Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Care e cel mai bun adeziv pentru proteza dentara?

Care e cel mai bun adeziv pentru proteza dentara?

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 19 septembrie 2017 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Adezivii pentru proteza dentara au rolul de a sustine si fixa proteza astfel incat persoana purtatoare sa se simta in singuranta. In majoritatea cazurilor, atunci cand se apeleaza la o proteza, poate aparea un oarecare disconfort, creat in primul rand de frica de a nu scapa proteza si in al doilea rand, de resturile alimentarea care pot ajunge sub lucrare si pot provoca dureri si respiratie urat mirositoare. De asemenea, cand osul si gingiile se retrag, proteza se poate misca in timpul vorbirii sau al masticatiei. Pentru evitarea acestor neplaceri, cel mai bun sfat, recomandat de medicii stomatologi, este fixarea acesteia cu adeziv special. Pe piata farmaceutica exista mai multe marci de adezivi pentru proteza, Corega fiind cel mai cunoscut si cel mai apreciat, gratie eficientei sale. In primul rand, Corega dispune de mai multe variante de adeziv, structurate in functie de nevoi si necesitati si, in al doilea rand, datorita ingredientelor sale, Corega improspateaza respiratia si previna aparitia iritatiilor gingivale.

Adeziv pentru proteza dentara fara zinc

Dentistii atrag atentia ca folosirea constanta a adezivilor pe baza de zinc poate provoca intoxicatii manifestate prin stari de greata, oboseala si anemie. In acest caz, adezivii pentru preoteza dentara trebuie folositi mai rar si doar in cazurile exceptionale sau, cea mai buna varianta, trebuie folositi adezivi pentru proteza dentara fara zinc. Acestia ofera aceasi performanta in fixarea protezei si nu au contraindicatii atata timp cat sunt aplicati conform sfatului dentistului sau conform prospectului.

Cel mai bun adeziv pentru proteze dentare

Adezivii pentru proteze dentare pot fi sub forma de praf sau pasta. Cu toate ca cel sub forma de praf se curata mai usor, cel mai bun adeziv pentru proteze dentare este cel sub forma de pasta deoarece acesta creaza un strat etans intre gingie si proteza si mancarea nu poate patrunde, astfel permitand purtatorului sa consume o varietate mult mai mare de alimente. De asemenea, adezivul pasta este cea mai buna solutie in cazul persoanelor care fac sport constant, mai ales in cazul innotatorilor care, din cauza apei, pot pierde contactul protezei cu gingiia.

 

 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina