Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BIONORICA
Data de expirare produs: 30.06.2026

Cyclodynon este un medicament din plante, utilizat pentru tratamentul sindromului premenstrual  (simptome ce apar in zilele dinaintea ciclului menstrual lunar) la femeile adulte cu varsta peste 18 ani.


Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Cyclodynon, 30 comprimate

în stoc
36,40 RON
Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Cyclodynon comprimate filmate

Extract uscat din fruct de scai de tufă mare

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-            Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-            Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-            Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi secțiunea 4.

-            Dacă după 3 luni nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect

 1.           Ce este Cyclodynon şi pentru ce se utilizează
 2.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Cyclodynon
 3.           Cum să luaţi Cyclodynon
 4.           Reacţii adverse posibile
 5.           Cum se păstrează Cyclodynon
 6.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.           Ce este Cyclodynon şi pentru ce se utilizează

Cyclodynon este un medicament din plante, utilizat pentru tratamentul sindromului premenstrual (simptome ce apar în zilele dinaintea ciclului menstrual lunar) la femeile adulte cu vârsta peste 18 ani.

 

 1.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Cyclodynon

Nu luaţi Cyclodynon:

-            dacă sunteţi alergică la extractul uscat de fruct de scai de tufă mare sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

 

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Cyclodynon, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:

-            dacă aveți sau ați avut cancer estrogen-dependent;

-            dacă utilizați agoniști dopaminergici (de exemplu, unele medicamente utilizate pentru boala Parkinson), antagoniști dopaminergici (unele medicamente utilizate pentru schizofrenie, tulburări bipolare, greață sau vărsături), estrogeni (de exemplu, anumite medicamente utilizate pentru terapia de substituție hormonală) și antiestrogeni (de exemplu, unele medicamente utilizate pentru cancerul de sân);

-            dacă aveți antecedente de tulburări ale hipofizei.

Dacă simptomele se înrăutăţesc în timpul administrării medicamentului adresați-vă medicului dumneavoastră.

Dacă apar semne de reacție alergică, trebuie să încetați să luați acest medicament și să vă adresați imediat medicului dumneavoastră (vezi secțiunea 4).

 

1

Copii şi adolescenţi

Nu există niciun motiv relevant pentru utilizare la fete înainte de pubertate. Utilizarea la fete înainte de pubertateși adolescente cu vârsta sub 18 ani nu este recomandată, din cauza lipsei de date adecvate.

 

Alte medicamente și Cyclodynon

Interacțiunile dintre fructul de scai de tufă mare și agoniștii dopaminergici (de exemplu, unele medicamente utilizate pentru boala Parkinson), antagoniștii dopaminergici (unele medicamente utilizate pentru schizofrenie, tulburări bipolare, greață sau vărsături), estrogeni (de exemplu, unele medicamente utilizate pentru terapia de substituție hormonală) și antiestrogeni (de exemplu, unele medicamente utilizate pentru cancerul de sân) nu pot fi excluse.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Dacă solicitați consultul unui medic sau altui profesionist din domeniul sănătății, aduceți-vă aminte să îl informați că luați sau ați luat recent acest medicament fără prescripție medicală.

 

Sarcina și alăptarea

Nu există niciun motiv pentru utilizarea în timpul sarcinii.

Cyclodynon nu este recomandat în timpul sarcinii. Din cauza lipsei de date adecvate, utilizarea în timpul alăptării nu este recomandată.

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, cereți sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua acest medicament.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii privind efectul asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Până în prezent, nu există dovezi că utilizarea de Cyclodynon afectează capacitatea de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Cu toate acestea, la pacientele care prezintă amețeli, capacitatea de a conduce vehicule și de a folosi utilaje poate fi afectată.

 

Cyclodynon conține lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

 

Cyclodynon conține sodiu

Acest medicament conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) per fiecare comprimat filmat, adică practic „nu conține sodiu”.

 

 1.           Cum să luaţi Cyclodynon

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată pentru femeile adulte cu vârsta peste 18 ani este de 1 comprimat filmat o dată pe zi. Mod de administrare

Înghițiți comprimatul filmat cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă). Nu mestecați comprimate.

