Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: ALKALOID
Data de expirare produs: 30.06.2026

Caffetin comprimate se utilizeaza in tratarea simptomatica a durerilor de intensitate slaba-moderata: migrena, durere menstruala, cefalee, durere dentara.

Caffetin x 12 compr.

în stoc
Rating:
100 % of 100
11,90 RON

Acest medicament are in componenta sa codeina, o substanta care face parte dintr-o clasa de medicamente denumita analgezice opioide, cu rol major in calmarea durerii. Poate fi folosita singura ori in asociere cu alte analgezice, precum paracetamolul.

Codeina poate fi utilizata un interval scurt de timp la adolescentii cu varsta peste 12 ani, in vederea ameliorarii durerilor moderate, care nu sunt calmate de alte analgezice, precum ibuprofenul si paracetamolul administrate singure.

Este contraindicata administrarea Caffetin comprimate in cazul in care suferiti de insuficienta renala severa, insuficienta respiratorie indiferent de grad, daca va confruntati cu hipersensibilitate la propifenazona, cafeina, paracetamol si codeina sau la oricare dintre celelalte substante din componenta sa sau la copiii cu varsta mai mica de 12 ani.

Caffetin comprimate nu este recomandat persoanelor care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Mai multe informații
Prospect OTC

CAFFETIN comprimate

Paracetamol,propifenazonă, cafeină,fosfat de codeină

Compoziţie

Un comprimat conţine paracetamol 250 mg, propifenazonă 210 mg, cafein ă 50 mg, fosfat de codeină sesquihidrat 10 mg şi excipienţi: stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidonă, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloză microcristalînă, croscarmeloză sodică, behenat de glicerol.

Grupa farmacoterapeutică: alte analgezice şi antipiretice, anilide, combinaţii.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul simptomatic al durerii de intensitate slabă-moderată: cefalee, migrenă, durere dentară, durere menstruală, durere postoperatorie şi posttraumatică, mialgie şi artralgie.

Acest medicament conţine codeină. Codeina aparţine unei clase de medicamente denumită analgezice opioide, care ameliorează durerea prin acţiunea lor. Poate fi utilizată singură sau în asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul.

Codeina poate fi utilizată o perioadă scurtă de timp la adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure.

Contraindicaţii

Caffetin nu trebuie utilizat în următoarele cazuri:

hipersensibilitate la propifenazonă, la alte pirazolone sau compuşi înrudiţi (fenazonă, aminofenazonă, metamizol), paracetamol, cafeina şi codeină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

insuficienţă hepatoceluiară, hepatită virală;

insuficienţă renală severă;

insuficienţă respiratorie indiferent de grad (datorită efectului deprimant al codeinei asupra centrului respirator);

deficit congenital de gIucozo-6-fosfat dehidrogenază;

agranulocitoză;

porfirie acută intermitentă;

alcoolism;

copii cu vârsta sub 12 ani;

sarcină.

Nu utilizați Caffetin:

Pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) după îndepărtarea amigdalelor sau a vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn;

Dacă ştiţi că metabolizaţi foarte repede codeina la morfină;

Dacă alăptaţi.

Precauţii

Pacientul trebuie informat că analgezicele nu trebuie utilizate în mod regulat o perioadă îndelungată de timp, cu excepţia cazurilor în care medicul recomandă aceasta.

Utilizarea îndelungată de analgezice care conţin paracetamol în doze mari, care pot avea efect cumulativ, poate determina apariţia afectării hepatice, nefropatiei şi insuficienţei renale ireversibile. Datorită conţinutului în propifenazonă, există risc de neutropenie şi agranulocitoză. În cazul apariţiei febrei, durerilor faringiene, ulceraţiilor şi abceselor la nivelul cavităţii bucale şi a abceselor perianale, administrarea medicamentului trebuie întreruptă imediat şi este necesar consult medical.

Codeina este transformată în morfină de către o enzimă de la nivelul ficatului. Morfina este o substanţă care determină ameliorarea durerii. Anumite persoane au o altă variantă a acestei enzime, iar acest fapt le poate afecta în diferite moduri. La unele persoane nu se produce morfină sau se produce în cantităţi foarte mici şi nu va apărea o ameliorare suficientă a durerii. Alte persoane sunt mai predispuse la apariţia de reacţii adverse grave, din cauză că se produce o cantitate foarte mare de morfină. Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, trebuie să opriţi administrarea acestui medicament şi să vă adresaţi imediat unui medic: frecvenţă scăzută a respiraţiilor sau respiraţie superficială, confuzie, somnolenţă, pupile mici, senzaţie sau stare de rău, constipaţie, lipsa poftei de mâncare.

Consumul de băuturi alcoolice nu este recomandat în timpul tratamentului cu Caffetin.

Interacţiuni

Este contraindicată asocierea medicamentului cu agonişti-antagonîşti morfinici (buprenorfmă, nalbufină şi pentazocină), datorită diminuării efectului analgezic al codeinei prin blocarea competitivă a receptorilor.

Nu se recomandă administrarea concomitentă cu alcool etilic şi alte deprimante ale sistemului nervos central (antitusive morfinice, antidepresive sedative, antihistaminice Hcu efect sedativ, barbiturice, anxiolitice, hipnotice, neuroleptice, clonidină şi substanţe înrudite), datorită creşterii efectului deprimant central.

Asocierea cu ciprofloxacină sau norfloxacină poate determina creşterea concentraţiilor de cafeina, cu fenomene de excitaţie nervos centrală (de exemplu, halucinaţii).

