Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: WORWAG PHARMA
Data de expirare produs: 31.07.2026

Deficitul de vitamina B12 se manifesta in tulburarile de maturare a celulelor rosii si/sau a tulburarilor neurologice, cum ar fi boala spinala funiculara (leziunea maduvei spinarii).
Deficitul de vitamina B12 poate fi cauzat de malnutritie pe termen lung si de subnutritie (de exemplu, o dieta vegetariana puternica), de tulburari de alimentatie, de boala celiaca (de exemplu sprue), de infectie cu vierme de peste sau de sindrom de buze orbite sau de disfunctie congenitala a transportului cu vitamina B12.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Vitamina B12 Ankermann, 1000 mcg, 50 comprimate

în stoc
54,40 RON

Beneficii Ankermann Vitamina B12:

 • Contribuie la imbuntatirea capacitatii fizice si psihice;
 • Ajuta la reducerea starilor de oboseala si de extenuare.

Ingrediente Ankermann Vitamina B12:

Un comprimat contine cianocobalamina (vitamina B12) 1000 μg. Excipienti: lactoza, zaharoza.

Mod de administrare Ankermann Vitamina B12:

In cazul simptomelor si semnelor neurologice severe, se recomanda administrarea initiala parenterala.
Dozajul depinde de patologie: Pentru o prezentare mai detaliata, consultati prospectul de informare al pacientului.
Comprimatele filmate trebuie luate dimineata pe stomacul gol, prin inghitirea lor fara lichid.
Durata administrarii, in special in ceea ce priveste tratamentul initial in anemie pernicioasa (in general, 4 saptamani), este decizia medicului. Durata este determinata de raspunsul terapeutic, motiv pentru care este necesara monitorizarea continua. In anemia pernicioasa dovedita, vitamina B12 trebuie inlocuita pe toata durata vietii.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Vitamina B12 Ankermann 1000 μg drajeuri

cianocobalamină (vitamina B12)

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

-             Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-             Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-         Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-             Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.               Ce este Vitamina B12 Ankermann şi pentru ce se utilizează
 2.               Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Vitamina B12 Ankermann
 3.               Cum să utilizaţi Vitamina B12 Ankermann
 4.               Reacţii adverse posibile
 5.               Cum se păstrează Vitamina B12 Ankermann
 6.               Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.               Ce este Vitamina B12 Ankermann şi pentru ce se utilizează

Vitamina B12 Ankermann este un medicament ce conține cianocobalamină (vitamina B12) și este utilizat în tratamentul deficienței de vitamina B12, în special la pacienții care:

-  urmează o dietă strict vegetariană

-  prezintă absorbția vitaminei B12 deficitară.

Deficitul de vitamina B12 poate apărea asimptomatic și poate dura ani de zile înainte ca starea de sănătate a pacientului să se deterioreze.

Simptomele precoce ale deficitului de vitamina B12 includ oboseala și paloarea, furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor, mers nesigur și scăderea forței fizice. Pot apărea alte simptome ale sistemului nervos, cum ar fi senzație de arsură, amorțeală sau durere la nivelul mâinilor sau picioarelor și slăbiciune musculară, confuzie.

1

2.              Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Vitamina B12 Ankermann

Nu utilizaţi Vitamina B12 Ankermann

-        dacă sunteţi alergic la cianocobalamină (vitamina B12) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

-        dacă suferiți de tulburări vizuale cauzate de tutun (ambliopie de tutun) sau o inflamație a nervului optic (nevrită retrobulbară) se întâmplă, ca urmare a unei boli în care celulele roșii din sânge sunt insuficiente (anemie pernicioasă) sau de la orice altă condiție care necesită îndepărtarea (detoxifiere) cianurii din organism. În această situație, ar trebui luate alte medicamente ce conțin cobalamină.

-        dacă suferiți de degenerare a nervului optic (poate produce deteriorarea nervului care transmite mesaje vizuale de la nivelul retinei către creier).

 

Atenţionări şi precauţii

Discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Vitamina B12 Ankermann.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

-        suferiți de tulburări neurologice de formare a sîngelui (tulburări care duc la reducerea dezvoltării celulelor sanguine). Având în vedere gravitatea acestei boli, medicul dumneavoastră va monitoriza răspunsul dumneavoastră la tratament o săptămână după începerea acestuia și apoi la fiecare 4 săptămâni în primele 3 luni. Dacă răspundeți bine la planul de tratament, intervalele de monitorizare se vor schimba la 6 luni sau anual. Dacă medicul dumneavoastră constată că nu răspundeți bine la planul de tratament, poate efectua controale mai frecvent.

-        dacă suferiți de deficiență de acid folic, aceasta poate slăbi răspunsul dumneavoastră la tratament. În acest caz, utilizarea Vitamina B12 Ankermann nu este indicată.

Vitamina B12 Ankermann împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Acțiunea Vitamina B12 Ankermann poate fi afectată de:

inhibitorii de pompă de protoni (de exemplu omeprazol) și antagoniștii H2 de histamină (de exemplu cimetidină), medicamente utilizate pentru tratarea excesului de acid gastric ce poate duce la indigestie sau ulcer

colchicină, utilizată pentru tratarea gutei neomicină sau cloramfenicol, antibiotice

biguanide, precum clorhidrat de metformină, utilizat pentru tratarea dibetului acid aminosalicilic, utilizat pentru tratarea bolii inflamatorii intestinale

contraceptive orale

glucorticoizi, precum prednison, utilizați pentru tratarea inflamației

colestiramină, utilizată pentru reducerea colesterolului (grăsimii) din sânge clorură de potasiu, utilizată pentru tratarea deficienței de potasiu

metildopa, pentru tratarea hipertensiunii arteriale

antipsihotice de generația a doua (de exemlu olanzapină și risperidonă).

