The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Data publicării: 20 noiembrie 2017
Ultima actualizare:
13 ianuarie 2023
Sangerarile gingivale sunt o manifestare atat de comuna, incat majoritatea persoanelor cred ca este normala si nu-i aorda importanta necesara. Sangerarile gingivale sunt un simptom, de cele mai multe ori, primul simptom, care atesta existenta unei afectiuni gingivale sau parodontale. Persoanele care se confrunta cu sangerari gingivale constante pot manifesta si halena (respiratie urat mirositoare), gingii sensibile, gingii rosii si umflate si chiar retractie gingivala. Daca nu sunt tratate, sangerarile gingivale pot avansa si pot cauza gingivita si parodontoza.
Cauzele sangerarilor gingivale
Periajul agresiv al dintilor este una dintre cauzele care provoaca sangerari gingivale, insa nu este singura. Anumite medicamente, de exemplu anticoagulantele, imunosupresoarele, antiepilepticele sau chimioterapicele, pot favoriza sangerarile gingivale, insa cea mai comuna cauza ramane gingivita si parodontita, adica infectia gingiilor si respectiv a liniei gingivale care implica afectarea dintilor si a osului de sustinere. De asemenea, leucemia si bolile de coagulare sau trombocitare se pot manifesta astfel. Alte cauze care pot conduce la sangerarea gingiilor sunt modificarile hormonale din timpul sarcinii, numarul scazut de trombocite, deficitul de vitamina C si K. Tineti cont ca persoanele care fumeaza sunt mult mai predispuse aparitiei sangerarilor gingivale fata de nefumatori.
Pasta de dinti pentru sangerari gingivale
Primul pas in tratarea si prevenirea reaparitiei sangerarilor gingivale este folosirea unei paste de dinti adecvate, care sa aiba la baza extracte de plante specifice si saruri minerale, deoarece astfel se actioneaza in doua directii: atat in indepartarea tartrului, cat si in protectia si cresterea rezistentei gingivale. De asemenea, o conditie importanta in acest caz este igiena dentara care trebuie facuta adecvat. Spalatul pe dinti atat dimineata, cat si seara este obligatoriu si procesul trebuie sa implice, pe langa pasta de dinti pentru combaterea sangerarilor gingivale, si apa de gura, ata dentara si dus bucal, in special in cazul persoanelor care au lucrari protetice. Gama de pasta de dinti Parodontax este recomandata in special persoanelor care se confrunta cu sangerari gingivale si este extrem de eficienta in prevenirea gingivitei si parodontozei. In plus, gama Parodontax cuprinde diferite tipuri de pasta de dinti, in functie de celelalte necesitati ale cavitatii bucale si are la baza extracte naturale de plante si saruri minerale. Pe de alta parte, pentru combaterea sangerarilor gingivale se recomanda clatirea pe dinti cu apa in care s-a dizolvat bicarbonat de sodiu, masaj gingival cu ulei de cuisoare sau cu zeama de lamaie amestecata cu sare si miere. Consultul o data la jumatate de an la medicul dentist face, de asemenea, parte din schema completa de ingrijire orala pe care orice persoana ar trebui sa o respecte.
Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...