Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: DR. REDDY`S
Gama: ENTEROL
Data de expirare produs: 28.02.2026

Enterol 250 mg este indicat: pentru tratamentul diareei infecţioase acute la adulţi şi copii; pentru prevenirea şi tratamentul colitei şi diareei determinate de consumul de antibiotice; în asociere cu vancomicină/metronidazol, pentru prevenirea recurenţei afectiunilor produse de Clostridium difficile; pentru prevenirea diareei determinate de nutriţia enterală; pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.

Pentru mai multe detalii despre Prospect consultati sectiunea, Mai multe informatii:

Enterol, 250 mg, 10 capsule, Dr. Reddys

saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat  

în stoc
Rating:
100 % of 100
27,90 RON

Scapa de diareea cauzata de antibiotice cu Enterol 250 mg x 10 capsule

Atunci cand urmezi un tratament cu antibiotice, flora ta intestinala poate suferi dezechilibre ce cauzeaza diaree. Pentru a preveni si trata cat mai eficient colita si diareea provocata de antibiotice, alege Enterol 250 mg x 10 capsule. Acest antidiareic se administreaza usor, in doze de 1-2 capsule de 1-2 ori pe zi, insa nu uita sa citesti prospectul Enterol inainte de a incepe administrarea.

Enterol combate simptomele sindromului de colon iritabil

Daca te confrunti cu simptomele neplacute ale sindromului de colon iritabil, Enterol 250 mg x 10 capsule iti vine in ajutor. Capsulele de Enterol contin microorganisme vii care contribuie la refacerea florei intestinale normale, reducand astfel simptomele neplacute de la nivelul colonului. De asemenea, acest medicament trateaza si diareea acuta de cauza infectioasa, fiind indicat atat pentru adulti, cat si pentru copii. Comanda acum Enterol 250 mg x 10 capsule de la Springfarma si bucura-te de un pret avantajos.

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECT: INFORMAȚII PENTRU UTILIZATOR  

ENTEROL 250 mg capsule  

Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat  

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament  deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. 

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului  dumneavoastră sau farmacistului.  

- Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.  

- Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.  - Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.  - Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.  

Ce găsiți în acest prospect 

 1. Ce este Enterol 250 mg și pentru ce se utilizează  
 2. Ce trebuie să știți înainte să luați Enterol 250 mg 
 3. Cum să luați Enterol 250 mg 
 4. Reacții adverse posibile  
 5. Cum se păstrează Enterol 250 mg  
 6. Conținutul ambalajului și alte informații  
 1. Ce este Enterol 250 mg și pentru ce se utilizează  

 Enterol 250 mg este indicat:  

- pentru tratamentul diareei infecţioase acute la adulţi şi copii;  

- pentru prevenirea şi tratamentul colitei şi diareei determinate de consumul de antibiotice;  - în asociere cu vancomicină/metronidazol, pentru prevenirea recurenţei bolilor produse de  Clostridium difficile;  

- pentru prevenirea diareei determinate de nutriţia enterală;  

- pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.  

Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.  2. Ce trebuie să știți înainte să luați Enterol 250 mg  

Nu luați Enterol 250 mg: 

- dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui  medicament (enumerate la pct.6);  

- dacă aveți cateter venos central;  

- pacienți imunocompromişi sau spitalizați (din cauza bolilor grave sau a sistemului imunitar  modificat sau slăbit).  

Atenționării și precauţii  

Înainte să luați Enterol 250 mg, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  

Tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745 nu înlocuieşte rehidratarea, când aceasta este  necesară. Doza de rehidratare şi calea de administrare (orală-IV) trebuie adaptate la severitatea diareei, la  vârsta şi starea de sănătate a pacientului. 

Pacientul trebuie să ţină cont de necesitatea consumului abundent de lichide sărate sau îndulcite (zahărul  trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe  zi). De asemenea, în timpul diareei regimul alimentar trebuie să excludă anumite alimente, în special,  crudităţi, fructe şi legume, alimente picante, precum şi alimente şi băuturi reci şi să conţină mai ales friptură  la grătar şi orez.  