Nu se recomandă administrarea concomitentă cu medicamente cu efect stimulant nervos centrai şi băuturi care conţin cafeină.

Alcoolul etilic, fenobarbitalul, fenitoina, carbamazepina, izoniazida şi rifampicina cresc hepatotoxicitatea paracetamolului.

Utilizarea concomitentă cu anti coagul ante orale (de exemplu: acenocumarol, warfarină) sau antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) poate determina reacţii adverse gastro-intestinale.

Frecvenţa de producere a neutropenieî este mai mare atunci când paracetamolul este utilizat în asociere cu zidovudina. De aceea, medicamentul se va utiliza în asociere cu zidovudina numai la recomandarea medicului.

Atenţionări speciale

Au fost raportate izolat cazuri de crize de astm bronşic şi de şoc anafilactic la pacienţii predispuşi, în cazul administrării de medicamente care conţin propîfenazonă şi paracetamol. Se recomandă prudenţă în cazul pacienţilor cu astm bronşic, rinită şi urticarie, mai ales la cei cu hipersensibilitate la alte antiinflamatoare nesteroidiene.

În următoarele cazuri sunt necesare scăderea dozelor de Caffetin şi/sau prelungirea intervalului dintre administrări:

afectarea funcţiei hepatice;

afectare uşoară-moderată a funcţiei renale;

sindrom Gilbert;

tulburări ale hematopoiezei.

La pacienţii cu hipertensiune intracraniană, codeina poate creşte acest efect.

Utilizarea la copii şi adolescenţi după intervenţii chirurgicale

Caffetin nu trebuie utilizat pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi după îndepărtarea amigdalelor sau vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn.

Utilizarea la copii cu probleme cu respiraţia

Caffetin nu este recomandat la copiii cu probleme cu respiraţia, deoarece simptomele toxicităţii la morfină pot fi mai grave la aceşti copii.

Sarcina şi alăptarea

Datorită lipsei studiilor adecvate şi controlate, administrarea medicamentului este contraindicată în timpul sarcinii şi alăptării.

Nu luaţi Caffetin în timpul alăptării. Codeina şi morfina trec în laptele matern.

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Medicamentul este contraindicat la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Doze şi mod de administrare

Adulţi: doza uzuală este de 1 -2 comprimate Caffetin Ia nevoie; dacă este necesar administrarea se poate repeta, nedepăşind 3 prize pe zi (maximum 6 comprimate Caffetin).

Adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani: doza uzuală este de 1 comprimat Caffetin la nevoie; dacă este necesar administrarea se poate repeta, nedepăşind 3 prize pe zi (maximum 3 comprimate Caffetin).

Comprimatele trebuie administrate cu o cantitate suficientă de lichid.

Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Dacă durerea nu se ameliorează după 3 zile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a fi sfătuit.Caffetin nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de apariţie a problemelor severe cu respiraţia.

Reacţii adverse

In timpul tratamentului pot să apară următoarele reacţii adverse:

reacţii alergice (prurit, erupţii cutanate tranzitorii, urticarie, edem angioneurotic, astm bronşoc anafilactic) şi şoc anafilactoid, în special datorită paracetamolului şi propifenazonei;

disfuncţii hepatice, chiar insuficienţă hepatică;

cazuri izolate de trombocitopenie, leucopenie, neutropenie, pancitopenie, agranulocitoză, asociate administrării propifenazonei şi paracetamolului (vezi pct. Precauţii);

greaţă, vărsături, constipaţie;

bronhospasm, deprimare respiratorie;

somnolenţă sau insomnie, vertij;

tahicardie, palpitaţii.

Supradozaj

În caz de supradozaj pot să apară manifestări specifice fiecărei substanţe active, dar mai ales paracetamolului şi codeinei.

Intoxicaţia acută cu paracetamol se manifestă prin vărsături, hemoragii digestive, leziuni hepatice, necroză tubulară renală, edem cerebral, hiperglicemie sau hipoglicemie. Manifestările intoxicaţiei apar obişnuit la 24-48 ore de la ingestie, iar insuficienţa hepatică este evidentă după 2-7 zile. Intoxicaţia este mai probabil să se producă în cazul consumului concomitent de alcool etilic. Este caracteristică o citoliză hepatică masivă, cu valori crescute ale tranşaminazelor, icter, encefalopatie, comă.

Se recomandă internarea imediată a pacientului, efectuarea lavajului gastric şi administrarea intravenoasă de N-acetilcisteină, dacă este posibil în primele 8 ore de la producerea supradozajului. Intoxicaţia acută cu codeină se manifestă prin deprimare acută a centrului respirator (cianoză, bradipnee), somnolenţă, erupţii cutanate tranzitorii, vărsături, prurit, ataxie, edem pulmonar (rar).

Se recomandă reanimare cardiorespiratorie, respiraţie asistată şi administrare de naloxonă, antidot (sub supraveghere, până la dispariţia manifestărilor).

Intoxicaţia acută cu cafeina poate provoca stare de excitaţie nervos centrală, insomnie şi palpitaţii.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu o folie termosudată din PE-A1 a 10 comprimate.

Cutie cu o folie termosudată din PE-A1 a 12 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

ALKALOID-INT

d.o.o. Šlandrova ulica

4

1231 Ljubljana -

Črnuče Slovenia

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2013.

SKU 66708
OTC Da
Brand ALKALOID
Line Nici unul
EAN 5310001206741
BBD 30 iun. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.