Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Procto-GlyvenolProcto-Glyvenol

Mod de administrare

După toaleta locală, de 2 ori/zi, dimineața și seara, pănă la ameliorarea simptomelor acute.
Ulterior, doza se poate reduce, aplicându-se doar o dată pe zi.

Atunci când suferiți de hemoroizi, pe lângă tratament, 
este foarte important să adoptați câteva obiceiuri care pot ajuta în ameliorarea și chiar prevenirea crizelor hemoroidale.

Utilizați o hârtie igienică moale, ștergerea făcându-se prin tamponare, nu prin frecare!
Efectuați toaleta locală corect, după fiecare scaun, cu apă caldă și un săpun moale.
Introduceți în rutina zilnică băi călduțe de șezut (NU fierbinți!), timp de 10-20 de minute.
Consumați cel puțin 6-8 pahare cu apă pe zi! O hidratare optimă are efecte benefice și asupra constipației.
Introduceți în alimentație 25 - 30 g de fibre/zi! Consumul crescut de fibre alimentare combate constipația și a fost asociat semnificativ cu ameliorarea simptomelor în boala hemoroidală.

Fibrele se regăsesc în fructe, legume și cereale integrale. Puteți suplimenta conținutul de fibre și cu suplimente pe care le găsiți în farmacie (ex. Casenfibra).

 

Atenție: Atunci când suplimentați aportul de fibre, creșteți și consumul de lichide!

Alimente cu un conținut ridicat de fibre pe care le puteți include în dieta  zilnică:

Activitatea fizică este orice tip de activitate care vă pune corpul în mișcare. Persoanelor adulte li se recomandă 30 de minute pe zi de activitate fizică moderată, 5 zile pe săptămână, și 2 zile de activitate de creștere a tonusului muscular.
Activitatea fizică are efecte benefice și asupra mișcărilor intestinale, ajutând la combaterea și prevenirea constipației.
Evitați perioadele lungi de stat în șezut, inclusiv sporturile care presupun această poziție a corpului (ex. ciclism, echitație, etc)!

Citiți cu atenție prospectul și informațiile de pe ambalaj. Procto-Glyvenol® cremă și supozitoare sunt medicamente care se eliberează fără prescripție medicală. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului.

Procto-Glyvenol® supozitoare, cremă rectală. Indicaţii terapeutice: Tratamentul local al hemoroizilor externi şi interni. Doze şi mod de administrare: Adulţi şi vârstnici: Se administrează intrarectal un supozitor Procto-Glyvenol de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, până la ameliorarea simptomelor acute. Crema rectală se aplică în regiunea anală, după toaleta locală, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, până la ameliorarea simptomelor acute. Ulterior, se poate aplica doar o dată pe zi. Contraindicaţii: Hipersensibilitate la tribenozidǎ, lidocainǎ sau excipienţi. Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare: Pacienţi cu insuficienţă hepatică. Supozitoarele și crema rectală, care conţin tribenozidă şi lidocaină, trebuie utilizate cu prudenţǎ la pacienţii cu afecţiuni hepatice severe. Copii şi adolescenţi: Nu există experienţă clinică privind utilizarea Procto-Glyvenol la copii şi adolescenţi. Fertilitate, sarcină și alăptare: Studiile la animale au indicat că lidocaina nu are influenţă asupra fertilităţii. Nu sunt disponibile studii cu privire la efectele potenţiale ale tribenozidei asupra fertilităţii. Nu există studii controlate cu privire la efectele potenţiale ale tribenozidei şi lidocainei la femeile gravide sau care alăptează. Ca precauţie, supozitoarele sau crema rectală care conţin tribenozidă şi lidocaină nu trebuie utilizate în timpul primelor 3 luni de sarcină. Procto-Glyvenol® se poate utiliza începând cu luna a 4-a de sarcină şi în timpul alăptării numai la recomandarea medicului; nu trebuie depăşită doza recomandată.

Adresă: str. Izvor, nr. 92-96, Clădirea Forum III, Biroul B, Camerele 2-8, etaj 4, sector 5, București 
Telefon: +4021-667.17.41, +4021-667.17.42 Fax: +4031-405.57.42 
Email: [email protected] www.recordati.ro 

1. Lorenc Z, Gokce O, Eur Rev Med Pharmacol Sci 2016, 20:2742-2751; 2. Rezumatul caracteristicilor produsului ProctoGlyvenol®, septembrie 2020. 3. Kestranek J. Drugs in Context 2019; 8:212602