Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: AFLOFARM
Data de expirare produs: 30.09.2025

Renuntarea la fumat si reducerea poftei de nicotina la fumatorii care doresc sa se opreasca din fumat. Obiectivul tratamentului cu Defumoxan este renuntarea permanenta la utilizarea produselor cu continut de nicotina.
Utilizarea Defumoxan permite o reducere treptata a dependentei de nicotina prin ameliorarea simptomelor de sevraj.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

 

Defumoxan, 1,5 mg, 100 comprimate, Aflofarm

citizina

în stoc
Rating:
100 % of 100
113,90 RON

Defumoxan 1,5 miligrame, 100 comprimate, ajutorul tau cand vrei sa te lasi de fumat

Dependenta de tutun si de produsele pe baza de nicotina este greu de combatut spun, cel mai adesea, fumatorii inraiti. Totusi, cand vrei cu adevarat sa renunti definitiv la tigari, dar simti ca nu poti singur, apeleaza cu incredere la Defumoxan 1,5 miligrame, 100 comprimate. Medicamentul pe baza de citizina taie pofta de nicotina si amelioreaza simptomele de sevraj. Defumoxan este la un pret avantajos online.

Defumoxan se poate administra fara reteta

Defumoxan 1,5 miligrame, 100 comprimate contine 1,5 mg de citizina, un derivat din plante care taie pofta de nicotina. Conform Defumoxan prospect, medicamentul nu este indicat daca esti alergic la substanta activa, daca ai suferit recent un accident vascular cerebral sau daca ai antecedente de infarct miocardic. Cine a luat Defumoxan a putut remarca efectele imediate ale unui tratament cu acest produs pe baza de citizina. Se recomanda utilizarea conform schemei de tratament din prospect.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru utilizator

Defumoxan 1,5 mg comprimate

Citizină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 • Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Defumoxan și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Defumoxan
 3. Cum să utilizați Defumoxan
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează Defumoxan
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1. Ce este Defumoxan și pentru ce se utilizează

Renunțarea la fumat și reducerea poftei de nicotină la fumătorii care doresc să se oprească din fumat. Obiectivul tratamentului cu Defumoxan este renunțarea permanentă la utilizarea -produselor cu conținut de nicotină.

Utilizarea Defumoxan permite o reducere treptată a dependenței de nicotină prin ameliorarea simptomelor de sevraj.

 

 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Defumoxan

Nu utilizați Defumoxan:

 • dacă sunteți alergic la citizină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
 • dacă aveți angină instabilă,
 • dacă aveți antecedente de infarct miocardic recent,
 • dacă aveți bătăi neregulate ale inimii semnificative din punct de vedere clinic,
 • dacă ați avut recent un accident vascular cerebral,
 • dacă sunteți gravidă sau alăptați.

Atenționări și precauții

Defumoxan trebuie utilizat cu precauție în caz de cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, feocromocitom (o tumoră a glandei suprarenale), ateroscleroză (întărirea arterelor) și alte boli vasculare periferice, ulcer gastric și duodenal, boală de reflux gastroesofagian, hipertiroidism (tiroidă hiperactivă), diabet, schizofrenie, insuficiență renală și hepatică.

1

Defumoxan trebuie luat doar de persoanele care au intenția serioasă să se dezobișnuiască de nicotină.

Utilizarea Defumoxan și continuarea fumatului poate duce la agravarea reacțiilor adverse ale nicotinei.

Copii și adolescenți

Din cauza experienței limitate, nu se recomandă utilizarea medicamentului la persoane cu vârsta sub 18 ani.

Vârstnici

Din cauza experienței clinice limitate, nu se recomandă utilizarea Defumoxan la pacienți vârstnici cu vârsta peste 65 de ani.

Pacienți cu insuficiență renală și hepatică

Nu există experiență clinică privind utilizarea Defumoxan la pacienți cu insuficiență renală sau hepatică, prin urmare nu se recomandă utilizarea medicamentului la astfel de pacienți.

Defumoxan împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Nu luați Defumoxan împreună cu medicamente antituberculoase.

În unele cazuri, ca rezultat al opririi fumatului, cu sau fără Defumoxan, este posibil să fie necesară ajustarea dozei altor medicamente. Acest lucru este important în special dacă utilizați alte medicamente care conțin teofilină (pentru tratamentul astmului), tacrină (pentru boala Alzheimer), clozapină (pentru schizofrenie) și ropinirol (pentru tratamentul bolii Parkinson). Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

În prezent nu se cunoaște dacă Defumoxan poate să reducă eficacitatea contraceptivelor hormonale cu acțiune sistemică. Dacă utilizați contraceptive hormonale cu acțiune sistemică, trebuie să adăugați o

 • doua metodă de barieră (de exemplu prezervative).

