Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BAYER
Data de expirare produs: 30.09.2026

Canespor crema este un medicament antifungic cu spectru larg folosit pentru tratamentul infectiilor fungice cutanate. Bifonazolul, substanta activa din Canespor crema, penetreaza straturile afectate ale pielii si ataca fungii.

Este recomandat in tratamentul micozelor tegumentelor determinate de dermatofiti, levuri, mucegaiuri si alti fungi (de exemplu tinea pedis, tinea manum, tinea corporis, tinea inguinalis, pitiriazis versicolor, candidoza superficiala).

Utilizat si in tratamentul eritrasmei.

Mod de administrare Canespor crema:

Crema se utilizeaza o data pe zi, preferabil seara inainte de culcare. Se aplica in strat subtire pe zona afectata si se maseaza. O cantitate mica de crema este in general suficienta pentru a trata o zona de marimea aproximativa a palmei.

Durata recomandata a tratamentului este: micozele picioarelor (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis), 3 saptamani; micozele corpului, mainilor si pliurilor cutanate (tinea corporis, tinea manuum, tinea inguinalis), 2-3 saptamani; pitiriazis versicolor, 2 saptamani; eritrasma, 2 saptamani; candidoza superficiala a pielii, 2-4 saptamani.

Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active Canespor crema:

Fiecare gram de crema contine bifonazol 10 mg.

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati crema Canespor daca sunteti alergic la bifonazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Inainte sa utilizati Canespor crema, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Evitati contactul cu ochii. A nu se inghiti. Canespor crema trebuie administrat sugarilor si copiilor mici doar sub supraveghere medicala. Ca masura de precautie este de preferat a se evita utilizarea bifonazolului in primul trimestru de sarcina.

Pentru femeile care alapteaza, medicul va decide daca se opreste alaptarea sau daca se intarzie tratamentul cu Canespor crema.

Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu un tub a 20 g crema.

CANESPOR 10 mg/g crema, produs antifungic, 20 g

în stoc
Rating:
100 % of 100
30,90 RON

Canespor 10 mg / g crema contine o substanta activa denumita bifonazol, care are rol de atacare a fungilor si de refacere a straturilor afectate ale pielii.

Canespor 10 mg / g crema este un medicament antifungic utilizat, indeosebi, pentru tratarea infectiilor cutanate.

Medicamentul nu trebuie utilizat in situatia in care sunteti hipersensibil la bifonazol - substanta activa din componenta Canespor crema - sau la alte elemente pe care medicamentul le contine.

Canespor 10 mg / g crema nu are niciun fel de influenta asupra capacitatii de manevrare a utilajelor sau de conducere a vehiculelor.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect : informații pentru utilizator

 

CANESPOR CREMĂ 10 mg/g cremă

bifonazol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după o săptămână.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Canespor cremă şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Canespor cremă

3. Cum să utilizaţi Canespor cremă

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Canespor cremă

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Canespor cremă și pentru ce se utilizează

Canespor cremă este un medicament antifungic cu spectru larg folosit pentru tratamentul infecţiilor fungice cutanate. Bifonazolul, substanţa activă din Canespor cremă, penetrează straturile afectate ale pielii şi atacă fungii.

Este recomandat în tratamentul micozelor tegumentelor determinate de dermatofiti, levuri, mucegaiuri si alți fungi( de exemplu tinea pedis, tinea manum, tinea corporis, tinea inguinalis, pitiriazis versicolor, candidoza superficiala)

Tratamentul eritrasmei.

2. Ce trebuie să știți înainte să folosiți Canespor cremă

Nu luaţi Canespor cremă

dacă sunteţi alergic la substanţa(ele) activă(e) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Canespor Cremă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Evitați contactul cu ochii.

A nu se înghiți.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor .

Copii

Canespor cremă trebuie administrat sugarilor și copiilor mici doar sub supraveghere medicală.

În cazul administrării la nivelul unor zone cutanate întinse sau cu leziuni sau la sugari (datorita raportului suprafata corporala/greutate şi datorită efectului ocluziv al scutecelor), se recomandă prudenţă datorită riscului potenţial de toxicitate hepatică.

