Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: SANOFI
Data de expirare produs: 30.09.2025

Datorita formei farmaceutice ce combina actiunea a trei ingrediente active, Dicarbocalm® Antiacid actioneaza rapid si eficient in tratamentul simptomelor neplacute asociate excesului de acid gastric precum: arsuri gastrice, dureri gastrice (la stomac), hiperaciditate gastrica, reflux acid si balonare.

 

Dicarbocalm antiacid, 30 comprimate masticabile, Sanofi

carbonat de calciu/carbonat de magneziu/trisilicat de magneziu

în stoc
Rating:
96 % of 100
20,90 RON

Beneficii Dicarbocalm Antiacid:

reduce rapid hiperaciditatea gastrica si refluxul acid
calmeaza rapid durerile si arsurile gastrice provocate de hiperaciditate
efect calmant prelungit
usor de acceptat: comprimate masticabile cu gust placut mentolat

Ingrediente Dicarbocalm Antiacid:

Fiecare comprimat masticabil contine carbonat de calciu (489 mg), carbonat de magneziu (11 mg) si trisilicat de magneziu (6 mg).

Mod de administrare Dicarbocalm Antiacid:

3 - 4 comprimate masticabile Dicarbocalm® pe zi, administrate dupa masa sau in faza dureroasa, la nevoie.
Comprimatele se mesteca sau se lasa sa se dizolve in cavitatea bucala.
Se recomanda supravegherea medicala pentru utilizarea Dicarbocalm® la copii.
Insuficienta cardiaca sau renala: daca aveti insuficienta cardiaca sau renala adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.
Calculi la nivelul rinichilor: nu utilizati Dicarbocalm® Antiacid daca aveti calculi la nivelul rinichilor sau o crestere a nivelului de calciu in sange.
Acest medicament contine zahar 717,4 mg.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Dicarbocalm comprimate masticabile  

carbonat de calciu/carbonat de magneziu/trisilicat de magneziu  

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece  conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.  

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului  dumneavoastră sau farmacistului.  

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.  

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.  

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.  Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.  

Ce găsiţi în acest prospect:  

 1. Ce este Dicarbocalm şi pentru ce se utilizează  
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Dicarbocalm  
 3. Cum să luaţi Dicarbocalm  
 4. Reacţii adverse posibile  
 5. Cum se păstrează Dicarbocalm  
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii  

 

 1. Ce este Dicarbocalm şi pentru ce se utilizează  

Acest medicament face parte dintr-o grupă farmacoterapeutică numită: antiacide, combinaţii cu compuşi  de aluminiu, calciu şi magneziu. 

Dicarbocalm este indicat pentru tratamentul simptomatic al manifestărilor dureroase din afecţiunile eso gastro-duodenale care evoluează cu hiperaciditate.  

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.  

 1. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Dicarbocalm  

Nu luați Dicarbocalm:  

- dacă sunteți alergic la carbonat de calciu, carbonat de magneziu sau trisilicat de magneziu sau la  oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)  - dacă aveți insuficienţă renală severă (din cauza sărurilor de magneziu conținute în Dicarbocalm)  - dacă aveți o creștere a nivelului de calciu în sânge  

- dacă aveți o creștere a cantității de calciu eliminată în urină 

- dacă aveți calculi la nivelul rinichilor  

- dacă luați concomitent medicamente digitalice (utilizate pentru afecțiuni ale inimii)  - dacă aveți sarcoidoză (o boală inflamatorie a plămânilor). 

Atenționări și precauţii  

- Înainte să luaţi Dicarbocalm, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:dacă aveți  insuficiență renală cronică  

- dacă aveți antecendente de calculi la nivelul rinichilor  

- dacă aveți insuficiență cardiacă (o afecțiune a inimii)  

Copii  

Se recomandă supravegherea medicală pentru utilizarea Dicarbocalm la copii.  

Dicarbocalm împreună cu alte medicamente  

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice  alte medicamente.  

S-au raportat interacţiuni cu alte medicamente administrate oral. S-a constatat o scădere a absorbţiei  digestive a medicamentelor administrate concomitent. De aceea, se preferă administrarea Dicarbocalm  după o pauză de cel puțin 2 ore de la administrarea celorlalte medicamente.  

În special, informaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist dacă luaţi:  

- medicamente digitalice (utilizate pentru afecțiuni ale inimii): Acest medicament nu trebuie  administrat împreună cu medicamente digitalice din cauza riscului crescut de aritmie cardiacă.  - medicamente care conțin fier Administrarea acestui medicament împreună cu medicamente care  conțin fier trebuie evitată din cauza scăderii absorbției acestor medicamente. Medicamentele care  conțin fier trebuie luate după 2 până la 3 ore de la administrarea Dicarbocalm.  

- medicamente care conțin etidronat (utilizate penru probleme ale oaselor): administrarea acestui  medicament împreună cu medicamente care conțin etidronat trebuie evitată din cauza scăderii  absorbției acestor medicamente. Medicamentele care conțin etidronat trebuie luate după 2 până la  3 ore de la administrarea de calciu.  