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă sunteți femeie în perioada fertilă, trebuie să utilizați metode eficiente de contracepție. Adresați-

vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Defumoxan este contraindicat în timpul sarcinii și alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Defumoxan nu are nicio influență asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Oprirea fumatului

Efectele modificărilor rezultate în organismul dumneavoastră în urma opririi fumatului, cu sau fără tratament cu Defumoxan, pot influența modul de acțiune al altor medicamente. Prin urmare, este posibil să fie necesară ajustarea dozei în unele cazuri. Vezi secțiunea de mai sus „Defumoxan împreună cu alte medicamente” pentru detalii suplimentare.

La unele persoane, oprirea fumatului cu sau fără tratament a fost asociată cu un risc crescut de a prezenta modificări de gândire sau comportament, sentimente de depresie și anxietate (arareori incluzând ideație suicidară și tentativă de suicid) și poate fi asociată cu o agravare a unei tulburări psihice. Dacă aveți antecedente de tulburare psihică, trebuie să vorbiți despre acest lucru cu medicul dumneavoastră.

2

 1. Cum să utilizați Defumoxan

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Un ambalaj de Defumoxan (100 comprimate) este suficient pentru un tratament complet. Durata tratamentului este de 25 de zile. Defumoxan este pentru utilizare orală și trebuie luat împreună cu o cantitate adecvată de apă în conformitate cu următoarea schemă.

Zile de tratament

Doza recomandată

Doza zilnică maximă

Zilele de la 1 la 3

1 comprimat la fiecare 2 ore

6 comprimate

Zilele de la 4 la 12

1 comprimat la fiecare 2,5 ore

5 comprimate

Zilele de la 13 la 16

1 comprimat la fiecare 3 ore

4 comprimate

Zilele de la 17 la 20

1 comprimat la fiecare 5 ore

3 comprimate

Zilele de la 21 la 25

1 - 2 comprimate pe zi

Până la 2 comprimate

Fumatul trebuie oprit cel târziu în ziua 5 de tratament. Fumatul nu trebuie continuat în timpul tratamentului, deoarece acest lucru ar putea agrava reacțiile adverse. În caz de eșec al tratamentului, tratamentul trebuie întrerupt și poate fi reluat după 2 - 3 luni.

Dacă utilizați mai mult Defumoxan decât trebuie

În cazul unui supradozaj cu Defumoxan sunt observate simptome de intoxicație cu nicotină. Simptomele de supradozaj includ stare generală de rău, greață, vărsături, creșterea frecvenței inimii, fluctuații ale tensiunii arteriale, probleme de respirație, încețoșarea vederii, convulsii.

Dacă prezentați oricare dintre simptomele descrise sau un simptom care nu este menționat în acest prospect, încetați să luați Defumoxan și contactați-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Dacă uitați să utilizați Defumoxan

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să utilizați Defumoxan

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Aceste reacții adverse pot apărea cu anumite frecvențe, care sunt definite după cum urmează:

Foarte frecvente - pot afecta mai mult de 1 din 10 utilizatori: modificare a apetitului (în principal creștere), creștere în greutate, amețeli, iritabilitate, modificări ale dispoziției, anxietate, creșterea tensiunii arteriale (hipertensiune arterială), gură uscată, diaree, erupții trecătoare pe piele, oboseală, tulburări de somn (insomnie, somnolență, letargie, vise anormale, coșmaruri), cefalee, creșterea frecvenței inimii, greață, modificări ale gustului, pirozis, constipație, vărsături, dureri abdominale (în special la nivelul etajului abdominal superior), dureri musculare.

Frecvente - pot afecta între 1 și 10 din 100 utilizatori: dificultate de concentrare, încetinirea frecvenței inimii, distensie abdominală, senzație de arsură la nivelul limbii, stare generală de rău.

Mai puțin frecvente - pot afecta între 1 și 10 din 1000 utilizatori: senzația de greutate în cap, scăderea libidoului, lăcrimare, dispnee, creșterea expectorației, salivație excesivă, transpirații, scăderea elasticității pielii, epuizare, creșterea nivelului transaminazelor serice.

3

Majoritatea reacțiilor adverse de mai sus apar la începutul tratamentului și se remit odată cu continuarea acestuia. Aceste simptome pot fi, de asemenea, și rezultatul renunțării la fumat (simptome de sevraj), nu al tratamentului cu Defumoxan.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucuresti 011478- RO

e-mail: [email protected]

Website: www.anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Defumoxan

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate și lumină. Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Defumoxan

 • Substanța activă este citizina. Un comprimat conține citizină 1,5 mg.
 • Celelalte componente sunt: manitol (E 421), celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dibehenat de glicerol, hipromeloză 3 mPas.

Cum arată Defumoxan și conținutul ambalajului

Defumoxan este un comprimat rotund, biconvex, de culoare albă, cu diametrul de 6 mm.

Blistere din PVC-PCTFE/Al plasate într-o cutie de carton care conține 100 comprimate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață

Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o.

Partyzancka 133/151, 95-200 Pabianice,

Polonia

Fabricantul

Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o.

 1. Szkolna 31, 95-054 Ksawerów,

Polonia

Acest prospect a fost revizuit în octombrie 2022

SKU 101914
OTC Da
Brand AFLOFARM
Line Nici unul
EAN 5902802702012
BBD 30 sept. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.