Sunt patru mari tipuri de ceai - alb, verde, negru şi oolong, care provin, în mod interesant, din frunzele proaspete ale aceleiaşi plante: Camellia sinensis. Iar dacă planta de provenienţă este aceeaşi, ceea ce dă savoarea unică şi proprietăţile benefice ale fiecărui tip de ceai este maniera în care frunzele sunt culese, tratate şi procesate.
Ulterior au aparut si alte tipuri de ceai de lamaie si menta imbogatite cu vitamina C, ceaiuri de fructe de padure de diferite sortimente si multiple beneficii, ceaiuri cu diferitev arome naturale si ierburi, ceaiuri exclusiv din plante bio precum ceai de menta, ceai de tei, ceaiuri create pentru detoxifiere, pentru tratare de diferite afectiuni si simptome.
Tincturile combinate sunt tincturi care au in compozitie doua sau mai multe plante ale caror proprietati sunt benefice diferitelor tipuri de afectiuni ale organismului fiecaruia. In functie de necesitate exista tincturi pentru slabire, laxative, antiacneice, antialergice si multe alte tipuri.
In categoria de ceaiuri si tincturi poti gasi ceaiuri pentru pancreas, bila, rinichi, infectie urinara, astm, arsuri, calmare dureri, slabit, calmare tuse, stomac, hemoroizi, rinichi,ceaiuri cu propolis, iod, rostopasca, papiloame si valeriana. Atentie, unele ceaiuri nu sunt recomandate pentru gravide si pentru etapa de alaptare. Printre acestea se numara si ceaiurile verzi, ceaiurile care contin foarte multa cafeina si ceaiurile negre. Daca urmezi un anumit regim, ai voie sa consumi ceai verde, ceaiul negru sau orice alt tip de ceai care nu este imbunatatit cu zahar. Aceste tipuri de ceaiuri contin catechine, care pot stimula metabolismul si pot ajuta organismul sa descompuna grasimile mai rapid.