Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Arsuri si rani

In ce situatii poti trata acasa ranile si arsurile

Atunci cand vorbim de rani superficiale acestea pot fi tratate si la domiciliu. Altfel spus, pentru tratarea ranilor superficiale sunt necesare in functie de caz, diverse produse farmaceutice care sa ajute atat la prevenirea infectiilor, cat si la accelerarea vindecarii.
Dezinfectantele reprezinta prima linie de tratament atat in cazul ranilor superficiale, cat si a celor profunde. Dezinfectantele sau medicamentele antiseptice sunt solutii pentru uz extern si pot fi intrebuintate pentru distrugerea microorganismelor din apa, piele, plagi si nu numai.

Tratamente sigure si rapide pentru rani si arsuri

Odata ce pielea sau tegumentul a suferit o leziune, in primul rand e important sa folosim substante care sa curete rana si sa evite adunarea de microbi in zona afectata. Apoi trebuie sa folosim produse care ajuta pielea sa se vindece, sa se sudeze, sau altfel spus sa se cicatrizeze.
Odată ce s-a inchis cicatricea, trebuie luate anumite masuri de precautie pe o durata cate poate dura de la zile, saptamani pana la cateva luni sau chiar ani daca vorbim de arsuri chimice severe sau leziuni/taieturi adanci. In functie de zona corpului unde cicatricea este plasata, trebuie sa ai grija sa nu se aplice o presiune excesiva pe rana (de exemplu, nu transporta lucruri grele cand cicatricile sunt pe spate) din cauza riscului de largire a marginilor (cunoscuta si ca lipsa de unitate a suturii).

Cum deosebesti o arsura ce poate fi tratata acasa de una grava?

Trebuie sa te adresezi medicului tau de familie daca observi semne de infectie, precum supurarea ranii, un nivel foarte inalt de durere, inrosire sau inflamare. Cel mai adesea, unele arsuri sau vezicule de mici dimensiuni se vindeca pana in doua saptamani, fara un tratament specializat. Pe langa acestea, un alt factor important este si suprafata arsurii. In cazul in care este mai mare de trei centimetri si se afla la nivel de gura, talpi sau fata, solicita ingrijiri de urgenta.

Cum tratezi o arsura minora?

Poti trata arsurile minore in functie de suprafata afectata. Astfel, daca este vorba despre rani minore, precum sunt cele cauzate de arsurile solare sau cele aflate la nivel de limba, poti calma discomfortul cu ajutorul unui cub de gheata. Pe de alta parte, daca ai suferit arsuri chimice, precum cele provocate de soda caustica, adreseaza-te cat mai repede posibil unui serviciu de urgenta. In cele din urma, in cazul accidentelor minore cu apa clocotita, in functie de marimea suprafetei, poti folosi un tratament naturist, precum este tinctura cu aloe vera. Imediat dupa arsura, poti raci suprafata prin aplicarea de comprese reci si umede. Nu aplica pasta de dinti sau unt deoarece acestea pot provoca infectii. Astfel, asigura-te zi de zi ca igienizezi arsura printr-o spalare frecventa si apoi prin acoperirea acesteia cu o solutie precum Fucidin unguent, Cicaderma sau Neopreol. Consulta intotdeauna prospectul inainte de administrare. Pentru a proteja suprafata, aplica un bandaj antiaderent. Inlocuieste bandajul dupa cum este necesar si reaplica solutia de cel putin doua ori pe zi.

11 produse

Setati descendent
produse pe pagină