Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BAYER
Data de expirare produs: 31.10.2025

Canesten Gyn Uno se utilizeaza pentru tratamentul infectiilor vaginului si ale organelor genitale externe feminine, cauzate de microorganisme sensibile la clotrimazol.

Infectiile sunt cauzate de obicei de ciupercile din genul Candida.

Simptomele includ senzatie de mancarime, senzatie de arsura si secretii vaginale abundente.

Substanta activa din Canesten Gyn Uno este clotrimazol, care apartine grupului de medicamente numit derivati de imidazol. Acesta are un spectru larg de actiune impotriva fungilor, adica distruge fungii si inhiba cresterea lor. Este eficace impotriva microorganismelor cum sunt dermatofiti, levuri si mucegaiuri.

Mod de administrare Canesten Gyn Uno:

Acest medicament poate fi utilizat de catre femei adulte si adolescente de la varsta de 16 ani:

-  o capsula moale vaginala introdusa profund in vagin in doza unica, seara

Consultati sectiunea Instructiuni de utilizare a prospectului.

Nu se recomanda utilizarea Canesten Gyn Uno in timpul perioadei menstruale. Tratamentul trebuie finalizat inainte de inceperea menstruatiei. Daca sunteti gravida introduceti capsula moale vaginala in vagin cu degetele, fara aplicatorul furnizat in ambalaj.

Daca partenerul sexual prezinta simptome ale infectiei cu fungi, acestea trebuie tratate in acelasi timp - cereti recomandari medicului sau farmacistului.

Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active Canesten Gyn Uno:

Fiecare capsula moale contine clotrimazol 500 mg.

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati Canesten Gyn Uno daca sunteti alergica la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Inainte sa utilizati Canesten Gyn Uno, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti:

-    o infectie vaginala pentru prima data

-    infectii recurente (cel putin 4 infectii in decurs de 1 an)

-    febra de 38 °C sau mai mare

-    durere la nivelul etajului abdominal inferior, dureri de spate

-    secretii vaginale abundente cu miros neplacut

-    greata

-    sangerare vaginala si/sau dureri simultane la nivelul umerilor.

Nu utilizati tampoane, spalaturi vaginale, spermicide sau alte produse de uz vaginal in acelasi timp cu Canesten Gyn Uno.

Evitati contactul sexual in timpul utilizarii acestui medicament deoarece infectia poate fi transmisa partenerului sexual. Proprietatile produselor contraceptive din latex, cum sunt prezervative si diafragme, pot fi reduse in timpul utilizarii Canesten GYN Uno.

Eficacitatea spermicidelor vaginale poate fi, de asemenea, diminuata. Se recomanda utilizarea altor masuri contraceptive pe durata tratamentului si inca 5 zile dupa intreruperea acestuia.

La adolescente cu varsta mai mica de 16 ani, Canesten Gyn Uno nu trebuie utilizat fara recomandarea unui medic.

Ca masura de precautie, utilizarea clotrimazol trebuie evitata in primele trei luni de sarcina. Nu se recomanda utilizarea Canesten Gyn Uno in timpul alaptarii. Ca masura de precautie, se recomanda intreruperea alaptarii in timpul tratamentului si sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Nu inghititi Canesten Gyn Uno.

Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu o capsula moale vaginala si un aplicator.

Canesten GYN Uno 500 mg capsula moale vaginala, Clotrimazol

în stoc
Rating:
100 % of 100
42,40 RON

Medicamentul contine o substanta activa numita clotrimazol, cu rol esential in combaterea si distrugerea fungilor. Clotrimazolul se incadreaza in categoria medicamentelor numite derivati de imidazol si are efect antibacterian si antifungic.

Canesten Gyn Uno 500 mg este contraindicat a fi utilizat in situatia in care sunteti hipersensibila la clotrimazol - substanta activa din compozitia medicamentului - sau la oricare dintre celelalte elemente componente ale sale.

In ceea ce priveste folosirea utilajelor si conducerea vehiculelor, Canesten Gyn Uno 500 mg nu perturba in niciun fel desfasurarea optima a activitatilor.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Canesten GYN Uno 500 mg capsulă moale vaginală

Clotrimazol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă, după 7 zile, nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Canesten Gyn Uno şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Canesten Gyn Uno

3. Cum să utilizaţi Canesten Gyn Uno

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Canesten Gyn Uno

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Canesten Gyn Uno şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă din Canesten Gyn Uno este clotrimazol, care aparţine grupului de medicamente numit derivaţi de imidazol. Acesta are un spectru larg de acțiune împotriva fungilor, adică distruge fungii şi inhibă creşterea lor. De asemenea, este eficace împotriva microorganismele cum sunt dermatofiţi, levuri şi mucegaiuri.

Canesten Gyn Uno se utilizează pentru tratamentul infecţiilor vaginului şi ale organelor genitale externe feminine, cauzate de microorganisme sensibile la clotrimazol. Infecţiile sunt cauzate de obicei de ciupercile din genul Candida. Simptomele includ senzaţie de mâncărime, senzaţie de arsură şi secreţii vaginale abundente.

Acest medicament poate fi utilizat de către femei adulte şi adolescente de la vârsta de 16 ani.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Canesten Gyn Uno

Nu utilizaţi Canesten Gyn Uno

dacă sunteţi alergică la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Canesten Gyn Uno, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi:

∙ o infecţie vaginală pentru prima dată

∙ infecţii recurente, cel puţin 4 infecţii în decurs de 1 an

∙ febră de 38 °C sau mai mare

∙ durere la nivelul etajului abdominal inferior, dureri de spate

∙ secreţii vaginale abundente, cu miros neplăcut

∙ greaţă

∙ sângerare vaginală şi/sau dureri simultane la nivelul umerilor

Nu utilizaţi tampoane, spălături vaginale, spermicide sau alte produse de uz vaginal în acelaşi timp cu Canesten Gyn Uno.