- fenitoină: adminstrarea acestui medicament împreună cu fenitoină trebuie evitată din cauza  scăderii concentrației plasmatice a acestora.  

- tetracicline: administrarea acestui medicament împreună cu tetracicline trebuie evitată din cauza  scăderii absorbției acestor medicamente. Tetraciclinele trebuie luate după 2 până la 3 ore de la  administrarea Dicarbocalm.  

- vitamina D: absorbția calciului este crescută de vitamina D.  

- blocante ale canalelor de calciu: administrarea de doze mari de calciu poate reduce efectul  blocantelor canalelor de calciu.  

- alcool: consumul excesiv de alcool poate reduce absorbția calciului.  

- nicotină și produse care conțin tutun: consumul de nicotină poate reduce absorbția calciului  - fibre: fibrele pot modifica absorbția intestinală a calciului.  

- cafeină: consumul excesiv de cafeină poate reduce absorbția calciului.  

Nu se recomandă asocierea cu chinidina, deoarece creşte concentraţia plasmatică a chinidinei şi riscul de  supradozaj, prin scăderea excreţiei renale a chinidinei (prin alcalinizarea urinii).  Se recomandă prudenţă în cazul asocierii cu indometacină, bifosfonaţi, digitalice, săruri de fier,  lincomicină, nitrofurantoină, dexametazonă (scade absorbţia lor digestivă dacă se administrează simultan  cu antiacidele, de aceea se vor administra la distanţă unele de altele).  

Sarcina, alăptarea și fertilitatea  

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă,  adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.  

Dicarbocalm se administrează în timpul sarcinii şi alăptării după evaluarea atentă a raportului beneficiu  terapeutic matern/risc potenţial fetal. 

Dicarbocalm trebuie administrat în timpul sarcinii sau alăptării numai la recomandarea medicului.  

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor  

Dicarbocalm nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.  

Dicarbocalm conține zahăr  

Acest medicament conţine zahăr 717,4 mg.  

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm  să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Poate dăuna dinţilor.  

În cazul administrării la diabetici se va ţine cont de conţinutul în zahăr.  

 1. Cum să luaţi Dicarbocalm  

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus  medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.  

Doza uzuală recomandată este de 3 - 4 comprimate masticabile Dicarbocalm pe zi, administrate oral.  

Comprimatele se sfărâmă sau se lasă să se dizolve în cavitatea bucală.  

Se administrează după masă sau în faza dureroasă.  

Dacă luați mai mult Dicarbocalm decât trebuie  

În caz de supradozaj poate să apară creștere a acidității gastrice, creștere a concentrației calciului în sânge,  diaree, greață, vărsături, constipație, scăderea poftei de mâncare, senzație exagerată de sete, somnolență,  tulburări de ritm ale inimii și slăbiciune musculară.  

Se întrerupe administrarea Dicarbocalm şi se instituie tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor  vitale.  

Dacă uitaţi să luaţi Dicarbocalm  

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.  

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului  dumneavoastră sau farmacistului.  

 1. Reacţii adverse posibile  

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate  persoanele. 

Au fost observate următoarele reacţii adverse:  

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)  

hipercalcemie (creștere a concentrației calciului din sânge) cu risc de insuficienţă renală şi  nefrocalcinoză (calculi la nivelul rinichilor)  

tulburări gastro-intestinale, dureri la nivelul abdomenului  

diaree  

Administrat în doze mari timp îndelungat poate determina dureri la nivelul abdomenului superior și  fenomene de hiperaciditate prin rebound secretor. 

Raportarea reacţiilor adverse  

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea  includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse  direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul  Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând  reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui  medicament.  

 1. Cum se păstrează Dicarbocalm  

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.  

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă  la ultima zi a lunii respective.  

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.  

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să  aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.  

 1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii  

Ce conține Dicarbocalm  

- Substanțele active sunt: carbonat de calciu 489 mg, carbonat de magneziu 11 mg şi trisilicat de  magneziu 6 mg  

- Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, croscarmeloză sodică 900-1600 CP, povidonă K  30, zahăr, talc, ulei de mentă.  

Cum arată Dicarbocalm și conținutul ambalajului  

Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 10 comprimate masticabile  

Cutie cu 3 blistere PVC/Al a câte 10 comprimate masticabile 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă  

OPELLA HEALTHCARE ROMANIA SRL  

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9  

Sector 2, București, România  

Fabricantul  

S.C. ZENTIVA S.A.  

B-dul Theodor Pallady nr. 50  

Sector 3, Bucureşti, România  

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de  punere pe piaţă:  

Sanofi Romania SRL  

Tel: + 40 21 317 31 36  

Acest prospect a fost revizuit în Iunie, 2021.  

SKU 57667
OTC Da
Brand SANOFI
Line Nici unul
EAN 5944705004121
BBD 30 sept. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.