Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BERES PHARMACEUTICALS
Data de expirare produs: 31.08.2025

Prevenirea şi tratarea deficitului de vitamina D3 şi calciu la vârstnici. Calcivid comprimate filmate este folosit in tratamentul si prevenirea osteoporozei, continand calciu care ajuta la intarirea sistemului osos.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Calcivid, 600 mg/400 UI, 60 comprimate filmate, Beres Pharmaceuticals

în stoc
53,90 RON
Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru utilizator 

CALCIVID 600 mg/400 UI comprimate filmate

Calciu/Colecalciferol

 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

-            Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

-            Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

-            Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-            Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

Ce găsiți în acest prospect

 1.       Ce este CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate și pentru ce se utilizează
 1.       Ce trebuie să știți înainte să utilizați CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate
 2.       Cum să utilizați CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate
 3.       Reacții adverse posibile
 4.       Cum se păstrează CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate
 5.       Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1.           Ce este CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate și pentru ce se utilizează

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate este o combinaţie între calciu şi vitamina D3.

În ce cazuri se recomandă administrarea produsului?

Este recomandat adulţilor şi vârstnicilor pentru prevenirea şi tratarea nivelului scăzut de calciu şi vitamina D3, substanţe indispensabile formării oaselor şi menţinerii metabolismului osos normal

Se recomandă totodată şi ca tratament suplimentar pentru pacienţii suferind de osteoporoză, şi pentru cei cu deficit de calciu şi vitamina D3.

 

 1.           Ce trebuie să știți înainte să utilizați CalciviD 600 mg/400 UI

Nu utilizați CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate:

-       dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate.

-       dacă suferiţi de insuficienţă renală,

-       dacă medicul va informat că eliminaţi prea mult calciu prin urină, aveţi un nivel prea ridicat de vitamina D sau aveţi un nivel ridicat de calciu în sânge, indiferent de cauză.

1

Atenționări și precauții

Dacă suferiţi de boli renale, tulburări ale funcţiilor renale, sarcoidoză (boală inflamatorie de origine necunoscută), sunteţi imobilizaţi, suferiţi de osteoporoză, adresaţi-vă medicului înainte de a începe tratamentul, deoarece medicul are obligaţia de a decide asupra necesităţii suplimentării aportului de calciu şi vitamina D3.

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Evitaţi folosirea concomitentă cu alte medicamente cu conţinut de calciu şi vitamina D, pentru a evita pericolul supradozării.

Administrarea concomitentă cu diuretice tiazidice, corticosteroizi orali sau injectabili (antiinflamatori) sau glicozide cardiotonice (produse folosite în insuficienţa cardiacă) se face numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului.

Se administrează cu precauţie împreună cu răşini schimbătoare de ioni cum ar fi colestiramina sau cu laxative cum ar fi uleiul de parafină, pentru că aceste medicamente reduc absorbţia vitaminei D.

Calciul influenţează absorbţia tetraciclinei (antibiotic) administrată concomitent. Din aceste considerente tetraciclina se administrează cu cel puţin 2 ore înainte sau cu 4-6 ore după administrarea de CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate.

În cazul administrării concomitente de CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate şi fluorură de sodiu, bisfosfonaţi (produse folosite în tratamentul osteoporozei), acestea din urmă se administrează cu cel puţin 3 ore înainte de administrarea de CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate.

Luaţi măsuri de precauţie speciale dacă utilizaţi:

-         rifampicină (un medicament pentru tuberculoză), fenitoină (un medicament pentru epilepsie) şi barbiturice (medicamente folosite pentru epilepsie sau somnifere), deoarece pot face ca vitamina D să fie mai puţin eficace.

-         absorbția antibioticelor de tipul chinolonelor poate fi afectată dacă sunt administrate concomitent cu calciu. Antibioticele de tipul chinolonelor se vor administra cu cel puțin 2 ore înainte sau cu 6 ore după administrarea produselor care conțin calciu.

-         Estramustin (un medicament utilizat în chimioterapie), hormoni tirodieni sau medicamente care conţin fier, zinc sau stronţiu, deoarece cantitatea absorbită poate fi mai mică. Acestea trebuie luate cu cel puțin două ore înainte de sau după administrarea CalciviD 600 mg / 400 UI comprimate filmate.

 

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate împreună cu alimente, băuturi și alcool

Acidul oxalic (spanac, măcriş, revent) şi acidul fitic (cereale integrale) pot împiedica absorbţia calciului, deoarece aceştia formează cu calciul un produs insolubil. Se recomandă păstrarea unui interval de 2 ore între administrarea CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate şi consumul de alimente cu conţinut ridicat de acid oxalic şi acid fitic.

