Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Producator: ZENTIVA

Amlodipina / Valsartan Zentiva 5 mg / 160 mg x 56 comprimate filmate

1. Ce este Amlodipină/Valsartan Stada şi pentru ce se utilizează

Amlodipină/Valsartan Stada comprimate conţine două substanţe numite amlodipină şi valsartan. Ambele substanţe ajută la controlul tensiunii arteriale crescute.

- Amlodipina aparţine unui grup de substanţe numite „blocanţi ai canalelor de calciu”. Amlodipina împiedică pătrunderea calciului în pereţii vaselor de sânge ceea ce previne îngustarea acestora.

- Valsartanul aparţine unui grup de substanţe numite „antagoniştii ai receptorilor angiotensinei II”. Angiotensina II este produsă de corp şi determină îngustarea vaselor de sânge provocând astfel creşterea tensiunii arteriale. Valsartanul acţionează prin blocarea efectului angiotensinei II.

Acest lucru înseamnă că ambele substanţe ajută la împiedicarea îngustării vaselor de sânge. Ca rezultat vasele de sânge se relaxează şi tensiunea arterială scade.

Amlodipină/Valsartan Stada este utilizat pentru tratarea tensiunii arteriale crescute la adulţii a căror tensiune arterială nu este controlată suficient, în mod individual, nici cu amlodipină nici cu valsartan.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Amlodipină/Valsartan Stada

Nu luați Amlodipină/Valsartan Stada:

- dacă sunteţi alergic la amlodipină sau la oricare alt blocant al canalelor de calciu. Acest lucru poate implica mâncărimi, înroşire a pielii sau dificultate la respiraţie.

- dacă sunteţi alergic la valsartan sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). Dacă dumneavoastră credeţi că este posibil să fiţi alergic, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Amlodipină/Valsartan Stada.

- dacă aveţi boli de ficat severe sau probleme cu bila, cum sunt ciroza biliară sau colestaza.

- dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni. (De asemenea, este de preferat să se evite utilizarea Amlodipină/Valsartan Stada şi în primele luni de sarcină, vezi pct. Sarcina).

- dacă aveţi tensiune arterială mică severă (hipotensiune arterială).

- dacă prezentaţi îngustare a valvei aortice (stenoză aortică) sau aveţi şoc cardiogenic (o afecţiune în care inima nu poate furniza suficient sânge în organism).

- dacă aveţi insuficienţă cardiacă după un infarct miocardic.

- dacă aveţi diabet zaharat sau funcţia rinichilor afectată şi urmaţi tratament cu un medicamentpentru scăderea tensiunii arteriale care conţine aliskiren.

Dacă vi se aplică oricare dintre cele prezentate mai sus, nu luaţi Amlodipină/Valsartan Stada şi discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Amlodipină/Valsartan Stada, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:

- dacă aţi fost bolnav(ă) (vărsături sau diaree).

- dacă aveţi boli de ficat sau de rinichi.

- dacă aţi suferit un transplant de rinichi sau dacă vi s-a spus că aveţi arterele renale îngustate.

- dacă aveţi o afecţiune care influenţează glandele renale denumită „hiperaldosteronism primar”.

- dacă aveţi insuficienţă cardiacă sau aţi avut un infarct miocardic. Urmaţi cu atenţie instrucţiunile medicului dumneavoastră la administrarea primei doze. Medicul dumneavoastră poate, de asemenea, să verifice funcţia rinichilor dumneavoastră.

- dacă medicul dumneavoastră v-a informat că valvele inimii dumneavoastră s-au îngustat (afecţiune numită „stenoză aortică sau mitrală” sau muşchiul inimii s-a îngroşat anormal (afecţiune numită „cardiomiopatie hipertrofică obstructivă”).

- dacă aţi prezentat umflare, mai ales a feţei şi gâtului, în timpul administrării altor medicamente (inclusiv inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei). Dacă prezentaţi aceste simptome, opriți administrarea Amlodipină/Valsartan Stada şi contactaţi imediat medicul. Nu trebuie să mai luaţi niciodată

Amlodipină/Valsartan Stada.

- dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:

- un inhibitor ECA (de exemplu, enalapril, lisinopril, ramipril), mai ales dacă aveţi probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.

- aliskiren.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice funcţia rinichilor, tensiunea arterială şi valorile electroliţilor (de exemplu, potasiu) din sânge, la intervale regulate de timp.

Vezi punctul „Nu luați Amlodipină/Valsartan Stada”.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii, informaţi-vă medicul înainte de utilizarea

Amlodipină/Valsartan Stada.

Copii şi adolescenţi

Nu se recomandă utilizarea Amlodipină/Valsartan Stada de către copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 18 ani).

Amlodipină/Valsartan Stada împreună cu alte medicamente 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Este posibil ca medicul dumneavoastră să trebuiască să vă modifice doza şi/sau să ia alte măsuri de precauţie. Este posibil ca în unele cazuri să fiţi nevoit să întrerupeţi administrarea unuia dintre medicamente. Acest lucru este valabil mai ales pentru medicamentele enumerate mai jos:

- inhibitori ECA sau aliskiren (vezi şi informaţiile de la punctele „Nu luați Amlodipină/Valsartan Stada” şi „Atenţionări şi precauţii”);

- diuretice (un tip de medicamente numite şi „medicamente pentru eliminarea apei” care cresc cantitatea de urină pe care o produce corpul dumneavoastră);

- litiu (un medicament utilizat pentru tratarea unor tipuri de depresie);

- diuretice care reţin potasiu, suplimente cu potasiu, substituenţi de sare care conţin potasiu şi alte substanţe care pot determina creşterea concentraţiei potasiului;

- anumite tipuri de analgezice numite medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) sau inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2 (inhibitori COX-2). De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate verifica funcţia rinichilor;

- medicamente anticonvulsivante (de exemplu carbamazepină, fenobarbital, fenitoină, fosfenitoină,primidonă);

- sunătoare;

- nitroglicerină şi alţi nitraţi sau alte medicamente numite „vasodilatatoare”;

- medicamente utilizate pentru HIV/SIDA (de exemplu ritonavir, indinavir, nelfinavir);

- medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiilor fungice (de exemplu ketoconazol, itraconazol);

- medicamente utilizate pentru tratarea infecţiilor bacteriene (cum sunt rifampicina, eritromicina,

claritromicina, talitromicina);

- verapamil, diltiazem (medicamente pentru afecţiuni ale inimii);

- simvastatina (un medicament utilizat pentru controlul nivelurilor ridicate de colesterol);

- dantrolen (perfuzie pentru anomalii severe ale temperaturii corpului);

- medicamente utilizate pentru protecţia împotriva rejetului hepatic (ciclosporină).

Amlodipină/Valsartan Stada împreună cu alimente şi băuturi

Grepfrut-ul şi sucul de grepfrut nu trebuie consumate de persoanele care iau Amlodipină/Valsartan Stada deoarece grepfrut-ul şi sucul de grepfrut pot determina o creştere a nivelurilor substanţei active,amlodipină, din sânge, ceea ce poate cauza o creştere imprevizibilă a efectului Amlodipină/Valsartan

Stada de reducere a tensiunii arteriale.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să aveți un copil, adresațivă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua acest medicament

Sarcina

Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea deveni) gravidă.

Medicul dumneavoastră vă va sfătui, în mod normal, să încetaţi administrarea Amlodipină/Valsartan

Stada înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce aflaţi că sunteţi gravidă şi vă va sfătui să luaţi un alt medicament în loc de Amlodipină/Valsartan Stada. Amlodipină/Valsartan Stada nu este recomandat la începutul sarcinii (primele 3 luni) şi nu trebuie administrat după 3 luni de sarcină, deoarece poate provoca

vătămări grave copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de-a treia lună de sarcină.

Alăptarea

Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau dacă sunteţi pe punctul de a începe să alăptaţi.