Canespor cremă împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Date limitate sugerează că ar fi posibilă o interacțiune între bifonazol și warfarină. Dacă luați warfarină medicul dumneavoastră ar putea să solicite să veniți mai des la control.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Canespor soluție trebuie utilizat în timpul sarcinii doar după evaluarea atentă a raportului risc/beneficiu, deoarece nu există date privind utilizarea sa la femeile gravide.

Ca masură de precauție este de preferat a se evite utilizarea bifonazolului în primul trimestru de sarcină.

Alăptarea

Medicul dumneavoastră va decide dacă se oprește alăptarea sau dacă se întârzie tratamentul cu Canespor cremă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Produsul nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utlizați Canespor cremă

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze și mod de administrare

Crema se utilizeaza o data pe zi, preferabil seara inainte de culcare. Se aplica in strat subtire pe zona afectată și se masează.

O cantitate mică de cremă este in general suficientă pentru a trata o zonă de marimea aproximativă a palmei.

Pentru obtinerea unor rezultate definitive, tratamentul cu bifonazol cremă trebuie continuat de-alungul unei perioade adecvate.

Durata uzuală a tratamentului este sumarizată in tabelul de mai jos:

Micozele picioarelor, (tinea pedum, tinea

3 săptămâni

pedum interdigitalis)

 

Micozele trunchiului, mainilor si pliurilor

2-3 săptămâni

tegumentare (tinea corporis, tinea manuum,

 

tinea inguinalis)

 

Pitiriazis versicolor

2 săptămâni

Eritrasma

2 săptămâni

Candidoza superficiala a pielii

2-4 săptămâni

Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte sau nu se îmbunătăţeşte în aproximativ 1 săptămână, trebuie să vă prezentaţi la medic.

Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi impresia că efectele Canespor , cremă sunt prea puternice sau prea slabe.

Ce altceva mai puteţi face?

Schimbaţi zilnic toate prosoapele sau articolele de îmbrăcăminte care intră în contact cu zonele afectate. Această măsură de precauţie va împiedica răspândirea infecţiei fungice la alte părţi ale corpului dumneavoastră sau la alte persoane.

Copii

Nu s-au realizat studii aprofundate la copii. Dintr-un studiu clinic, datele raportate nu au indicat ca se pot anticipa reactii adverse severe la copii. Totusi, la sugari și copii mici, bifonazolul nu trebuie utilizat decat sub supraveghere medicala.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacții adverse au fost raporate la administrarea de bifonazol:

Foarte rare (afectează mai puțin de 1 din 10000 utilizatori):

• reacții de hipersensibilitate;

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

• durere la locul de administrare,

• umflarea locului de administrare sau zonei respective,

• reacție alergică cutanată generalizată,

• reacție alergică cutanată localizată,

• înroșirea pielii,

• mâncărimea pielii,

• erupție cutanată de culoare roșie,

• descuamarea pielii,

• erupție cutanată tranzitorie însoțită sau nu de mâncărime,

• eczemă,

• uscăciunea pielii,

• iritație cutanată, distrucția pielii,

• senzație de arsură la nivelul pielii.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se pătrează Canespor cremă

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Puteţi utiliza cremă timp 16 luni de la deschiderea tubului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Compoziţie

Substanţa activă este bifonazolul. 1g Canespor cremă conţine bifonazol 0,01g.

Celelalte componente sunt: alcool benzilic, alcool cetostearilic, palmitat de cetil, octilduodecanol, polisorbat 60, monostearat de sorbitan, apa purificată.

Canespor cremăeste disponibil în tuburi din aluminiu care conţin 15 g cremă

Canespor cremăeste disponibil în tuburi din aluminiu care conţin 20 g cremă

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Bayer S.R.L.

Şos. Pipera Nr. 42, Etajele 1, 16, 17 Sector 2, Bucureşti, România

Fabricantul

KERN PHARMA S.L.,

Poligono Industrial Colon II, Venus, 72

08228 Terrassa (Barcelona)Spania

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în iunie 2019.

SKU 82482
OTC Da
Brand BAYER
Line Nici unul
EAN 5948912000679
BBD 30 sept. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.