In medie, ca pret, pastila de a doua zi costa de 62 de lei. Astfel, preturile pornesc de la 52 de lei si pot ajunge pana la 73 de lei. Printre cele mai vandute produse se numara si Escapelle 1.5mg.
Le poti lua ori de cate ori este necesar pentru a preveni o sarcina neplanificata. In plus, nu exista efecte adverse severe asociate cu utilizarea pastilei de a doua zi. Tine cont ca o administrare a mai multor pilule in decursul aceleiasi zile nu va influenta eficacitatea si nu va provoca efecte secundare pe termen lung.
Pilula de a doua zi este o masura de control pentru a preveni o sarcina neplanificata. Poti utiliza contraceptia de urgenta doar in cazul in care ai facut sex neprotejat sau in situatia in care metoda contraceptiva nu a fost eficienta. In functie de produsul ales, perioada de timp pentru administrare poate sa difere, asadar este indicat sa citesti prospectul. Este recomandata indeosebi dupa alaptare.
Astfel de pastile sunt sigure si sunt folosite de milioane de femei. De-a lungul timpului, nu au fost raportate complicatii grave. Astfel, pastilele de a doua zi nu provoaca efecte secundare pe termen lung si nu inhiba ovulatia.
Printre principalele sale beneficii se numara faptul ca poti preveni sarcinile nedorite. In randul efectelor secundare, utilizarea acestei solutii contraceptive poate duce la intarzieri de menstruatie, insa daca ciclul se deregleaza cu mai mult de trei saptamani este important sa consulti un medic. Mai poti experimenta scurgeri vaginale si dereglari hormonale care duc la intarzierea menstruatiei. In cele din urma, aceasta pastila nu ingrasa si nu prezinta contraindicatii severe. Poti consuma alcool dupa administrare.
Pastila de a doua zi este o pilula contraceptiva pe care o poti lua in primele ore dupa ce a avut loc un contact sexual neprotejat sau in cazul in care metodele de contraceptie utilizate nu au functionat (de exemplu, daca s-a rupt prezervativul, sau ai uitat sa iei pilulele contraceptive).
Aceasta are rolul de a preveni o sarcina nedorita prin inhibarea eliberarii unui ovul care ar putea fi fecundat de catre spermatozoid. Altfel spus, pastila de a doua zi nu provoaca un avort pentru ca nu vorbim despre o sarcina propriu-zisa, deja formata, ci despre impiedicarea procesului de conceptie.
Pilula de a doua zi nu afecteaza fertilitatea, ceea ce inseamna ca vei putea ramane insarcinata atunci cand vei dori, si te scapa, in acelasi timp, de ingrijorarea si tensiunea implicate de o sarcina nedorita. Totodata, nu trebuie abuzat de ea pentru ca produce greturi, varsaturi, ameteli, sensibilitate a sanilor, intarzierea menstruatiei, migrene sau chiar hipertensiune. De asemenea, chiar daca eficienta ei in prevenirea unei sarcini nedorite e demonstrata, merita mentionat si faptul ca nu ar trebui luata mai des de doua ori pe an si asta numai in cazurile urgente, tinand cont de efectele pe care le-ar putea avea asupra organismului.