Pentru a obține un efect optim al tratamentului, se recomandă utilizarea continuă pe parcursul a 3 luni (și în timpul menstruației).

Dacă simptomele persistă după o utilizare continuă pe o perioadă de trei luni, trebuie solicitat consultul unui medic sau farmacist.

 

Copii şi adolescenţi

Nu există nicio recomandare relevantă de utilizare la fete înainte de pubertate. Administrarea la fete şi adolescente cu vârsta sub 18 ani nu este recomandată, deoarece nu există suficiente date adecvate (vezi secțiunea 2).

2

Grupe speciale de pacienţi

Nu există date disponibile pentru instrucțiuni cu privire la doze în caz de afectare a funcției renale/hepatice.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Cyclodynon în caz de insuficiență renală/hepatică.

 

Dacă utilizaţi mai mult Cyclodynon decât trebuie

Dacă luaţi mai mult Cyclodynon decât trebuie sau dacă acest medicament este luat din greșeală de către copii, vă rugăm să îl contactați pe medicul dumneavoastră sau adresaţi-vă unităţii de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital pentru recomandări.

 

Dacă uitaţi să luaţi Cyclodynon

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

 1.           Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Există un risc de reacţii alergice severe cu simptome cum sunt umflare a feţei, dispnee (dificultăți la respiraţie) și dificultăţi de înghiţire. La primele semne ale unei reacții alergice trebuie să încetați să luați acest medicament și să vă adresați imediat medicului dumneavoastră (vezi secțiunea 2).

Alte reacții adverse care pot să apară

Reacții pe piele (alergice) (cum sunt erupții pe piele și urticarie), acnee, durere de cap, amețeli, tulburări gastro- intestinale (cum sunt greață, dureri abdominale), tulburări menstruale.

Frecvența reacțiilor adverse nu este cunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile).

Dacă apar alte reacții adverse care nu sunt menționate mai sus, trebuie să vă adresați medicului sau farmacistului.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected]

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează Cyclodynon

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister și pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

3

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Cyclodynon

Un comprimat filmat conține 20 mg extract (sub formă de extract uscat) de Vitex agnus castus L., fructus (fruct de scai de tufă mare) (7-11:1). Solvent de extracţie: etanol 70 % (v/v).

Celelalte componente sunt:

Povidonă 30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon din cartofi, lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmelloză sodică, stearat de magneziu (vegetal), Opadry amb II (alcool polivinilic, talc, dioxid de titan (E171), monocaprilocaprat de gliceril și laurilsulfat de sodiu).

 

Cum arată Cyclodynon şi conţinutul ambalajului

Cutii cu 30 comprimate filmate

Cutii cu 60 comprimate filmate

Cutii cu 90 comprimate filmate

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Cyclodynon se prezintă sub formă de comprimate filmate de culoare albă până la gri deschis, rotunde, biconvexe, cu o suprafață netedă. Comprimatul are un diametru de 9,0 – 9,2 mm.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

BIONORICA SE

Kerschensteinerstraße 11-15

92318 Neumarkt

Germania

Tel: +49 (0)9181 231-90

Fax: +49 (0)9181 231-265

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria:                                                                                              Agnucaston forte Filmtabletten

Bulgaria, Danemarca                                                                         Cyclodynon forte

Croatia, Franța, Polania, Slovenia, Suedia                                     Cyclodynon

Republica Cehă                                                                                 Agnucaston pro ženy

Estonia                                                                                               Agnucaston intens

Germania, Luxemburg                                                                      Agnucaston 20 mg

Ungaria                                                                                               Agnucaston Forte 20 mg filmtabletta

Italia                                                                                                   Agnucaston

Letonia                                                                                               Agnucaston 20 mg apvalkotās

tabletes

Lituania                                                                                              Agnucaston intens plėvele dengtos

tabletės

România                                                                                             Cyclodynon comprimate filmate

Slovacia                                                                                             Agnucaston forte

Spania                                                                                                Agnucaston 20 mg comprimidos

recubiertos

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2021.

OTC Da
EAN 4029799173692
Brand BIONORICA
Line Nici unul
BBD 30 iun. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...