Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: DR. REDDY`S
Gama: ENTEROL
Data de expirare produs: 31.03.2026

Enterol 250 mg x 10 plicuri pulbere pentru solutie orala te ajuta sa scapi de diareea acuta

Te confrunti cu simptomele neplacute ale diareei infectioase acute, precum scaune moi si dese, crampe abdominale sau balonare? Scapa de simptome rapid cu Enterol 250 mg x 10 plicuri pulbere pentru solutie orala. Administrarea cat mai rapida dupa aparitia simptomelor te ajuta sa-ti readuci tranzitul intestinal la normal si sa previi deshidratarea. Enterol se administreaza conform prospectului, de 1-2 ori pe zi.

Alege Enterol plicuri daca te confrunti cu sindromul de colon iritabil

Utilizarea Enterol 250 mg x 10 plicuri pulbere pentru solutie orala are un efect benefic la nivel intestinal, ajutandu-te sa tratezi principalele simptome ale sindromului de colon iritabil. In plus, Enterol plicuri permite o administrare rapida si astfel ajunge in scurt timp la locul de actiune. Profita acum de oferta Springfarma si comanda online Enterol 250 mg x 10 plicuri pulbere pentru solutie orala la un pret avantajos.

Enterol, 250 mg, 10 plicuri

în stoc
27,90 RON

Beneficii Enterol, 250 mg:

 • Enterol 250 mg este indicat pentru tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii;
 • pentru prevenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice;
 • in asociere cu vancomicina/metronidazol, pentru prevenirea recurentei bolilor produse de Clostridium difficile;
 • pentru prevenirea diareei determinate de nutritia enterala; pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.

Ingrediente Enterol, 250 mg:

Substanta activa este Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, fructoza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aroma artificiala 'tutti frutti'.

Mod de administrare Enterol, 250 mg:

Doza recomandata este de 1 - 2 plicuri Enterol 250, de 1-2 ori pe zi.
Se varsa continutul plicului in putina apa sau bauturi indulcite (zaharul trebuie fiert), se amesteca si se bea. De asemenea, pulberea orala se poate combina cu alimente sau se poate turna in biberon.

Mai multe informații
Prospect OTCPROSPECT: INFORMAȚII PENTRU UTILIZATOR  

ENTEROL 250 mg pulbere orală  

Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat  

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament  deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. 

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului  dumneavoastră sau farmacistului.  

- Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.  

- Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.  - Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.  - Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.  

Ce găsiți în acest prospect 

 1. Ce este Enterol 250 mg și pentru ce se utilizează  
 2. Ce trebuie să știți înainte să luați Enterol 250 mg 
 3. Cum să luați Enterol 250 mg 
 4. Reacții adverse posibile  
 5. Cum se păstrează Enterol 250 mg  
 6. Conținutul ambalajului și alte informații  

 

 1. Ce este Enterol 250 mg și pentru ce se utilizează  

 Enterol 250 mg este indicat:  

- pentru tratamentul diareei infecţioase acute la adulţi şi copii;  

- pentru prevenirea şi tratamentul colitei şi diareei determinate de consumul de antibiotice;  - în asociere cu vancomicină/metronidazol, pentru prevenirea recurenţei bolilor produse de  Clostridium difficile;  

- pentru prevenirea diareei determinate de nutriţia enterală;  

- pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.  

Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.  2. Ce trebuie să știți înainte să luați Enterol 250 mg  

Nu luați Enterol 250 mg: 

- dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui  medicament (enumerate la pct.6);  

- dacă aveți cateter venos central;  

- dacă aveți intoleranță la fructoză, sindrom de malabsorbție al glucozei și galactozei, deficit de  sucrază, izomaltază (datorită conținutului în fructoză);  

- pacienți imunocompromişi sau spitalizați (din cauza bolilor grave sau a sistemului imunitar  modificat sau slăbit).  

Atenționării și precauţii  

Înainte să luați Enterol 250 mg, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  

Tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745 nu înlocuieşte rehidratarea, când aceasta este  necesară. Doza de rehidratare şi calea de administrare (orală/ intravenoasă) trebuie adaptate la severitatea  diareei, la vârsta şi starea de sănătate a pacientului. 

