Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Probiotice si enzime digestive

Ce sunt probioticele? 

Probioticele sunt microorganisme ce se gasesc in alimentele pe care le consumam, raman intacte in timpul digestiei si apoi ajung la nivelul intestinelor, unde participa la descompunerea alimentelor. Efectul prebiotic reprezinta cresterea activitatii bacteriilor benefice prezente la nivelul intestinelor. Probioticele stimuleaza dezvoltarea bacteriilor benefice ca bifidobacteria, lactobacillus si astfel impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene. Dupa ce sunt consumate, probioticele ajung la nivelul intestinului gros si favorizeaza dezvoltarea bacteriilor benefice.

Ce sunt enzimele?

Enzimele sunt macromolecule de origine proteica cu rol de biocatalizatori, cu ajutorul carora celulele vii pot infaptui reactii complexe intr-un timp scurt, la temperatura mediului inconjurator. Catalizand reactiile biochimice din organism, ele au un rol esential in biosinteza si degradarea substantelor din materia vie, intalnindu-se in toate organismele animale, vegetale si in microorganisme, mai fiind denumite din aceasta cauza biocatalizatori. Fara enzime , procesele biochimice s-ar desfasura cu viteze foarte mici. Altfel spus, fara enzime la nivelul stomacului, intestinului subtire sau intestinului gros nu ar avea loc digestia si nu am putea asimila nutrientii necesari functionarii organismului.

Enterocolita, una dintre cele mai cunoscute boli cauzate de tulburarile enzimatice ale sistemului digestiv

Enterocolita este o afectiune gastrointestinala care se manifesta prin inflamarea tractului digestiv (intestinul subtire si intestinul gros) ca urmare a unei infectii cu bacterii sau virusuri. Manifestarile enterocolitei sunt vizibile, ele variind de la un caz la altul, in functie de severitatea si evolutia bolii. Cel mai important este un diagnostic, urmat de un tratament corect. In aceste conditii, manifestarile ar trebui sa se amelioreze dupa 2-3 zile si sa dispara complet intr-o saptamana. In prim planul tratamentului enterocolitelor se afla corectarea pierderilor de lichide si electroliti, refacerea florei digestive prin administrarea de probiotice, enzime digestive si prin rehidratare.

Articolele 1-20 din 123

Setati descendent
produse pe pagină
Produse populare acum