 

Vitamina B12 Ankermann împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Vitamina B12 Ankermann se poate administra cu sau fără alimente. Drajeurile se vor înghiți cu o cantitate mică de lichid.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 Din datele existente, se poate observa că riscul pentru mamă și nou-născut este minim dacă se suplimentează cantitatea de vitamina B12 pe perioada sarcinii și alăptării.

Totuși, Vitamina B12 Ankermann nu trebuie utilizat pentru tratarea anemiei megaloblastice pe timpul sarcinii, aceasta fiind cauzată de deficiența de folat.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Vitamina B12 Ankermann nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Vitamina B12 Ankermann conţine lactoză, zahăr și sodiu. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

Acest medicament conţine mai puţin de 1 mmol de sodiu (23 mg) pe drajeu, adică practic “nu conţine sodiu”.

 

 1.               Cum să utilizaţi Vitamina B12 Ankermann

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Adulți

Doza zilnică recomandată este 1 drajeu/zi Vitamina B12 Ankermann. Aceasta corespunde la 1000 μg cianocobalamină zilnic.

În cazuri severe, se recomandă inițial 2 drajeuri/zi, corespunzător la 2000 μg zilnic.

În cazul simptomelor neurologice severe, se recomandă ca tratamentul să fie inițiat prin administrarea parenterală de medicamente ce conțin cianocobalamină (vitamina B12).

Copii și adolescenți

Se recomandă administrarea orală zilnică de până la 1000 μg cianocobalamină ca alternativă la tratamentul injectabil sau perfuzabil cu vitamina B12.

 

Vârstnici

La vârstnici nu este necesară ajustarea dozei.

 

Pacienţi cu insuficiență renală

Nu este necesară ajustarea dozei de Vitamina B12 Ankermann la pacienţii cu tulburări moderate a funcţiei renale. La pacienţii cu insuficienţă renală severă se recomandă reducerea dozei de vitamina B12. În plus, concentrația sanguină a acesteia trebuie verificată periodic.

Pacienţi cu insuficiență hepatică

Nu se cunoaște siguranța administrării acestui medicament la pacienții cu tulburări ale funcției hepatice.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți probleme hepatice.

 

Mod de administrare:

Luaţi drajeurile cu o cantitate suficientă de lichid, de preferință dimineaţa, înainte de micul dejun. Nu sfărâmaţi sau mestecaţi drajeurile.

 

Dacă utilizaţi mai mult Vitamina B12 Ankermann decât trebuie

În cazul în care credeţi că s-a produs un supradozaj cu Vitamina B12 Ankermann, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. În funcţie de gravitatea supradozajului, medicul dumneavoastră poate decide atunci dacă tratamentul poate fi continuat sau dacă este necesară luarea altor măsuri. Nu s-au raportat cazuri de supradozaj.

 

3.Nu există un antidot specific pentru supradozaj. În astfel de cazuri, se recomandă inițierea tratamentului simptomatic.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Vitamina B12 Ankermann

Dacă aţi uitat, din greşeală, să luaţi doza zilnică, luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Dacă încetaţi să utilizaţi Vitamina B12 Ankermann

Nu trebuie să întrerupeţi brusc tratamentul fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

 

 1.               Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

-        reacții alergice severe manifestate sub formă de urticarie, erupții cutanate sau mâncărimi pe zone mari ale corpului.

 

Cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele existente)

-        erupții acneice

-        febră.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.               Cum se păstrează Vitamina B12 Ankermann

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și blister după Exp.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.               Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

4. Ce conţine Vitamina B12 Ankermann

-        Substanţa activă este ciancobalamină. Fiecare drajeu conține ciancobalamină 1000 μg.

-        Celelalte componente sunt: nucleu - lactoză monohidrat, povidonă (K30), acid stearic, croscarmeloză sodică; strat de drajefiere - acacia, dispersie uscată, carbonat de calciu, hidroxistearat de macrogol glicerol, macrogol 6000, sucroză (zahăr), talc, dioxid de titan (E171), kaolin greu, laurilsulfat de sodiu, aquapolish P alb (hipromeloză, hidroxipropilceluloză, acid stearic, talc, trigliceride cu lanţ mediu, dioxid de titan),ceară montan glycol.

 

Cum arată Vitamina B12 Ankermann şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de drajeuri de culoare albă, rotunde, biconvexe, cu diametru de aprox. 9,8 mm.

Cutii cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 25 drajeuri

Cutii cu 4 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 25 drajeuri

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

WÖRWAG PHARMA GmbH & Co. KG

Flugfeld-Alee 24, 71034 Böblingen, Germania

 

Fabricant

Artesan Pharrna GmbH & Co. KG

Wendlandstr. 1, 29439 Lüchow

Germania

Acest prospect a fost revizuit în Decembrie, 2021.

OTC Da
Brand WORWAG PHARMA
Line Nici unul
EAN 4030674019936
BBD 31 iul. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...