Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BIONORICA
Data de expirare produs: 30.04.2026

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, folosit pentru tratamentul suportiv și adjuvant la medicația specifică administrată în cazul simptomelor ușoare (urinări frecvente, usturime la urinare și necesitate imperioasă de a urina) cauzate de bolile inflamatorii ale tractului urinar inferior; pentru a crește fluxul urinar, în scopul reducerii depunerilor de calculi renali. Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se administrează pentru indicațiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate.

Bionorica Canephron Forte, tratament probleme urinare, 30 drajeuri

în stoc
56,40 RON

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se administrează pentru indicațiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru utilizator

Canephron forte drajeuri

 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

-             Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. 

-             Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. 

-             Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-             Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

Ce găsiți în acest prospect: 

 1.        Ce este Canephron forte și pentru ce se utilizează 
 1.        Ce trebuie să știți înainte să luați Canephron forte
 2.        Cum să luați Canephron forte
 3.        Reacții adverse posibile
 4.        Cum se păstrează Canephron forte
 5.        Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1.        Ce este Canephron forte și pentru ce se utilizează

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, folosit 

-          pentru tratamentul suportiv și adjuvant la medicația specifică administrată în cazul simptomelor ușoare (urinări frecvente, usturime la urinare și necesitate imperioasă de a urina) cauzate de bolile inflamatorii ale tractului urinar inferior;

-          pentru a crește fluxul urinar, în scopul reducerii depunerilor de calculi renali. 

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se folosește pentru indicațiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate. 

Trebuie să vă adresați unui medic sau altui profesionist din domeniul sănătăţii dacă simptomele persistă în timpul utilizării medicamentului sau dacă apar reacții adverse care nu sunt menționate în prospect. 

 

 1.        Ce trebuie să știți înainte să luați Canephron forte

Nu luați Canephron forte:

 -          dacă sunteți alergic la substanțele active, la alte plante din familia Apiaceae (familia Umbelliferae, de exemplu anason, fenicul), la anetol (o componentă a uleiurilor esențiale) sau laoricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

 -          dacă aveți ulcer gastric sau ulcer duodenal;

 -          în caz de edeme cauzate de afectarea funcției inimii sau a rinichilor și/sau dacă medicul v-a recomandat un consum redus de lichide.

 

Atenționări și precauții

 Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar febră persistentă, dureri în partea inferioară a abdomenului, spasme, sânge în urină, tulburări de urinare sau retenție urinară acută.

 

Copii

 Nu se cunosc date suficiente privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 12 ani. Prin urmare, acest medicament nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani.

 

Canephron forte împreună cu alte medicamente

 Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

 Până în prezent nu se cunosc interacțiuni cu alte medicamente. Nu s-au efectuat studii clinice privind interacțiunile.

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

 Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 Se poate avea în vedere utilizarea Canephron forte în timpul sarcinii, dacă acest lucru este considerat necesar de către medic.

 Nu se cunoaște dacă substanțele active ale Canephron forte sau metaboliții acestuia se excretează în laptele uman. Canephron forte nu trebuie utilizat în timpul alăptării. Nu sunt disponibile date privind efectele asupra fertilității la om.

 

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

 Nu s-au efectuat studii privind efectele Canephron forte asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Canephron forte conține glucoză, sucroză și lactoză

 Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveți intoleranță la anumite categorii de glucide, vă rugăm să îl întrebați înainte de a lua acest medicament.

 

Notă pentru pacienții cu diabet zaharat:

 Un drajeu conține în medie 0,3 g de carbohidrați disponibili.

 

 1. Cum să luați Canephron forte

 

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

 Doza recomandată este:

 Adulții și adolescenții cu vârsta de 12 ani și peste trebuie să ia 1 drajeu de 3 ori pe zi.

 Copii

 Canephron forte nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani.

 Nu există date suficiente privind doza recomandată la pacienții cu afectare a funcțiilor rinichilor/ficatului.

 Mod de administrare:

 Luați o singură doză de Canephron forte de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara).

 Drajeurile trebuie înghițite întregi (fără a fi mestecate), cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă).

 Consumul unei cantități mari de lichide în timpul tratamentului ajută la eficiența acestuia.

 Dacă simptomele se înrăutățesc sau nu se ameliorează în decurs de 3 zile, vă rugăm să vă adresați unui medic sau unui alt profesionist din domeniul sănătății. Acest medicament nu trebuie folosit pentru automedicație mai mult de 2 săptămâni.

 

Dacă luați mai mult Canephron forte decât trebuie

 Dacă doza de Canephron forte luată a fost mai mare decât cea recomandată, vă rugăm să îi spuneți medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide asupra măsurilor necesare. Este posibil ca reacțiile adverse prezentate mai jos să fie mai intense.

 Până în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

 

Dacă uitați să luați Canephron forte

 Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.           Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 Reacții adverse frecvente (pot afecta 1 din 10 persoane)

 Tulburări gastro-intestinale (greață, vărsături, diaree).

 Cu frecvență necunoscută (care nu se poate estima pe baza datelor disponibile)

 Reacții alergice.

 Dacă apar reacții adverse, opriți administrarea medicamentului și adresați-vă imediat unui medic.

 Medicul poate evalua severitatea reacției adverse și poate să decidă asupra oricăror măsuri necesare.

 

Raportarea reacțiilor adverse

 Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează Canephron forte

A nu se păstra la temperaturi peste 30 °C.

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

 Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie / blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.                Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Canephron forte

 Substanțele active sunt:

1 drajeu conține:

 Centaurium erythraea Rafn s.l., herba (iarbă de țintaură) 36 mg; Levisticum officinale Koch., radix(rădăcină de leuștean) 36 mg; Rosmarinus officinalis L., folium (frunză de rozmarin) 36 mg.

 Celelalte componente sunt:

 Nucleu: lactoză monohidrat; stearat de magneziu (Ph. Eur.) [din plante]; amidon de porumb; povidonă K 25; dioxid de siliciu coloidal anhidru;

 Strat de drajefiere: carbonat de calciu; ulei de ricin, virgin; oxid de fer(III) (E172); dextrină (din amidon de porumb); sirop de glucoză uscat prin pulverizare; ceară montan glicol; povidonă K 30; sucroză (zaharoză); shellac (fără ceară); talc; riboflavină (E101); dioxid de titan (E171).

Cum arată Canephron forte și conținutul ambalajului

 Drajeurile sunt rotunde, biconvexe, cu suprafață netedă, de culoare portocalie. Drajeurile au diametrul de 10,2 – 10,6 mm.

Canephron forte este disponibil în cutii cu 30, 60 și 90 drajeuri.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

BIONORICA SE

Kerschensteinerstraße 11-15

92318 Neumarkt

Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spațiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Germania, Luxemburg

Acest prospect a fost revizuit în iunie 2018.

OTC Da
Brand BIONORICA
Line Nici unul
EAN 4029799170721
BBD 30 apr. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...