremium pe zi, fracţionat în 2 - 3 prize, administrate în timpul meselor.

Copii peste 6 ani (aproximativ 20 kg): 2 - 4 drajeuri MAGNE BPremium pe zi fracţionat în 2 - 3 prize, administrate în timpul meselor.

Dacă aveţi impresia că efectul comprimatelor filmate MAGNE BPremium este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Mod şi durată de administrare

Se administrează pe cale orală.

Comprimatele se înghit întregi, cu apă (un pahar).

Doza zilnică se fracţionează, de preferinţă, în mai multe prize, care se administrează înainte sau în timpul meselor.

Dacă simptomele nu se ameliorează după o lună de tratament, nu este utilă continuarea acestuia.

Dacă luaţi mai mult MAGNE BPremium decât trebuie

Supradozajul cu magneziu pe cale orală nu este, în general, urmat de reacţii toxice, dacă rinichii funcţionează normal. Totuşi, în cazul unei insuficienţe renale, este posibil să apară intoxicaţia cu magneziu. Următoarele simptome apar în cazul administrării unei cantităţi mai mari decât doza recomandată: scăderea tensiunii arteriale, greaţă, vărsături, deprimarea sistemului nervos central, diminuarea reflexelor, modificări ale ECG, apariţia deprimării respiraţiei, comă, stop cardiac şi paralizie respiratorie, sindrom anuric.

Tratamentul supradozajului cu MAGNE B6 Premium constă în: rehidratare şi diureză forţată. În cazul insuficienţei renale, este necesară hemodializă sau dializă peritoneală.

Dacă uitaţi să luaţi MAGNE BPremium

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, MAGNE BPremium poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot să apară:

cazuri izolate de diaree şi dureri abdominale;

reacţii cutanate;

cazuri foarte rare de reacţii alergice.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ MAGNE BPremium

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine MAGNE BPremium

Un comprimat filmat conţine:

Substanţele active sunt: magneziu 100 mg, sub formă de citrat de magneziu anhidru 618,43 mg, şi clorhidrat de piridoxină (vitamina B6) 10 mg;

Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză anhidră, macrogol 6000, stearat de magneziu;

film: hipromeloză, macrogol 6000, dioxid de titan (E171), talc.

Cum arată MAGNE BPremium şi conţinutul ambalajului

Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a câte 15 comprimate filmate.

Cutie cu 4 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a câte 15 comprimate filmate.

Este posibil să nu se comercializeze toate mărimile de ambalaj autorizate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SANOFI ROMÂNIA S.R.L.

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajele 8-9

Sector 2, Bucureşti, România

Fabricantul

SANOFI WINTHROP INDUSTRIE

1, rue de la Vierge, Ambares et Lagrave

33565 Carbon Blanc Cedex, Franţa

sau

SANOFI WINTHROP INDUSTRIE 56,

route de Choisy au Bac

60205 Compiègne, Franţa

sau 

SANOFI-AVENTIS Zrt. Campona utca 1,

Harbor Park, 1225 Budapesta, Ungaria

sau

CHINOIN Private Co. Ltd.

Lévai u. 5, 2112 Veresegyház, Ungaria

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi România S.R.L.

Tel: 021 317 31 36

Acest prospect a fost aprobat în Iulie, 2015.

Informaţii şi sfaturi utile pentru utilizarea corectă a acestui medicament

Magneziul este un element mineral prezent în mod natural în toate celulele corpului uman; reglează în special influxul nervos şi contracţia musculară.

Aportul de magneziu necesar organismului este asigurat printr-o alimentaţie echilibrată. Deficitul de magneziu poate să apară atunci când alimentaţia este dezechilibrată, de exemplu în cazul unor regimuri alimentare foarte restrictive sau în anumite situaţii, cum sunt efort fizic intens, perioadă de creştere, stres, tratament cu anumite medicamente (de exemplu diuretice).

Deficitul de magneziu are drept consecinţă o creştere a excitabilităţii celulelor nervoase şi musculare, ceea ce conduce la manifestări neplăcute, cum sunt stări de slăbiciune tranzitorii, tremor, crampe musculare, stări de nervozitate. Apariţia asociată a unora dintre aceste manifestări poate indica un deficit de magneziu. De aceea, medicul dumneavoastră v-a prescris sau farmacistul dumneavoastră v-a recomandat un medicament conţinând magneziu. Dacă tulburările persistă în urma tratamentului cu magneziu, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

logo SANOFI

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Magne B6 premium 100 mg/ 10mg, 30 comprimate filmate

Magne B6 premium 100 mg/ 10mg, 30 comprimate filmate

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

magneziu supliment vitamine vitamine si minerale

PRODUSE ASEMANATOARE CU Magne B6 premium 100 mg/ 10mg, 30 comprimate filmate

newsletter