Amlodipină/Valsartan Stada nu este recomandat pentru mamele care alăptează şi medicul dumneavoastră poate alege un alt tratament pentru dumneavoastră dacă doriţi să alăptaţi, în special în cazul în carecopilul dumneavoastră este nou-născut sau s-a născut prematur.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate produce senzaţii de ameţeală. Acest lucru poate afecta cât de bine vă puteţi concentra. Astfel, dacă nu sunteţi sigur cum vă va afecta acest medicament, nu conduceţi vehicule, nu folosiţi utilaje şi nu desfăşuraţi alte activităţi care necesită să vă concentraţi.

3. Cum să luaţi Amlodipină/Valsartan Stada

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur. Acest lucru vă va ajuta să obţineţi cele mai bune rezultate şi să scădeţi riscul

apariţiei reacţiilor adverse.

Doza recomandată de Amlodipină/Valsartan Stada este de un comprimat pe zi.

- Este de preferat să luaţi medicamentul la aceeaşi oră în fiecare zi.

- Înghiţiţi comprimatele cu un pahar cu apă.

- Puteţi lua Amlodipină/Valsartan Stada cu sau fără alimente. Nu luaţi Amlodipină/Valsartan Stada împreună cu grepfrut sau suc de grepfrut.

În funcţie de răspunsul dumneavoastră la tratament, medicul dumneavoastră poate prescrie o doză mai mare sau mai mică.

Nu depăşiţi doza prescrisă.

Utilizarea Amlodipină/Valsartan Stada la vârstnici (cu vârsta de 65 de ani sau peste)

Medicul dumneavoastră trebuie să fie precaut când vă măreşte doza.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult Amlodipină/Valsartan Stada decât trebuie

Dacă aţi luat prea multe comprimate de Amlodipină/Valsartan Stada sau altcineva a luat comprimatele dumneavoastră, contactaţi imediat un medic.

Dacă uitaţi să luaţi Amlodipină/Valsartan Stada

Dacă uitaţi să luaţi acest medicament, luaţi-l imediat ce vă amintiţi. Apoi luaţi doza următoare la ora obişnuită. Cu toate acestea, dacă se apropie ora la care trebuie administrată doza următoare, nu luaţi doza uitată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă încetaţi să luaţi Amlodipină/Valsartan Stada

Întreruperea tratamentului cu Amlodipină/Valsartan Stada poate determina agravarea bolii dumneavoastră. Nu încetaţi administrarea acestui medicament dacă medicul dumneavoastră nu vă

recomandă acest lucru.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacţii adverse pot fi grave şi necesită asistenţă medicală imediată:

Câţiva pacienţi au prezentat aceste reacţii adverse grave (pot afecta mai puţin de 1 pacient din 1000 pacienţi). Dacă apare vreuna dintre următoarele reacţii, informaţi-vă imediat medicul: reacţii alergice care se manifestă prin simptome cum sunt erupţiile cutanate tranzitorii, mâncărime, umflarea feţei sau buzelor sau limbii, dificultăţi de respiraţie, tensiune arterială scăzută (senzaţia de leşin, ameţeli).

Alte reacţii adverse posibile asociate administrării Amlodipină/Valsartan Stada

Frecvente (pot afecta până la 1 pacient din 10 pacienţi): gripă; obstrucţie nazală, dureri de gât şi disconfort la înghiţire; durere de cap; umflarea braţelor, mâinilor, membrelor inferioare, gleznelor sau picioarelor; oboseală; astenie (slăbiciune); înroşire şi senzaţie de căldură la nivelul feţei şi/sau gâtului.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 pacient din 100 pacienţi): ameţeală; greaţă şi dureri abdominale; uscăciunea gurii; somnolenţă, furnicături sau amorţeală la nivelul mâinilor sau picioarelor; vertij; puls crescut inclusiv palpitaţii; ameţeală în momentul ridicării în picioare; tuse; diaree; constipaţie; erupţii cutanate, înroşirea pielii; tumefierea articulaţiilor, dureri lombare; dureri articulare.

