Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: KRKA
Data de expirare produs: 31.07.2026

Bilobil Forte 40 mg este recomandat în tratamentul simptomatic al:

- deficitului de memorie, tulburărilor de concentrare;

- deficitului cognitiv patologic la pacienţii vârstnici;

- stării emoţionale depresive.

Bilobil, 40 mg, 60 capsule, Krka

în stoc
22,90 RON

Bilobil Forte 40 mg, 60 capsule, ajutor pentru memorie, concentrare si boli arteriale

Imbatranirea fizica a organelor noastre are ca efect o scadere a eficientei functiilor pe care acestea le sustin. La persoanele de varsta a treia, bolile arteriale periferice ocluzive, tulburarile de memorie si neosenzoriale sunt des intalnite. Bilobil Forte 40 mg, 60 capsule, ajutor pentru memorie, concentrare este medicamentul indicat in tratarea afectiunilor specifice varstei. Bilobil contine extract de Gingko biloba, planta care imbunatateste circulatia sangelui.

Cum actioneaza Bilobil Forte

Bilobil Forte 40 mg, 60 capsule, ajutor pentru memorie, concentrare stimuleaza vasodilatatia, crescand astfel fluxul sanguin prin vasele mici de la nivelul tesuturilor. Extractul din frunze de Ginkgo biloba neutralizeaza radicalii liberi si creste activitatea neuroprotectiva. Din Bilobil prospect aflam ca Bilobil 40 mg se administreaza pe cale orala, dupa masa, cu apa. Doza recomandata de Bilobil Forte 40 mg, 60 capsule, ajutor pentru memorie, concentrare este de o capsula de 40 mg, de trei ori pe zi.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Bilobil 40 mg, capsule

 
Extract uscat, rafinat și cuantificat din frunză deGinkgo biloba

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-             Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-             Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-             Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.  

-             Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.           Ce este Bilobil şi pentru ce se utilizează
 2.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Bilobil 
 3.           Cum să luaţi Bilobil 
 4.           Reacţii adverse posibile
 5.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.           Ce este Bilobil şi pentru ce se utilizează

Bilobil conține extract uscat, rafinat și cuantificat din frunză de Ginkgo biloba. Substanțele active din extract sunt glicozidele flavonice, ginkgolidele și bilobalidele. Acestea dilată vasele de sânge, îmbunătățesc circulația sângelui, împiedică agregarea plachetelor și astfel îmbunătățesc circulația sângelui și măresc aportul de oxigen și glucoză. Prin reglarea metabolismului, protejează celulele și țesuturile de deteriorarea cauzată de lipsa de oxigen. Extractul din frunză de ginkgo este eficace în tulburările de circulație a sângelui la nivelul creierului.

 Bilobil îmbunătățește circulația sângelui la nivelul creierului și metabolismul și împiedică scăderea capacității intelectuale.

 Bilobil  este recomandat în tratamentul simptomatic al:

 

-            deficitului de memorie, tulburărilor de concentrare;

-            deficitului cognitiv patologic la pacienţii vârstnici;

-            stării emoţionale depresive.

 

 

 1.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Bilobil 

 

Nu luaţi Bilobil 

 

-            dacă sunteţi alergic la Ginkgo biloba sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

-            dacă sunteți gravidă.

 

Atenţionări şi precauţii

 

Înainte să luaţi Bilobil , adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Înainte de a începe tratamentul cu Bilobil Forte, trebuie stabilit dacă simptomele dumneavoastră nu sunt o consecință a unei alte boli care necesită un tratament specific.

 Dacă simptomele se agravează în timpul tratamentului cu Bilobil , trebuie să vă adresați medicului sau farmacistului.

 Dacă aveți o tendință crescută de sângerare (diateză hemoragică) sau sunteți tratat cu medicamente care împiedică coagularea sângelui, puteți lua Bilobil numai la recomandarea medicului dumneavoastră.

 Din cauza efectului posibil asupra coagulării sângelui a medicamentelor care conțin ginkgo, tratamentul cu Bilobil  nu este recomandat înainte de o intervenție chirurgicală sau la pacienții cu risc de hemoragie cerebrală.

 Pacienții cu antecedente de convulsii sau de epilepsie trebuie să evite medicamentele care conțin ginkgo, deoarece acestea pot determina apariția convulsiilor.  Bilobil  nu este recomandat dacă luați efavirenz (un medicament pentru tratamentul infecției cu HIV).

 

Copii și adolescenți

 Acest medicament nu este recomandat la copii și adolescenții cu vârsta sub 18 ani, din cauza datelor insuficiente privind siguranța și eficacitatea. În plus, nu există indicații pentru tratamentul la această grupă de vârstă.

