Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Bataturi (calozitati) picioare

Cauzele aparitiei bataturilor la picioare

Bataturile (clavus - in termeni medicali) sunt ingrosari dureroase ale pielii, care apar ca urmare a suprasolicitarii mecanice. In general, apar ca o reactie a pielii la presiunea pusa asupra unor puncte ale piciorului sau mainii. Acestea se localizeaza pe zona plantara (picioare), pe palme, coate, genunchi si degete.

Bataturile apar ca urmare a frecarii constante si a presiunii exercitate asupra unor zone ale pielii. Cele de la picioare pot aparea in urma purtarii unei perechi incomode de incaltaminte, in timp ce bataturile de la maini au o probabilitate mai mare de aparitie in cazul persoanelor care folosesc constant un anumit obiect, de exemplu, foarfeca sau racheta de tenis, a celor care canta la diferite instrumente muzicale, utilizandu-si mainile sau degetele si chiar la persoane care scriu. In special vara, exista un risc mai mare de aparitie a bataturilor la picior, daca porti incaltari fara sosete.

Cum se trateaza eficient si rapid bataturile, numite si calozitati

De cele mai multe ori, bataturile se trateaza acasa. Conditia este ca trebuie sa fie observate din timp, inainte de aparitia durerii. Detectate timpuriu, bataturile pot fi tratate prin inmuierea in apa calda si folosirea unei pietre ponce. 

1 produs

Setati descendent
produse pe pagină