Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Data de expirare produs: 30.11.2024

CitraFleet pulbere pentru solutie orala curata intestinul inaintea efectuarii unei proceduri ce necesita un intestin curat ori examinare cu raze X.

Citrafleet x 2 plicuri unidoza pulb. pt. sol. orala

în stoc
43,10 RON

CitraFleet pulbere pentru solutie orala are in componenta doua tipuri de laxative mixate in fiecare plic, iar in momentul in care sunt dizolvate in apa si consumate, au rolul de a curata si spala intestinul.

CitraFleet oulbere pentru solutie orala este destinat adultilor cu varsta de 18 ani si peste.

Este contraindicat ca medicamentul sa fie administrat in cazul in care va confruntati cu insuficienta cardiaca congestiva, daca aveti ulcer duodenal sau gastric, daca sunteti alergic la oxid de magneziu, picosulfat de sodiu, acid citric, daca suferiti de probleme renale serioase sau daca ati avut, recent, greata ori varsaturi.

In situatia in care prezentati oboseala ori stare de ameteala dupa administrarea CitraFleet pulbere pentru solutie orala, se recomanda sa nu folositi utilaje sau sa conduceti vehicule.

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECTUL: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

CitraFleet pulbere pentru soluţie orală

Picosulfat de sodiu, oxid de magneziu uşor, acid citric anhidru

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este CitraFleet şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi CitraFleet

3. Cum să luaţi CitraFleet

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează CitraFleet

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este CitraFleet și pentru ce se utilizează

Luaţi CitraFleet pentru a vă curăţa intestinul (cunoscut şi sub denumirea de intestin subţire şi colon) înainte de a efectua o procedură de diagnostic ce necesită un intestin curat, de exemplu colonoscopie (procedură prin care se vizualizează interiorul intestinului cu ajutorul unui instrument lung, flexibil, pe care medicul îl introduce prin anus) sau examinare cu raze X. CitraFleet este o pulbere care are gust şi miros de lămâie. Acesta conţine două tipuri de laxative amestecate în fiecare plic care, atunci când sunt dizolvate în apă şi băute, au efect de spălare şi curăţare a intestinului. Este important să aveţi intestinul golit, curăţat, pentru ca medicul sau chirurgul să îl poată vedea clar.

CitraFleet este indicat la adulți (inclusiv vârstnici) cu vârsta de 18 ani sau peste.

2. Ce trebuie să știți înainte să luați CitraFleet

Nu luaţi CitraFleet dacă:

sunteţi alergic la picosulfat de sodiu, oxid de magneziu, acid citric sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

aveţi insuficienţă cardiacă congestivă (inima dumneavoastră nu poate să pompeze sânge în mod corespunzător în tot organismul)

aveţi o afecţiune numită retenţie gastrică (stomacul dumneavoastră nu se goleşte corespunzător)

aveţi un ulcer la stomac (denumit uneori ulcer gastric sau duodenal)

aveţi un blocaj al intestinului sau o lipsă a mişcărilor intestinale normale (denumită uneori

ileus)

medicul v-a spus că aveţi o deteriorare a peretelui intestinal (numită şi colită toxică)

aveţi un intestin gros umflat (cunoscut şi sub denumirea de megacolon toxic)

recent, aţi avut vărsături sau aveți greață

vă este foarte sete sau credeţi că aţi putea fi puternic deshidratat

medicul v-a spus că aveţi abdomenul umflat din cauza acumulării de lichid (afecţiune numită ascită)

vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală la nivelul abdomenului, de exemplu pentru apendicită

este posibil să fi avut o perforare/leziune sau un blocaj la nivelul intestinului (perforaţie sau obstrucţie intestinală)

medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi boală inflamatorie intestinală activă (de exemplu boală Crohn sau colită ulcerativă)

medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi o leziune la nivelul muşchilor, şi particule din muşchi ajung în sânge (rabdomioliză)

aveţi probleme severe cu rinichii sau medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi prea mult magneziu în sânge (hipermagneziemie)

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi CitraFleet adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală la nivelul intestinului

aveţi probleme cu rinichii sau cu inima

aveţi un dezechilibru al apei şi/sau electroliţilor (sodiu sau potasiu) sau luaţi medicamente care ar putea afecta echilibrul apei şi/sau electroliţilor (sodiu sau potasiu) în organism, de exemplu diuretice, corticosteroizi sau litiu

aveţi epilepsie sau antecedente de crize convulsive

aveţi tensiune arterială mică (hipotensiune arterială)

vă este sete sau credeţi că aţi putea fi uşor sau moderat deshidratat

sunteţi vârstnic sau slăbit fizic

aţi avut vreodată valori scăzute ale sodiului sau potasiului în sânge (cunoscute şi sub denumirea de hiponatremie sau hipokaliemie)