 

Bilobil  împreună cu alte medicamente

 Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Utilizarea Bilobil  nu este recomandată dacă luați în mod regulat medicamente care împiedică coagularea sângelui, cum sunt anticoagulantele cumarină, clopidogrel, acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Efectul acestor medicamente poate fi modificat; de aceea trebuie să vă adresați medicului înainte de a începe tratamentul.

 Dacă capsulele Bilobil  sunt utilizate concomitent cu medicamente pentru tratamentul epilepsiei, riscul de convulsii poate fi mai mare. Combinația trebuie evitată. Bilobil Forte nu trebuie administrat împreună cu efavirenz, un medicament pentru tratamentul infecției cu HIV, deoarece efectul efavirenz poate fi scăzut.

 

Bilobil  împreună cu alimente şi băuturi

 Bilobil  se administrează pe cale orală, după masă, cu apă.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

 Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu se cunosc reacţiile adverse ale extractului de Ginkgo biloba asupra fătului. Poate apărea o tendință crescută de sângerare. Datorită datelor insuficiente, Bilobil nu este recomandat la gravide. Datorită datelor de siguranță insuficiente, Bilobil Forte nu este recomandat la femeilor care alăptează.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

 Bilobil  nu afectează capacitatea de a conduce autovehicule şi de a folosi utilaje.

 

Bilobilconţine glucoză și lactoză

 Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

Bilobil  conţine azorubină

 Colorantul azorubină (E 122) poate provoca reacţii alergice.

 

 

 1.           Cum să luaţi Bilobil 

 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza zilnică recomandată pentru adulți și vârstnici este o capsulă Bilobil Forte (80 mg extract uscat din frunză de Ginkgo biloba) de 3 ori pe zi.

 Capsulele de Bilobil  trebuie înghițite întregi, după masă, cu un pahar cu apă.

 

Durata tratamentului

Primele semne de îmbunătățire sunt de obicei observate după 4 săptămâni de tratament. Tratamentul trebuie continuat timp de cel puțin 12 săptămâni. Dacă nu există nici o îmbunătățire după 3 luni de tratament sau dacă simptomele se agravează, trebuie consultat medicul, pentru a determina dacă tratamentul mai trebuie continuat.

 

Utilizarea la copii și adolescenți

 Acest produs nu este destinat utilizării la copii și adolescenți.

 

Dacă luaţi mai mult Bilobil  decât trebuie

 Dacă ați luat o doză mai mare de medicament decât trebuie, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Pot apărea simptome gastrointestinale, incapacitate de concentrare şi durere de cap.

 

Dacă uitaţi să luaţi Bilobil 

 Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta imediat ce v-aţi amintit.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 

 1.           Reacţii adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Reacții adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

 -            tulburări gastro-intestinale

-            dureri de cap, amețeli

 -            reacţii de hipersensibilitate

-            contracţii ale mușchilor, crampe ale mușchilor.

 

Reacții adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

 -             sângerare a organelor individuale (ochi, nas, creier, tract gastro-intestinal).

 

Raportarea reacţiilor adverse

 Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

  

 1.           Cum se păstrează Bilobil 

 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor

 Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 A se păstra la temperaturi sub 25ºC.

 A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

 Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 

 1.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

Ce conţine Bilobil 

 -            Substanţa activă este extractul uscat, rafinat și cuantificat din frunză de ginkgo. Fiecare capsulă conţine 80 mg extract uscat din frunză de Ginkgo biloba L. (35-67:1), corespunzând la:

 -   flavonoide 17,6–21,6 mg, sub formă de glicozide flavonice,

-   ginkgolide A, B, C 2,24–2,72 mg și

-   bilobalide 2,08–2,56 mg.

 -            Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon de porumb, stearat de magneziu și talc, în conţinutul capsulei; dioxid de titan (E 171), oxid roşu de fer (E 172), azorubină (E 122), gelatină și oxid negru de fer (E 172) în capsulă. Alt ingredient din preparatul pe bază de plante este glucoză lichidă, uscată prin pulverizare. Vezi pct. 2 "Bilobil Forte conține glucoză, lactoză, și azorubină".

 

Cum arată Bilobil  şi conţinutul ambalajului

 Bilobil Forte se prezintă sub formă de capsule de culoare roz, conţinând o pulbere brun-deschis până la brun închis, cu particule vizibile mai închise la culoare.

 Bilobil Forte este disponibil în cutie cu 20 sau 60 capsule în blistere. Fiecare blister conține câte 10 capsule.

 Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

KRKA, d.d., Novo mesto

 Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

 

Acest prospect a fost revizuit în Septembrie 2019.

OTC Da
Brand KRKA
Line Nici unul
EAN 3838989711665
BBD 31 iul. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...