Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Producator: ZENTIVA

Bloonis 20 mg x 28 comprimate orodispersabile

Ce este Bloonis şi pentru ce se utilizeaza
Bloonis contine substanta activa olanzapina. Bloonis apartine unui grup de medicamente denumit antipsihotice şi este utilizat pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:

Schizofrenia, o afectiune cu simptome precum auzirea, vederea sau simtirea unor lucruri inexistente, convingeri eronate, suspiciune neobisnuita şi tendinta la Persoanele care sufera de aceasta afectiune pot, de asemenea, sa se simta deprimate, anxioase, tensionate.
Episoadele moderate sau severe de manie, o afectiune cu stari de dispozitie exagerate şi Bloonis a fost demonstrat ca previne recurenta acestor simptome la pacientii cu tulburare bipolara ale caror episoade maniacale au raspuns la tratamentul cu olanzapina.
Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Bloonis
Nu luati Bloonis:
daca sunteti alergic la olanzapina, alune, soia sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Semnele unei reactii alergice includ eruptie trecatoare pe piele, mancarime, umflarea fetei, buzelor sau scurtarea respiratiei. Daca aveti aceste simptome adresati-va medicului.
daca ati fost diagnosticat anterior cu probleme ale ochilor cum sunt anumite tipuri de glaucom (presiune crescuta in interiorul ochiului).
Atentionari şi precautii:
Discutati cu medicul sau farmacistul inainte sa luati Bloonis:

Utilizarea Bloonis la pacientii varstnici cu dementa nu este recomandata deoarece poate avea efecte adverse
Medicamentele de acest tip pot provoca mişcari neobişnuite, in principal, la nivelul fetei sau limbii. Daca vi se intampla acest lucru dupa ce ati luat Bloonis, spuneti medicului dumneavoastra.
Foarte rar, medicamentele de acest tip determina o asociere de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara şi toropeala sau somnolenta. Daca se intampla acest lucru, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
La pacientii care iau Bloonis a fost observata creşterea in greutate. Dumneavoastra şi medicul dumneavoastra trebuie sa va verficati/verifice cu regularitate Daca este necesar, luati in considerare adresarea catre un dietetician sau ajutor in vederea unui regim alimentar.
La pacientii care iau Bloonis au fost observate valori crescute ale zaharului din sange şi ale lipidelor (trigliceride şi colesterol). Medicul dumneavoastra trebuie sa va recomande analize pentru verificarea valorilor zaharului din sange şi ale anumitor lipide inainte de a incepe sa luati Bloonis şi apoi cu regularitate in timpul
Spuneti medicului daca dumneavoastra sau altcineva din familie are istoric de formare a unor cheaguri de sange, deoarece astfel de medicamente au fost asociate cu formarea cheagurilor de sange.
Daca aveti oricare dintre urmatoarele afectiuni, informati-va medicul cat mai curand posibil:

Accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor (simptome temporare de accident vascular cerebral).
Boala
Afectiuni ale prostatei
Intestin blocat (ileus paralitic).
Boli ale ficatului sau rinichilor.
Boli ale sangelui.
Boli de inima.
Diabet
Convulsii.
Daca stiti ca ati putea avea o lipsa de sare in organism, determinata de un episod sever, prelungit de diaree sau varsaturi (greata) sau din cauza utilizarii diureticelor (medicamente ce favorizeaza eliminarea apei).
Daca suferiti de dementa, dumneavoastra, rudele sau apartinatorul dumneavoastra, trebuie sa spuna medicului daca ati avut vreodata accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor.

Ca masura de precautie uzuala, daca aveti varsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze tensiunea arteriala.

Copii şi adolescenti
Bloonis nu trebuie administrat la persoane cu varsta sub 18 ani.

Bloonis impreuna cu alte medicamente

In timpul tratamentului cu Bloonis luati alte medicamente numai cu acordul medicului dumneavoastra. Va puteti simti somnolent daca Bloonis este luat in combinatie cu antidepresive sau medicamente pentru tratamentul anxietatii sau care va ajuta sa dormiti (tranchilizante).

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. In special, discutati cu medicul dumneavoastra daca luati deja oricare dintre urmatoarele medicamente:

Medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson
Carbamazepina (un antiepileptic şi stabilizator al dispozitiei), fluvoxamina (un antidepresiv), ciprofloxacin (un antibiotic) deoarece poate fi necesara modificarea dozei de Bloonis.
Bloonis impreuna cu alcool etilic
Nu consumati deloc alcool etilic daca vi s-a prescris Bloonis, deoarece impreuna cu alcoolul etilic va poate face sa va simtiti somnolent.

Sarcina şi alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa vi se administreze acest medicament daca alaptati deoarece cantitati mici de Bloonis pot trece in lapte.