CitraFleet împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

CitraFleet poate afecta sau poate fi afectat de alte medicamente, dacă acestea sunt luate concomitent. Dacă luaţi medicamente din oricare din tipurile enumerate mai jos, este posibil ca medicul dumneavoastră să decidă să vă administreze un alt medicament sau să ajusteze doza. Aşadar, dacă nu aţi spus încă medicului despre acestea, mergeţi înapoi la medic şi întrebaţi ce trebuie să faceţi:

Contraceptive orale, întrucât efectele acestora pot fi reduse

Medicamente pentru diabet şi medicamente utilizate pentru tratarea epilepsiei (crize convulsive), întrucât efectele acestora pot fi reduse

Medicamente antibiotice, întrucât efectele acestora pot fi reduse

Alte laxative, inclusiv tărâțe

Diuretice, de exemplu furosemid, utilizate pentru a controla retenţia de lichid în organism

Corticosteroizi, de exemplu prednison, utilizaţi pentru tratamentul inflamaţiei în boli cum sunt artrita, astmul bronşic, febra fânului, dermatita şi boala inflamatorie intestinală

Digoxin, utilizat pentru tratamentul insuficienţei cardiace

Medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS), de exemplu acidul acetilsalicilic şi ibuprofenul, utilizate pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei

Antidepresive triciclice, de exemplu imipramina şi amtriptilina, şi inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS), de exemplu fluoxetina, paroxetina şi citalopramul, utilizaţi pentru tratamentul depresiei şi anxietăţii

Medicamente antipsihotice, de exemplu haloperidolul, clozapina şi risperidona, utilizate pentru tratamentul schizofreniei

Litiu, utilizat pentru tratamentul depresiei maniacale (tulburare bipolară)

Carbamazepină, utilizată pentru tratamentul epilepsiei

Penicilamină, utilizată pentru tratamentul poliartritei reumatoide şi a altor afecţiuni

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi scule sau utilaje dacă începeţi să vă simţiţi ameţit sau obosit după ce luaţi CitraFleet.

CitraFleet conține potasiu

CitraFleet conţine potasiu 5 mmol (sau 195 mg). Trebuie să discutaţi acest lucru cu medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu rinichii sau dacă urmaţi un regim cu aport scăzut de potasiu.

3. Cum să luați CitraFleet

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul, întrucât ar putea fi necesară repetarea procedurii efectuate în spital, dacă nu vă curăţaţi complet intestinul. Discutați cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Fiţi pregătit să aveţi scaune moi, frecvente, în orice moment după ce luaţi o doză de CitraFleet. Acest lucru este normal şi indică faptul că medicamentul își exercită acțiunea. Poate fi important să vă asiguraţi accesul la o toaletă până când dispar efectele medicamentului.

Este important să urmați o dietă specială (cantități reduse de alimente solide) în ziua dinaintea planificării procedurii. Când începeți să luați plicurile din acest medicament, nu trebuie să mâncați deloc alimente solide, până după terminarea procedurii. Trebuie să urmați întotdeauna dieta prescrisă de medic. Dacă aveți întrebări, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă altfel, nu trebuie să luaţi o doză mai mare decât doza recomandată pe o perioadă de 24 ore.

Schema de tratament

Trebuie să vi se dea două plicuri de CitraFleet. Fiecare plic conţine o doză pentru adulţi. Tratamentul poate fi administrat într-unul din cele două moduri:

        ∙ un plic în seara dinaintea efectuării procedurii și al doilea plic în dimineața zilei în care se efectuează procedura sau

        ∙ un plic după amiaza și al doilea plic în seara dinaintea efectuării procedurii. Această schemă este recomandată când procedura este planificată dimineața devreme.

Perioada de timp între administrarea celor două plicuri trebuie să fie de cel puțin 5 ore.

Fiecare plic trebuie reconstituit într-un pahar cu apă. Nu diluați în continuare medicamentul prin consumarea de lichide imediat după administrarea fiecărui plic.

Așteptați zece minute după ce luați fiecare plic, apoi beți aproximativ 1,5-2 litri de diferite lichide limpezi, cu o frecvenţă de aproximativ 250 ml (un pahar) până la 400 ml (un pahar mare) pe oră. Pentru evitarea deshidratării se recomandă supe limpezi și/sau soluții echilibrate de electroliți. Se recomandă să nu se consume doar apă plată sau demineralizată.

După ce ați luat al doilea plic și ați băut 1,5-2 litri de lichid, nu beți și nu mâncați nimic timp de cel puțin 2 ore înainte de procedură sau după cum v-a spus medicul dumneavoastră.

INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE:

Adulţi (inclusiv vârstnici) cu vârsta de 18 ani sau peste:

Pasul 1 - Amestecaţi conţinutul a 1 plic într-un pahar cu apă rece de la robinet (aproximativ 150 ml).

Pasul 2 - Amestecaţi timp de 2 – 3 minute. În cazul în care conţinutul se încălzeşte în timp ce îl amestecaţi, aşteptaţi până când se răceşte, apoi beţi întreaga soluţie. Când soluţia este pregătită, beţi-o imediat. Soluţia va avea un aspect tulbure.

