Mucoasa nazala uscata

Cauzele mucoasei nazale uscate

Uscarea mucoasei nazale poate avea numeroase cauze precum:

  • Uscat la rece sau la aer cald. De cele mai multe ori acestea sunt caracteristici naturale ale mediului, nu specifice oamenilor, adica un vizitator care nu este adaptat acestui climat, de obicei sufera de astfel de conditii.
  • Lucrari de incalzire si sisteme de climatizare. Toti, intr-un fel sau altul, usuca puternic aerul si provoaca uscarea membranelor mucoase.
  • Reactii alergice. Dupa unele dintre ele, mucoasa nazala sufera foarte mult, devine uscata, fragila, usor deteriorata si sangerand.
  • Bolile catarale insotite de o rinita acuta sau prelungita severa. Acest tip de uscare este insotita, de obicei, de senzatii extrem de neplacute si de formarea crustelor dureroase si iritante, stranutand constant "salalele".
  • Utilizarea drogurilor. In principal, provoaca spray-uri uscate menite sa reduca manifestarea rinitei. Contrar vasele de sange, indeparteaza secretia nazala si iritarea, umflaturi, dar cu abuz sau idiosincrasie ele determina uscarea membranelor mucoase.
  • Reactia la aerosoli (cosmetice sau oricare alta), precum si la mirosul puternic de vopsea, substante chimice, in special cele care contin clor.

Solutii pentru hidratarea mucoasei nazale

Cea mai usoara cale de a scapa de uscaciune este cu ajutorul preparatelor preparate intr-un spray pe baza de apa de mare purificata. Retineti in schimb faptul ca picaturile obisnuite ale nasului de la o raceala nu sunt potrivite pentru aceasta problema, deoarece acestea provoaca puternic uscaciunea si hipersensibilitatea membranelor mucoase.

Citeste mai mult!

Cauta dupa:

Medicamente pentru
newsletter