Urmatoarele simptome pot sa apara la sugari nascuti din mame care au utilizat Bloonis in cursul celui de-al treilea trimestru de sarcina (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate musculara şi/sau slabiciune musculara, somnolenta, agitatie, tulburari respiratorii şi dificultati de alimentatie. In cazul in care copilul dumneavoastra prezinta oricare dintre aceste simptome, trebuie sa va adresati medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Exista riscul sa va simtiti somnolent in timpul tratamentului cu Bloonis. Daca se intampla acest lucru, nu conduceti vehicule şi nu folositi niciun fel de unelte sau utilaje. Discutati acest lucru cu medicul dumneavoastra.

Bloonis contine lactoza, lecitina (soia) si sodiu
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la anumite zaharuri, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

Daca sunteti alergic la alune sau soia, nu utilizati acest medicament.

Acest medicament contine sodiu mai putin de 1 mmol (23 mg) per comprimat, adica practic „nu contine sodiu”.

Cum sa luati Bloonis
Luati intotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Medicul dumneavoastra va va spune cate comprimate de Bloonis sa luati şi cat timp trebuie sa continuati sa le luati.

Doza zilnica de Bloonis este cuprinsa intre 5 mg şi 20 mg. Spuneti medicului dumneavoastra daca simptomele reapar, dar nu intrerupeti tratamentul cu Bloonis decat daca medicul dumneavoastra va spune acest lucru.

Trebuie sa luati comprimatele de Bloonis o data pe zi, conform recomandarilor medicului dumneavoastra. Incercati sa luati comprimatele la aceeaşi ora in fiecare zi. Nu are importanta daca luati comprimatele cu sau fara alimente. Comprimatele filmate Bloonis sunt destinate administrarii pe cale orala. Trebuie sa inghititi comprimatele filmate de Bloonis intregi, cu apa.

Daca luati mai mult Bloonis decat trebuie
Pacientii care au luat mai mult Bloonis decat trebuie au prezentat urmatoarele simptome: batai rapide ale inimii, agitatie/agresivitate, tulburari de vorbire, mişcari neobişnuite (in special la nivelul fetei sau limbii) şi un nivel de conştienta redus. Alte simptome pot fi: confuzie acuta, convulsii (epilepsie), coma, o asociere de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara şi toropeala sau somnolenta, scadere a frecventei respiratorii, aspiratie traheo-bronşica, tensiune arteriala mare sau mica, ritmuri anormale ale inimii. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital, daca apar oricare dintre aceste simptome. Aratati medicului cutia dumneavoastra cu comprimate.

Daca uitati sa luati Bloonis
Luati comprimatele imediat ce va aduceti aminte. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Bloonis
Nu incetati sa luati comprimatele numai pentru ca va simtiti mai bine. Este important sa continuati sa luati Bloonis atata timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra.

Daca opriti brusc tratamentul cu Bloonis, pot sa apara simtome precum transpiratii, imposibilitate de a dormi, tremuraturi, anxietate sau greata şi varsaturi. Inainte de intreruperea tratamentului, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa reduceti doza treptat.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Anuntati imediat medicul daca apar:

Mişcari anormale (o reactie adversa frecventa care poate afecta 1 din 10 persoane) in special la nivelul fetei sau limbii.
Cheaguri de sange in vene ( o reactie adversa mai putin frecventa care poate sa afecteze pana la 1 din 100 persoane) in special la nivelul picioarelor (simptomele includ umflarea, durerea şi inroşirea picioarelor), care pot sa mearga prin vasele de sange in plamani cauzand durere in piept şi dificultati la respiratie. Daca observati oricare dintre aceste simptome cereti imediat sfatul medicului.
O asociere de febra, respiratie rapida, transpiratii, rigiditate musculara şi toropeala sau somnolenta (o reactie adversa rara ce poate afecta pana la 1 din 1000 de persoane).
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

Creştere in greutate.
Somnolenta.
Creşterea concentratiei de prolactina din sange.
In primele etape ale tratamentului unele persoane pot prezenta ameteli sau lesin (cu ritm cardiac lent), in special la ridicarea in picioare din pozitie culcat sau asezat. Acestea de obicei trec de la sine, insa daca persista, spuneti medicului dumneavoastra.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):

Modificari in numarul anumitor celule ale sangelui, in concentratia grasimilor din sange si la inceputul tratamentului, cresteri temporare ale concentratiilor plasmatice ale enzimelor
Cresteri ale concentratiei glucozei in sange si urina.
Cresteri ale concentratiei de acid uric şi creatin-fosfokinaza in sange.
Senzatie de foame accentuata.
Ameteala.
Nelinişte.
Tremuraturi.
Mişcari anormale (diskinezie).
Constipatie.
Gura uscata.
Eruptie trecatoare pe
Pierderea puterii.
Oboseala accentuata.
Retentie de apa care duce la umflarea mainilor, gleznelor şi
Febra.
Dureri
Disfunctii sexuale precum scaderea libidoului la barbati şi femei sau disfunctie erectila la barbati.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane):

