Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Formule Lapte Praf

Cum alegi laptele praf potrivit bebelusului tau?

Medicul pediatru stie sa recomande un anumit tip de formula, dar nici aceasta parere nu este mereu accesibila si nu intotdeauna are o acuratete de 100%. Ca sa facem lucrurile sa fie mai usoare, trebuie mai intai sa intelegem care sunt formulele de lapte de pe piata. Trebuie stiut de la inceput ca majoritatea producatorilor au in portofoliu una dintre cele trei formule sau pe toate in portofoliile lor:

  • formula de lapte praf, care se prepara prin amestecarea cu apa (cea mai intalnita pe piata si cea mai putin costisitoare);
  • formula de lapte lichida concentrata, care se prepara prin diluarea cu apa;
  • formula de lapte gata preparata, care poate fi folosita direct, fara a fi nevoie de preparare speciala (aceasta este si cea mai costisitoare si cea mai putin comercializata, cel putin pe piata romaneasca);

Odata ce am stabilit tipurile de formule, trebuie stiut ca exista patru tipuri principale de lapte praf pe care le vei gasi in farmaciile online sau cele fizice:

  • formula pe baza de lapte de vaca (majoritatea bebelusilor incep cu acest tip de formula);
  • formula pe baza de lapte de soia (recomandata mai ales copiilor cu intoleranta la lactoza sau la laptele de vaca);
  • formule hipoalergenice (concepute special pentru bebelusii care fac alergie la proteinele din lapte sau din soia);
  • formule specializate (destinate bebelusilor care au o greutate foarte mica la nastere, cu un continut special de substante nutritive);

Cum gasesti mancare pentru copii mici de calitate?

Cand cauti mancare pentru bebelusi trebuie sa fii atent la continutul acesteia cu privire la anumite vitamine si minerale. De exemplu, fierul este o substanta esentiala pentru cresterea sanatoasa a bebelusilor. Necesarul de fier impune ca si bebelusilor alaptati exclusiv sa li se administreze suplimente de fier inca de la 6 luni.

Acizii grasi sunt elemente importante in dezvoltarea creierului si a organismului, in general. Exista studii care confirma faptul ca bebelusii care au fost alaptati cu o formula imbogatita cu acizi grasi au avut o mai buna dezvoltare a simtului vizual, precum si a capacitatii de rezolvare a problemelor in perioada scolara. Acizii grasi reduc, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare in perioada copilariei.

Probioticele si prebioticele sunt elemente extrem de importante care ajuta la dezvoltarea si la mentinerea sanatatii sistemului digestiv al bebelusilor. Probioticele sunt bacterii prietenoase care sunt deja prezente intr-o cantitate mare in sistemul digestiv al bebelusului. Introducerea lor in formula de lapte are rolul de a crea un echilibru in intestinele bebelusului si de a impiedica eventuala dezvoltare a unor bacterii neprietenoase care ar putea cauza diverse infectii.

Ce tipuri de cereale sunt bune pentru bebelusi?

Bebelusii pot manca orez fortificat cu fier, ovaz sau alte produse pe baza de cereale integrale. In plus, ovazul este recomandat mai ales bebelusilor care au reflux gastric. Astfel, poti achizitiona produse ca Cereale Nestle Orez sau Nestle 8 cereale.

Cand dam cereale bebelusilor?

Bebelusul tau poate incepe sa manance alimente solide inca de la aproximativ 6 luni. Pana la varsta de 7-8 luni, copilul tau poate manca o varietate de alimente din diferite categorii. Aceste alimente includ cereale pentru sugari, carne sau alte proteine, fructe, legume, cereale, iaurturi, branzeturi si multe altele. Astfel, in functie de varsta bebelusului tau, poti alege din produse ca Topfer Cereale Bio, Hipp Late si cereale cu fructe.

Ce tipuri de ceaiuri sunt bune pentru copii?

Printre ceaiurile care pot fi consumate de catre copii se numara si ceaiul de menta, ghimbir, musetel si fructe. Din aceasta categorie poti alege Humana Ceai de fructe de la 8 luni si Alinan happy drink. In plus, poti alege si Baby Care Delicious Drink.

Cand trebuie sa bea apa un bebelus (de la ce varsta)?

Daca bebelusul tau are sub 6 luni, trebuie sa bea doar lapte matern sau formula pentru sugari. De la varsta de 6 luni, ii poti oferi bebelusului tau cantitati mici de apa, daca este nevoie. Acesta va consuma apa pe langa laptele matern sau hrana cu formula.

Cata apa bea un bebelus?

In jurul varstei de 6 luni, bebelusul tau poate bea apa. Acesta are nevoie doar de aproximativ 100-250 ml pe zi pana la varsta de un an, deoarece restul lichidelor provin din laptele matern sau din laptele praf. Pentru a ramane hidratati, copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de aproximativ 4 cani pe zi, inclusiv apa sau lapte.

Articolele 1-20 din 134