Enterol 250 mg conține celule vii existând risc de infecții fungice sistemice.  

Pacientul trebuie să ţină cont de necesitatea consumului abundent de lichide sărate sau îndulcite (zahărul  trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe  zi). De asemenea, în timpul diareei regimul alimentar trebuie să excludă anumite alimente, în special,  crudităţi, fructe şi legume, alimente picante, precum şi alimente şi băuturi reci şi să conţină mai ales friptură  la grătar şi orez.  

Dacă, după 2 zile de tratament, diareea persistă, conduita terapeutică trebuie reevaluată și trebuie avută în  vedere rehidratarea pe cale intravenoasă.  

Enterol 250 mg împreună cu alte medicamente  

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice  alte medicamente.  

Datorită naturii sale fungice, Enterol 250 mg nu trebuie administrat simultan cu medicamente antifungice  orale sau sistemice.  

Enterol 250 mg împreună cu alimente, băuturi și alcool  

Enterol 250 mg conţine celule vii. Acest medicament nu trebuie deci combinat cu băuturi sau alimente  foarte fierbinţi (peste 50oC) sau foarte reci sau cu alcool etilic.  

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă,  adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.  

În studiile efectuate la animale nu s-a evidenţiat potenţial teratogen. Până în prezent, în clinică nu au fost  raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorită datelor insuficiente se recomandă evitarea utilizării  acestui medicament în timpul sarcinii şi alăptării.  

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor 

Enterol 250 mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.  

Enterol 250 mg conține lactoză și fructoză.  

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm  să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.  

 1. Cum să luați Enterol 250 mg 

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.  Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.  

Doza recomandată este de 1-2 plicuri Enterol 250 mg, de 1-2 ori pe zi.  

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus  medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu  sunteți sigur.  

Se varsă conținutul plicului în puțină apă sau băuturi îndulcite (zahărul trebuie fiert), se amestecă și se  bea. De asemenea, pulberea orală se poate combina cu alimente sau se poate turna în biberon.  

Dacă luați mai mult Enterol 250 mg decât trebuie 

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.  

Dacă uitați să luați Enterol 250 mg 

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.  

Dacă încetați să luați Enterol 250 mg 

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului  dumneavoastră sau farmacistului. 

 1. Reacţii adverse posibile  

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate  persoanele.  

Saccharomyces boulardii CNCM I-745 este un organism viu asociat cu risc de infecţie fungică sistemică:  cazuri rare de fungemie au fost raportate la pacienţii cu stare gravă, spitalizaţi, cel mai adesea pentru boli  gastro-intestinale, cu cateter venos central.  

Reacții adverse foarte rare:  

- Pătrunderea drojdiei în sânge (fungemie).  

Reacții adverse cu frecvență necunoscută:  

- Constipație  

Raportarea reacțiilor adverse  

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea  includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile  adverse direct prin intermediul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale  Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1  

Bucuresti 011478- RO  

Tel: + 4 0757 117 259  

Fax: +4 0213 163 497  

e-mail: [email protected].  

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța  acestui medicament.  

 1. Cum se păstrează Enterol 250 mg 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.  

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și flacon. Data de expirare se referă  la ultima zi a lunii respective.  

A se păstra la temperaturi sub 25˚C, în ambalajul original.  

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să  aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.  

 1. Conținutul ambalajului și alte informații  

Ce conține Enterol 250 mg  

- Substanța activă este Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat.  

- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, fructoză, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aromă  artificială “tutti frutti”.  

Cum arată Enterol 250 mg și conținutul ambalajului  

Cutie cu 10 plicuri cu pulbere orală.  

Pulbere de culoare bej cu miros caracteristic.  

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul  

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă 

BIOCODEX  

7, avenue Gallieni 94250 Gentilly, Franţa 

Fabricant  

BIOCODEX  

1, avenue Blaise Pascal, 60000 Beauvais, Franţa  

Data ultimei revizuiri a prospectului  

Iulie 2020  

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a  Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

SKU 12923
OTC Da
Brand DR. REDDY`S
Line ENTEROL
EAN 3583315558079
BBD 31 mar. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.