Hipersensibilitate (de exemplu umflare la nivelul gurii si gatului, mancarimi, eruptie trecatoare pe piele).
Declansare sau agravare a diabetului zaharat, asociata uneori cu cetoacidoza (corpi cetonici in sange si urina) sau coma.
Convulsii, asociate de obicei cu un istoric de convulsii (epilepsie).
Rigiditate a muschilor sau spasme musculare (incluzand mişcari ale ochilor), sindromul picioarelor nelinistite.
Tulburari de vorbire.
Balbism (balbaiala).
Scadere a frecventei batailor inimii.
Crestere a sensibilitatii la expunerea la soare.
Sangerare din nas.
Distensie abdominala.
Pierdere a memoriei sau uitare.
Incontinenta urinara.
Lipsa a capacitatii de a urina.
Cadere a parului.
Absenta a menstruatiei sau scadere a numarului de cicluri menstruale.
Modificari la nivelul sanilor la barbati sau femei cum ar fi secretie anormala de lapte sau marirea anormala a volumului sanilor.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane):

Scaderea anormala a temperaturii corpului.
Ritmuri anormale ale inimii.
Moarte subita inexplicabila.
Inflamatia pancreasului care cauzeaza durere abdominala severa, febra şi stare de rau.
Boala de ficat care se manifesta prin ingalbenirea pielii şi a partii albe a ochiului.
Boala a muşchilor care se prezinta sub forma de dureri neexplicate.
Erectie prelungita şi/sau dureroasa.
Reactiile adverse foarte rare includ reactii alergice grave, cum este reactia indusa de medicament cu eozinofilie si simptome sistemice (sindrom DRESS). Sindromul DRESS se manifesta initial sub forma unor simptome asemanatoare gripei, cu eruptii pe pielea de la nivelul fetei, care se extind ulterior, temperatura mare, noduli limfatici mariti, valori mari ale enzimelor hepatice observate la analizele de sange si o crestere a numarului unui tip de globule albe (eozinofilie).

In timpul tratamentului cu olanzapina, pacientii varstnici care sufera de dementa pot suferi atac vascular cerebral, pneumonie, incontinenta urinara, caderi, oboseala extrema, halucinatii vizuale, creşterea temperaturii corpului, inroşirea pielii şi probleme la mers. In acest grup de pacienti s-au raportat cateva cazuri de deces.

La pacientii cu boala Parkinson, Bloonis poate duce la agravarea simptomelor.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.

Agentia Nationala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Romania Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1

Bucuresti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected].

Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Bloonis
A nu se lasa la vederea şi indemana copiilor.

Nu utilizati Bloonis dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului şi alte informatii
Ce contine Bloonis

Substanta activa este Fiecare comprimat filmat contine olanzapina 5 mg sau 10 mg.
Celelalte componente sunt: Nucleu: manitol, lactoza anhidra, amidon glicolat de sodiu (tip A), hidroxipropilceluloza, stearat de Film: alcool polivinilic, dioxid de titan, talc, lecitina din soia, guma xantan.
Cum arata Bloonis şi continutul ambalajului

Comprimatele filmate de Bloonis 5 mg şi Bloonis 10 mg sunt, rotunde, biconvexe, de culoare alba, cu o linie mediana pe o fata şi netede pe cealalta fata. Comprimatul poate fi divizat in doua doze egale.

Bloonis este disponibil in cutii cu blistere a cate 14, 28, 35 sau 70 comprimate. Bloonis 10 mg poate fi disponibil şi in cutii cu blistere a cate 56 comprimate.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata şi fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Zentiva, k.s.

U Kabelovny 130, Dolní Mĕcholupy, 102 37, Praga 10 Republica Ceha

Fabricantii

Zentiva S.A.

Str. Theodor Pallady, nr. 50, sector 3, Bucuresti

Romania

Zentiva, k.s.

U Kabelovny 130, Dolní Mĕcholupy, 102 37, Praga 10, Republica Ceha

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:

Tel: +40 21 304 7597

[email protected]

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:

Cipru
Bloonis 5 mg επικαλυμμένο με λεπтό υμένιο δισκίο
Grecia
Bloonis 5 mg/10 mg, επικαλυμμένο με λεπтό υμένιο δισκίο
Romania
BLOONIS 5 mg/10 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in iulie 2020.

Mai multe informații
OTC Nu
Brand ZENTIVA
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...