Dacă aţi luat mai mult CitraFleet decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse cunoscute la CitraFleet sunt descrise mai jos şi sunt prezentate în funcţie de frecvenţa cu care apar:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

- Durere abdominală

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

- Distensie abdominală (abdomen umflat), senzaţie de sete, disconfort anal şi proctalgie (dureri la nivelul anusului), oboseală (extenuare), tulburări de somn, dureri de cap, gură uscată, greaţă (senzaţie de rău).

Mai puţin frecvente ( pot afecta până la 1 din 100 persoane):

- Ameţeală, vărsături (stare de rău), incapacitate de a controla mişcările bolului fecal (incontinenţă fecală)

Alte reacţii adverse, a căror frecvenţă de apariţie nu este cunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- Anafilaxie sau hipersensibilitate, care sunt reacţii alergice severe. Trebuie să mergeţi imediat la spital dacă aveţi dificultăţi la respiraţie, începeţi să vă înroşiţi la față, sau aveţi orice alte simptome despre care credeţi că ar putea anunţa o reacţie alergică gravă.

- Hiponatremie (valori scăzute ale sodiului în sânge), epilepsie, convulsii (crize convulsive), hipotensiune arterială ortostatică (tensiune arterială mică atunci când vă ridicaţi în picioare, ceea ce vă poate provoca o senzaţie de ameţeală şi instabilitate), senzaţie de confuzie, erupţii trecătoare pe piele, incluzând urticarie (papule), prurit (mâncărimi) şi purpură (sângerări sub piele)

Flatulenţă (vânturi) şi durere

Acest medicament este destinat să inducă scaune foarte regulate, moi, similare cu diareea. Totuşi, dacă după ce luaţi acest medicament, scaunele devin problematice sau vă dau motive de îngrijorare, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

5. Cum se păstrează CitraFleet

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A nu se păstra la temperaturi peste 25ºC.

Nu luaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe plic după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine CitraFleet

        - Substanţele active sunt picosulfat de sodiu 10,0 mg, oxid de magneziu uşor 3,5 g, acid citric anhidru 10,97 g per plic.

       - Celelalte componente sunt hidrogenocarbonat de potasiu, zaharină sodică, aromă de lămâie (aromă de lămâie, maltodextrină, tocoferol). Vezi pct. 2.

Cum arată CitraFleet şi conţinutul ambalajului

CitraFleet este o pulbere pentru soluţie orală în plic, furnizată în cutii a câte 2, 50, 50 (25x2), 100, 100 (50x2), 200, 200 (100x2), 500, 500 (250x2) , 1000 plicuri sau 50 și 50 (25x2) plicuri (ambalaj de uz spitalicesc) conţinând pulbere albă. Fiecare plic conţine o doză pentru adulţi a 15,08 g. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Casen Recordati,S.L.

Autovía de Logroño Km 13, 300, 50180 UTEBO, Zaragoza,

Spania

Fabricantul

Casen Recordati,S.L.

Autovía de Logroño Km 13, 300, 50180 UTEBO, Zaragoza,

Spania

Puteti obtine mai multe informaţii despre CitraFleet, daca contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

RECORDATI ROMANIA S.R.L.

Tel: + 40 21 667 17 41

Fax: +40 21 667 17 42

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Numele

Denumirea comercială a medicamentului

Statului Membru

 

Danemarca

CitraFleet

Finlanda

CitraFleet, Jauhe oraaliliuosta varten, annospussi

Franţa

CitraFleet, Poudre pour solution buvable en sachet-dose

Germania

CitraFleet Pulver zur Herstellung einer Lösung zum Einnehmen in

 

einem Beutel

Marea Britanie / Irlanda

CitraFleet, Powder for oral solution in sachet

Italia

CitraFleet Polvere per soluzione orale in bustina

Norvegia

CitraFleet, pulver til mikstur, oppløsning i dosepose

Portugalia

CitraFleet, Pó para solução oral em saqueta

Spania

CitraFleet, Polvo para solución oral

Suedia

CitraFleet, Pulver till oral lösning i dospåse

Austria

CitraFleet, Pulver zur Herstellung einer Lösung zum Einnehmen

Belgia

CitraFleet, poeder voor drank

Olanda

CitraFleet, poeder voor drank

Ungaria

CitraFleet, Por belsőleges oldathoz

Islanda

CitraFleet, mixtúruduft, lausn í skammtapoka

Luxemburg

CitraFleet, poudre pour solution buvable

Polonia

CitraFleet(0,01 g + 3,50 g + 10,97 g)/saszetkę, proszek do sporządzania

 

roztworu doustnego

Republica Cehă

Citrafleet prášek pro perorální roztok

România

CitraFleet pulbere pentru soluție orală

Slovacia

CitraFleet, prášok na perorálny roztok vo vrecku

Acest prospect a fost revizuit în ianuarie 2017.

OTC Da
EAN 8430134000645
Brand RECORDATI IRELAND LTD
Line Nici unul
BBD 30 nov. 2024
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...