Rare (pot afecta până la 1 pacient din 1000 pacienţi): senzaţia de anxietate; ţiuit în urechi (tinitus); leşin; urinat în exces sau senzaţia mai frecventă a necesităţii de urinare; incapacitatea de a avea şi de a menţine o erecţie; senzaţie de greutate; tensiune arterială scăzută cu simptome cum sunt ameţeală, confuzie; transpiraţie abundentă; erupţii cutanate pe tot corpul; mâncărime; spasme musculare.

Dacă oricare din aceste reacţii vă afectează grav, informaţi-vă medicul.

Reacţii adverse raportate la administrarea amlodipinei sau valsartanului în monoterapie şi care fie nu au fost observate la administrarea Amlodipină/Valsartan Stada, fie au fost observate la o frecvenţă mai mare decât la administrarea Amlodipină/Valsartan Stada:

Amlodipină

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă, după ce aţi luat medicamentul, prezentaţi vreuna din reacţiile adverse severe, foarte rare, prezentate mai jos:

- Respiraţie şuierătoare, durere în piept, scurtare a respiraţiei sau dificultate la respiraţie

- Umflare a pleoapelor, feţei sau buzelor

- Umflare a limbii şi gâtului, ce determină dificultate la respiraţie

- Reacţii severe la nivelul pielii, inclusiv erupţie intensă trecătoare pe piele, urticarie, înroşire a pielii pe întreg corpul, mâncărimi intense, apariţie de vezicule, cojire şi umflare a pielii, inflamare a mucoaselor (sindrom Stevens Johnson) sau alte reacţii alergicei

- Infarct miocardic, bătăi neregulate ale inimii

- Pancreas inflamat, ce poate cauza dureri abdominale şi de spate severe, însoţite de o stare general de rău accentuată.

Au fost raportate următoarele reacţii adverse. Dacă vreuna dintre aceste reacţii adverse vă provoacă probleme sau dacă persistă mai mult de o săptămână, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Frecvente (pot afecta până la 1 pacient din 10 pacienţi): Ameţeli, somnolenţă; palpitaţii (conştientizare a bătăilor inimii); înroşire bruscă a feţei, umflare la nivelul gleznelor (edem); dureri la nivelul abdomenului, stare de rău (greaţă).

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 pacient din 100 pacienţi): Tulburări ale dispoziţiei, teamă fără motiv, depresie, insomnie, tremurături, tulburări ale gustului, leşin, scădere a sensibilităţii la durere; tulburări ale vederii, vedere afectată, ţiuituri în urechi; tensiune arterială mică; strănut/nas care curge, ca urmare a inflamaţiei mucoasei de la nivelul nasului (rinită); indigestie, vărsături (stare de rău); cădere a părului, transpiraţii excesive, mâncărime la nivelul pielii, modificări de culoare la nivelul pielii; tulburări la urinare, nevoie crescută de urinare în timpul nopţii, creştere a frecvenţei urinărilor; incapacitate de a obţine o erecţie, disconfort la nivelul sânilor sau creştere a sânilor la bărbaţi, durere, stare generală de rău, dureri ale muşchilor, crampe musculare; creştere sau scădere în greutate.

Rare (pot afecta până la 1 pacient din 1000 pacienţi): Confuzie.

Foarte rare (pot afecta până la 1 pacient din 10000 pacienţi): Scădere a numărului de globule albe, scădere a numărului de plachete sanguine, ce poate determina apariţia neobişnuită de vânătăi sau sângerare cu uşurinţă (distrugere a globulelor roşii); creştere a concentraţiei de zahăr în sânge (hiperglicemie); umflare a gingiilor, balonare la nivel abdominal (gastrită); funcţie anormală a ficatului, inflamaţie a ficatului (hepatită), colorare în galben a pielii (icter), creştere a valorilor serice ale enzimelor ficatului care apare la unele teste medicale; tonus muscular crescut; inflamare a vaselor de sânge, adeseori însoţită de erupţie trecătoare pe piele, sensibilitate la lumină; afecţiuni în cadrul cărora apare o asociere de manifestări cum sunt rigiditate, tremurături şi/sau tulburări ale mişcărilor.