Dacă, după 2 zile de tratament, diareea persistă, conduita terapeutică trebuie reevaluată și trebuie avută în  vedere rehidratarea pe cale intravenoasă.  

Enterol 250 mg împreună cu alte medicamente  

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice  alte medicamente.  

Datorită naturii sale fungice, Enterol 250 mg nu trebuie administrat simultan cu medicamente antifungice  orale sau sistemice.  

Enterol 250 mg împreună cu alimente, băuturi și alcool  

Enterol 250 mg conţine celule vii. Acest medicament nu trebuie deci combinat cu băuturi sau alimente  foarte fierbinţi (peste 50oC) sau foarte reci sau cu alcool etilic.  

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă,  adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.  

În studiile efectuate la animale nu s-a evidenţiat potenţial teratogen. Până în prezent, în clinică nu au fost  raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorită datelor insuficiente se recomandă evitarea utilizării  acestui medicament în timpul sarcinii şi alăptării.  

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor 

Enterol 250 mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.  

Enterol 250 mg conține lactoză.  

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm  să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.  

 1. Cum să luați Enterol 250 mg 

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.  Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.  

Doza recomandată este de 1-2 capsule Enterol 250 mg, de 1-2 ori pe zi.  

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus  medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu  sunteți sigur.  

Capsulele se pot înghiţi cu apă sau se pot deschide turnând conţinutul în puţină băutură răcoritoare îndulcită  (zahărul trebuie fiert) sau alimente sau, dupa caz, în biberon. 

Utilizarea la copii  

La copiii sub 6 ani, nu este recomandată înghiţirea capsulelor (risc de aspiraţie), ci deschiderea si turnarea  conţinutului în băutură sau alimente. 

Dacă luați mai mult Enterol 250 mg decât trebuie 

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.  

Dacă uitați să luați Enterol 250 mg 

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.  

Dacă încetați să luați Enterol 250 mg 

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului  dumneavoastră sau farmacistului. 

 1. Reacţii adverse posibile  

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate  persoanele.  

Saccharomyces boulardii CNCM I-745 este un organism viu asociat cu risc de infecţie fungică sistemică:  cazuri rare de fungemie au fost raportate la pacienţii cu stare gravă, spitalizaţi, cel mai adesea pentru boli  gastro-intestinale, cu cateter venos central.  

Reacții adverse foarte rare:  

- Pătrunderea drojdiei în sânge (fungemie).  

Reacții adverse cu frecvență necunoscută:  

- Constipație  

Raportarea reacțiilor adverse  

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea  includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect.De asemenea, puteți raporta reacțiile  adverse direct prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale  Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1  

Bucuresti 011478- RO  

Tel: + 4 0757 117 259  

Fax: +4 0213 163 497  

e-mail: [email protected].  

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța  acestui medicament.  

 1. Cum se păstrează Enterol 250 mg 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.  

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și flacon. Data de expirare se referă  la ultima zi a lunii respective.  

A se păstra la temperaturi sub 25˚C, în ambalajul original.  

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să  aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.  

 1. Conținutul ambalajului și alte informații  

Ce conține Enterol 250 mg  

O capsulă conține Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 282,5 mg (conține celule liofilizate de  Saccharomyces boulardii CNCM I-745 250 mg) și excipienți: liofilizatul: lactoză monohidrat, stearat de  magneziu; capsula: gelatină, dioxid de titan (E171).  

Cum arată Enterol 250 mg și conținutul ambalajului  

Enterol 250 se prezintă sub formă de capsule de culoare albă.  

Medicamentul este disponibil în cutie cu un flacon a 10 capsule sau în cutie cu blistere preformate conținând  10 sau 12 capsule. 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul  

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă 

BIOCODEX  

7, avenue Gallieni 94250 Gentilly, Franţa  

Fabricant  

BIOCODEX  

1, avenue Blaise Pascal, 60000 Beauvais, Franţa  Data ultimei revizuiri a prospectului  

Aprilie 2020 

 

SKU 12921
OTC Da
Brand DR. REDDY`S
Line ENTEROL
EAN 3583316669293
BBD 28 feb. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.