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Pe perioada sarcinii aportul zilnic de calciu şi vitamina D nu trebuie să depăşească 1500 mg respectiv 600 UI. Pe perioada sarcinii se recomandă evitarea supradozării cu calciu şi vitamina D, deoarece supradozajul permanent de calciu are efect dăunător asupra fătului. Pe perioada sarcinii CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate poate fi administrat numai în doza recomandată.

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate poate fi administrat în perioada alăptării, cu condiţia ca acest fapt să fie adus la cunoştinţa medicului pediatru deoarece calciul şi vitamina D trec în laptele matern. Acest aspect trebuie luat în considerare de către medicul pediatru la prescrierea adiţională de vitamina D copilului dumneavoastră.

2

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu sunt date care ar indica că folosirea produsului ar avea efect negativ asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate conțin ulei de soia și zahăr.

-CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate conţine ulei de soia hidrogenat. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament.

-  CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

 1.           Cum să utilizați CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

Luaţi întotdeauna CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi şi vârstnici este de 1 comprimate filmate de 1-2 ori pe zi.

Se administrează CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate la 60-90 de minute după mese cu un pahar de apă sau suc de fructe, fără a le sfărâma. Dacă este necesar comprimatele se pot diviza.

Este recomandat folosirea continuă a medicamentului în stările sau afecţiunile care necesită suplimentarea vitaminei D (osteoporoză). Se foloseşte ca tratament complementar al osteoporozei, referitor la durata tratamentului adresaţi-vă anual medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

Administrarea unei cantităţi mai mari decât cea necesară poate duce la supradozare de calciu şi vitamina D. Simptomele supradozajului de calciu: anorexie, sete, greaţă, vărsături, constipaţie, dureri abdominale, slăbiciune musculară, oboseală, tulburări mentale, urinare excesivă, dureri osoase, depunerea de calcar în rinichi, formare a calculilor renali şi în cazuri grave, aritmii cardiace.

Ce este de făcut? Întrerupeţi utilizarea comprimatelor filmate de CalciviD 600 mg/400 UI şi adresaţi-vă medicului.

Dacă uitaţi să luaţi CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată, pentru că astfel în loc să recuperaţi doza pierdută vă expuneţi la riscul supradozajului. Continuaţi tratamentul în modul în care este prescris.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 

 1.           Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse ale CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate, în funcţie de frecvenţa apariţiei:

Foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10)

Frecvente: (care afectează mai mult de 1 pacient din 100 şi mai puţin de 1 pacient din 10).

Mai puţin frecvente: (care afectează mai mult de 1 pacient din 1000 şi mai puţin de 1 pacient din 100). Rare (care afectează mai mult de 1 pacient din 10000 şi mai puţin de 1 pacient din 1000)

Foarte rare: (care afectează mai puţin de 1 pacient din 10000).

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

3

În cursul folosirii medicamentului pot apărea rar simptome gastrointestinale (flatulenţă, constipaţie, greaţă, dureri abdominale, diaree) precum şi prurit, erupţii cutanate, urticarie.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribuii la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

Nu utilizaţi CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate după data de expirare înscrisă pe cutie / folie PVC după "EXP" şi pe cutie după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate dacă observaţi semne vizibile de deteriorare a comprimatelor filmate.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

-       Substanțele active sunt: colecalciferol (vitamina D3) și calciu.

-       Un comprimat filmat conţine:

-       Calciu 600,00 mg sub formă de carbonat de calciu 1500,00 mg

Colecalciferol 400 UI sub formă de colecalciferol concentrat pulbere (Vitamina D3 tip 100 CWS) 4,00 mg

-       Excipienți:  nucleu :  dl-α-tocoferol,  ulei  de  soia  parţial  hidrogenat,  gelatină  bovină

hidrolizată, sucroză (zahăr), amidon de porumb, celuloză microcristalină, copovidonă,

crospovidonă, stearat de magneziu ; film (Sepifilm 4202-yellow) hipromeloză, polietilenglicol 400, talcdioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172)

 

Cum arată CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate și conținutul ambalajului Cutie cu 3 blistere din folie PVC / Al a câte 10 comprimate filmate.

Cutie cu 6 blistere din folie PVC / Al a câte 10 comprimate filmate.

Comprimate filmate de formă ovală, de culoare galben-pal, prevăzute cu o linie mediană pe una din feţe.

Linia mediană nu are rol de divizare în doze egale.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Béres Pharmaceuticals Ltd.,

Mikoviny u. 2-4, H-1037 Budapesta, Ungaria

Fabricantul

Béres Pharmaceuticals Ltd.,

H-5000 Szolnok, Nagysándor József út 39. Ungaria

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2019.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

OTC Da
Brand BERES PHARMACEUTICALS
Line Nici unul
EAN 5997207710120
BBD 31 aug. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...