Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Uleiul din ficat de cod este benefic pentru copii?

Uleiul din ficat de cod este benefic pentru copii?

Postat in: Mama si copilul
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 7 noiembrie 2017 Ultima actualizare: 20 aprilie 2023

Uleiul din ficat de cod este una dintre cele mai bune surse naturale de acizi grasi esentiali Omega-3 si, in plus, contine si vitaminele A, D si E. Beneficiile sale au fost descoperite de farmacistul norvegian Peter Joachim Möller care, in anul 1854, a observat ca locuitorii din partea de vest a Norvegiei care consumau cantitati foarte mari de peste, in special de cod, se imbolnaveau foarte rar. Uleiul din ficat de cod este un aliat de baza al sanatatii, in special a sanatatii copiilor, deoarece contine ingrediente naturale absolut necesare in procesul de crestere si dezvoltare a acestora.


Beneficii ale uleiului din ficat de cod


Principalele beneficii ale uleiului din ficat de cod provin din faptul ca acesta contine acizi grasi esentiali Omega-3 care sunt o componenta esentiala a membranelor celulare, fiind implicati in majoritatea functiilor organismului. Dintre cele trei tipuri de Omega-3, uleiul din ficat de cod contine cele mai importante doua tipuri, si anume EPA (acidul eicosapentanoic) si DHA (acidul docohexanoic), acesta din urma regasindu-se si in laptele matern si fiind un imunostimulator puternic. EPA este esential in sustinerea functiei cardiovasculare, iar DHA in sustinerea functiei cerebrale. Astfel, uleiul din ficat de cod imbunatateste considerabil functiile sistemului cardiovascular, creste performantele intelectuale prin dezvoltarea memoriei si a capacitatii de observatie si concentrare. Uleiul din ficat de cod este eficient si in inlaturarea stresului si starii de anxietate, fiind recomandat in tratamentul depresiei si schizofreniei. Totodata, amelioreaza simptomele diabetului si sustine functia vizuala. Pe de alta parte, vitamina A naturala din componenta uleiului din ficat de cod mentine sanatatea pielii si a ochilor, vitamina D dezvolta si intareste sistemul osos, iar vitamina E protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ. Conform cercetarilor, uleiul din ficat de cod este un antiinflamator si antioxidant puternic, intareste si sustine buna functionare a sistemului imunitar, previne eficient aparitia cancerului si incetineste procesul de degradare celulara, implicit imbatranirea prematura.

Uleiul din ficat de cod pentru copii


Uleiul din ficat de cod este recomandat a se administra nu doar adultilor, ci si copiilor, inclusiv bebelusilor. S-a demonstrat clinic ca proprietatile acestuia sunt indispensabile in cresterea si dezvoltarea armonioasa a celor mici. In primul rand, asigura necesarul de nutrienti creierului pentru a functiona la capacitati inalte, sustine functia cognitiva a sistemului nervos central, ajuta in asimilarea calciului in organism si devine esential pentru cresterea si intarirea oaselor si a dintilor. In al doilea rand, studiile au evidentiat ca uleiul din ficat de cod administrat copiilor scade dramatic riscul de aparitie a bolilor autoimune, in special a diabetului de tip 1, si imbunatateste comportamentului copiilor cu tulburari neurologice de dezvoltare.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...