Valsartan

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): scăderea numărului de globule roşii, febră, dureri în gât sau ulceraţii la nivelul gurii din cauza infecţiilor; sângerare sau apariţie spontană a vânătăilor; nivel crescut al potasiului în sânge; rezultate anormale ale analizelor ficatului; diminuare a funcţiilor rinichiului şi diminuarea severă a funcţiilor rinichiului; umflarea în special a feţei şi gâtului; dureri musculare; erupţii pe piele, pete roşii-violacee; febră; mâncărime; reacţie alergică; vezicule la nivelul pielii (semne ale unei afecţiuni numite dermatită buloasă).

Dacă prezentaţi oricare dintre acestea, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected]

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Amlodipină/Valsartan Stada

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Amlodipină/Valsartan STADA

 Substanţele active din Amlodipină/Valsartan Stada sunt amlodipina (sub formă de besilat de amlodipină) şi valsartanul.

Fiecare comprimat filmat conține amlodipină 5 mg (sub formă de besilat de amlodipină) și valsartan 80 mg.

Fiecare comprimat filmat conține amlodipină 5 mg (sub formă de besilat de amlodipină) și valsartan 160 mg.

Fiecare comprimat filmat conține amlodipină 10 mg (sub formă de besilat de amlodipină) și valsartan 160 mg.

Celelalte componente sunt:

Nucleul comprimatului: celuloza microcristalină, povidonă, amidon de porumb pregelatinizat; dioxid de

siliciu coloidal anhidru, crospovidonă, amidonglicolat de sodiu; stearat de magneziu;

Învelișul comprimatului 5 mg/80 mg și 5 mg/160 mg

hipromeloză, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), talc, macrogol, oxid negru de fer (E172). 10mg/160mg hipromeloză, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), talc, macrogol.

Cum arată Amlodipină/Valsartan Stada şi conţinutul ambalajului

Comprimat filmat de 5 mg/80 mg rotund, biconvex, de culoare galben închis, cu diametrul de 8,1±0,2 mm. Comprimatele filmate sunt disponibile în cutii cu blistere conținănd 7, 10, 14, 28, 30, 56, 60, 84, 90, 98, 100 comprimate filmate.

Comprimat filmat de 5 mg/160 mg oval, biconvex, de culoare galben închis, cu lungimea de 14,6 ±0,2 mm și lățimea de 6,8±0,2mm. Comprimatele filmate sunt disponibile în cutii cu blistere conținănd 7, 10, 14, 28, 30, 56, 60, 84, 90, 98, 100 comprimate filmate.

Comprimat filmat de 10 mg/160 mg oval, biconvex, de culoare galben deschis, cu lungimea de 14,6 ±0,2 mm și lățimea de 6,8±0,2mm. Comprimatele filmate sunt disponibile în cutii cu blistere conținănd 7, 10, 14, 28, 30, 56, 60, 84, 90, 98, 100 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanții

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

STADA M&D SRL

Splaiul Independenţei no.1, Bl. 16, Sc. 2, Et. 2, Ap. 38,

Sector 4, Bucureşti

România

Fabricanţii

STADA Arzneimittel AG

Stadastrasse 2-18, 61118 Bad Vilbel

Germania

STADA Arzneimittel GmbH

Muthgasse 36/2, 1190 Wien

Austria

Centrafarm Services B.V.


Nieuwe Donk 9, NL-4879 AC Etten-Leur

Olanda

STADA Nordic ApS

Marielundvej 46A, DK-2730 Herlev

Danemarca

Clonmel Healthcare Ltd.

Waterford Road, Clonmel, Co. Tipperary

Irlanda

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spațiului Economic European sub

următoarele denumiri comerciale:

Austria Amlodipin/Valsartan STADA 5 mg/ 80 mg Filmtabletten

 Amlodipin/Valsartan STADA 5 mg/ 160 mg Filmtabletten

 Amlodipin/Valsartan STADA 10 mg/ 160 mg Filmtabletten

Belgia Amlodipine/Valsartan EG 5 mg/80 mg filmomhulde tabletten

 Amlodipine/Valsartan EG 5 mg/160 mg filmomhulde tabletten

 Amlodipine/Valsartan EG 10 mg/160 mg filmomhulde tabletten

Germania Amlodipin/Valsartan AL 5 mg/ 80 mg Filmtabletten

 Amlodipin/Valsartan AL 5 mg/ 160 mg Filmtabletten

 Amlodipin/Valsartan AL 10 mg/ 160 mg Filmtabletten

Danemarca Amlodipin/Valsartan STADA 5 mg/80 mg

 Amlodipin/Valsartan STADA 5 mg/160 mg

 Amlodipin/Valsartan STADA 10 mg/160 mg

Spania Amlodipino/Valsartan STADA 5 mg / 80 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Amlodipino/Valsartan STADA 5 mg / 160 mg comprimidos recubiertos con película

 Amlodipino/Valsartan STADA 10 mg / 160 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Finlanda Amlodipin/Valsartan STADA 5/80 mg kalvopäällysteiset tableti

 Amlodipin/Valsartan STADA 5/160 mg kalvopäällysteiset tabletit

 Amlodipin/Valsartan STADA 10/160 mg kalvopäällysteiset tabletit

Franta AMLODIPINE / VALSARTAN EG 5/80 mg, comprimé pelliculé

 AMLODIPINE / VALSARTAN EG 5/160 mg, comprimé pelliculé

 AMLODIPINE / VALSARTAN EG 10/160 mg, comprimé pelliculé

Irlanda Amlodipine/Valsartan Clonmel 5 mg/80 mg filmcoated tablets

 Amlodipine/Valsartan Clonmel 5 mg/160 mg filmcoated tablets

 Amlodipine/Valsartan Clonmel 10 mg/160 mg filmcoated tablets

Italia Amlodipina e Valsartan EG 5mg/80 mg

 Amlodipina e Valsartan EG5mg/160 mg

 Amlodipina e Valsartan EG10mg/160 mg

Luxemburg Amlodipine/Valsartan EG 5mg/80 mg comprimés pelliculés

 Amlodipine/Valsartan EG 5mg/160 mg comprimés pelliculés

 Amlodipine/Valsartan EG 10mg/160 mg comprimés pelliculés

Olanda Amlodipine/Valsartan CF 5/80 mg, filmomhulde tabletten

 Amlodipine/Valsartan CF 5/160 mg, filmomhulde tabletten

 Amlodipine/Valsartan CF 10/160 mg, filmomhulde tabletten

Polonia Amlodypina + Valsartan STADA

Portugalia Amlodipina + Valsartan Ciclum 5/80 mg

 Amlodipina + Valsartan Ciclum 5/160 mg

 Amlodipina + Valsartan Ciclum 10/160 mg

România Amlodipină/Valsartan STADA 5/80 mg, comprimate filmate

 Amlodipină/Valsartan STADA 5/160 mg, comprimate filmate

 Amlodipină/Valsartan STADA 10/160 mg, comprimate filmate

Suedia Amlodipin/Valsartan STADA 5/80 mg, filmdragerad tablett

 Amlodipin/Valsartan STADA 5/160 mg filmdragerad tablett

 Amlodipin/Valsartan STADA 10/160 mg filmdragerad tablet

Slovenia Amlodipin/valsartan STADA 5 mg/ 80 mg filmsko obložene tablete

 Amlodpin/valsartan STADA 5 mg/ 160 mg filmsko obložene tablete

 Amlodipin/valsartan STADA 10 mg/ 160 mg filmsko obložene tablete

Acest prospect a fost revizuit Octombrie 2017
 
 

Mai multe informații
OTC Nu
Brand ZENTIVA
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...