Evitaţi contactul sexual în timpul utilizării acestui medicament deoarece infecţia poate fi transmisă partenerului sexual.

Proprietăţile produselor contraceptive din latex cum sunt, prezervative şi diafragme pot fi reduse în timpul utilizării Canesten GYN Uno.

Nu înghiţiţi Canesten Gyn Uno.

Copii şi adolescente

La adolescente cu vârsta mai mică de 16 ani, Canesten Gyn Uno nu trebuie utilizat fără recomandarea unui medic.

Canesten Gyn Uno împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Contactaţi medicul dumneavoastră dacă luaţi tacrolimus sau sirolimus, medicamente folosite pentru a controla răspunsul imun al organismului după un transplant de organ.

Este posibilă, de asemenea, creșterea concentraţiilor unor medicamente dacă acestea sunt administrate concomitent cu Canesten Gyn Uno. Cu toate acestea, este puţin probabil ca această creştere să apară după o singură doză de 500 mg. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu sunteţi sigură în legătură cu utilizarea unui medicament concomitent cu Canesten Gyn Uno.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Ca măsură de precauţie, utilizarea clotrimazol trebuie evitată în primele trei luni de sarcină.

În timpul sarcinii, nu utilizaţi aplicatorul furnizat în ambalaj. De aceea, introduceţi în vagin capsula moale vaginală cu un deget pentru a preveni rănirea colului uterin.

Alăptarea

Nu se recomandă utilizarea Canesten Gyn Uno în timpul alăptării. Ca măsură de precauţie, se recomandă întreruperea alăptării în timpul tratamentului. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Canesten Gyn Uno nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

pdf-to-word3x1.jpg

3. Cum să utilizaţi Canesten Gyn Uno

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de:

∙ o capsulă moale vaginală introdusă profund în vagin în doză unică, seara.

Nu se recomandă utilizarea Canesten Gyn Uno în timpul perioadei menstruale. Tratamentul trebuie finalizat înainte de începerea menstruaţiei.

Dacă partenerul sexual prezintă simptome ale infecţiei cu fungi, acestea trebuie tratate în acelaşi timp.

Instrucţiuni de utilizare

Capsula moale vaginală trebuie introdusă în vagin cât mai profund posibil, seara la culcare, cu ajutorul aplicatorului furnizat în ambalaj.

1. Trageți pistonul aplicatorului spre exterior, până când se oprește. Puneți capsula moale vaginală în aplicator.

2. Puneți capsula moale vaginală cu fermitate în suportul aplicatorului prin răsucire ușoară.

3. Introduceţi aplicatorul încărcat în vagin cât mai profund. Introducerea se face cel mai bine în poziţie întinsă pe spate, având picioarele depărtate şi uşor îndoite. Apăsaţi pistonul complet în interiorul aplicatorului. Scoateţi aplicatorul cu pistonul apăsat.

Introducerea capsulei moi vaginale fără aplicator:

Dacă sunteţi gravidă introduceţi capsula moale vaginală în vagin cu degetele.

Durata tratamentului

Canesten Gyn Uno se utilizeaza ca tratament într-o singură doză.

Luaţi legătura cu un medic dacă simptomele nu se îmbunătăţesc semnificativ după 7 zile de la începerea tratamentului, pentru a confirma cauza infecţiei. Dacă simptomele se înrăutăţesc adresaţi-vă unui medic.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse pot apare cu următoarele frecvenţe:

Frecvente, pot afecta până la 1 din 10 persoane:

∙ senzaţie de arsură

Mai putin frecvente, pot afecta până la 1 din 100 persoane:

∙ dureri abdominale

∙ mâncărime

∙ înroşire a pielii/iritaţii

Rare, pot afecta până la 1 in 1000 persoane:

∙ reacţii alergice

∙ umflături

∙ erupţii trecătoare la nivelul pielii

∙ sângerări vaginale

Cu frecvenţă necunoscută, care nu poate fi estimată din datele disponibile:

∙ descuamare în zona genitală

∙ disconfort

∙ durere pelvină

Opriţi tratamentul dacă aveţi reacţii adverse la nivel local sau reacţii alergice.

Reacţiile adverse locale pot fi similare cu simptomele afecţiunii. De aceea, poate fi uneori dificil să se diferenţieze simptomele infecţiei de reacţiile adverse cauzate de medicament.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected]

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare cu privire la siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Canesten Gyn Uno

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Canesten Gyn Uno

∙ Substanţa activă este clotrimazol.

Fiecare capsulă moale vaginală conţine clotrimazol 500 mg.

∙ Celelalte componente sunt:

gelatină

glicerol

vaselină albă

parafină lichidă

apă purificată

dioxid de titan (E 171)

galben de chinolină (E 104)

galben amurg FCF (E 110)

lecitină

trigliceride cu lanţ mediu

Cum arată Canesten Gyn Uno şi conţinutul ambalajului

Cutie de carton cu o capsulă moale vaginală de culoare galbenă, ambalată în blister şi un aplicator.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BAYER S.R.L.

Şos. Pipera nr. 42, Etajele 1, 16, 17, sector 2 Bucureşti 020112

România

Fabricantul

GP Grenzach Produktions GmbH

Emil-Barell-Strasse 7

79639 Grenzach-Wyhlen

Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Bulgaria, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia: Canesten

Austria: Canesten Clotrimazol

Acest prospect a fost revizuit în august 2019.

OTC Da
Brand BAYER
Line CANESTEN
EAN 5948912001348
BBD 31 oct. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...