Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: TERAPIA-RANBAXY
Data de expirare produs: 30.11.2025

Faringosept Rapid Portocala, pastile este un medicament utilizat de catre adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani in vederea ameliorarii durerii in gat.

Faringosept Rapid Portocala 2 mg / 0,6 mg / 1,2 mg x 12 pastile

în stoc
12,60 RON

Ce este Faringosept Rapid și pentru ce se utilizează

Faringosept Rapid conține amilmetacrezol și alcool 2,4-diclorbenzilic – ambele antiseptice – și clorhidrat de lidocaină – un anestezic local pentru gât.

Indicat pentru ameliorarea locală a simptomelor de durere ȋn gât la adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani.

Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru utilizator

 

Faringosept Rapid Mentă 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile

Faringosept Rapid Portocală 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile

Faringosept Rapid Miere şi Lămâie 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile

Clorhidrat de lidocaină /Amilmetacrezol/Alcool 2,4-diclorbenzilic

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

- Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

- Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

- Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

1. Ce este Faringosept Rapid și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Faringosept Rapid

3. Cum să luați Faringosept Rapid

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Faringosept Rapid

6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Faringosept Rapid și pentru ce se utilizează

Faringosept Rapid conține amilmetacrezol și alcool 2,4-diclorbenzilic – ambele antiseptice – și clorhidrat de lidocaină – un anestezic local pentru gât.

Indicat pentru ameliorarea locală a simptomelor de durere ȋn gât la adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani.

Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Faringosept Rapid

Nu luați Faringosept Rapid:

- dacă sunteți alergic la clorhidrat de lidocaină sau la alte medicamente anestezice locale de tip amidă, la amilmetacrezol, la alcool 2,4-diclorbenzilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să ia acest medicament.

Atenționări și precauții

Înainte să luați Faringosept Rapid, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
Trebuie să-l informați pe medicul dumneavoastră dacă:

- aveți astm bronșic;

- simptomele dumneavoastră nu se ameliorează după două zile sau aveți febră, dureri de cap, greață, vărsături sau erupție trecătoare pe piele.

Acest medicament poate fi dăunător pentru dinți.

• Anestezicele conținute în acest medicament pot cauza aspirație în timp ce mâncați (tuse în timpul meselor sau o senzație de înecare). Nu consumați alimente imediat după utilizarea acestui medicament. Acest medicament poate cauza amorțeala limbii și poate crește riscul de rănire prin mușcare. Prin urmare, aveți grijă atunci când consumați alimente și băuturi fierbinți;

• Nu se recomandă utilizarea prelungită a acestui medicament (peste 5 zile), întrucât aceasta poate afecta echilibrul microbian natural al gâtului;

• Respectați dozele indicate: dacă este luat în doze mari sau pe o perioadă lungă, acest medicament poate afecta inima sau sistemul nervos și poate cauza convulsii;

• Persoanele vârstnice sau cu o stare slăbită sunt mai sensibile la posibilele reacții adverse și trebuie să se adreseze medicului lor înainte de a lua acest medicament;

• Acest medicament nu trebuie utilizat în regiunea gurii și gâtului dacă există răni acute mai mari.

Faringosept Rapid conține glucoză 1,016 g per pastilă, fapt ce trebuie luat în considerare în tratamentul pacienților cu sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză și al pacienților cu diabet zaharat.

Faringosept Rapid conține zahăr. Pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la fructoză, sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză sau deficit de zaharază-izomaltază nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Faringosept Rapid conține zahăr 1,495 g per pastilă, fapt ce trebuie luat în considerare în tratamentul pacienților cu sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză și al pacienților cu diabet zaharat.

Faringosept Rapid conține terpeni care se găsesc în levomentol. Dozele excesive de terpeni au fost asociate cu complicații neurologice, cum sunt convulsiile la copii.

Coloranții galben-amurg și roșu coșenilă pot cauza reacții alergice.

Copii

Acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.

Faringosept Rapid împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

În special, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați oricare dintre următoarele medicamente, întrucât poate fi necesară modificarea dozelor acestora:

- betablocante (utilizate în tratamentul insuficienței cardiace sau bolilor arteriale) sau medicamente care conțin cimetidină (utilizată în tratamentul ulcerelor de la nivelul stomacului);

- alte anestezice locale (amide);

- medicamente utilizate în tratamentul afecțiunilor cardiace, cum sunt mexiletina sau procainamida;

- medicamente cum este fluvoxamina (utilizată în tratamentul depresiei);

- antibiotice cum sunt eritromicina sau itraconazolul.

Deși nu ar trebui să apară interacțiuni, nu luați alte antiseptice pe cale orală sau faringiană în timp ce utilizați Faringosept Rapid.

Faringosept Rapid împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu luați acest medicament înainte de masă sau înainte de a consuma băuturi.

Sarcina și alăptarea

Sarcina:

Utilizarea acestui medicament nu este recomandată în timpul sarcinii.

Alăptarea:

Utilizarea acestui medicament nu este recomandată pe perioada alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Observați răspunsul dumneavoastră la acest medicament. Luat în doza recomandată, acest medicament nu ar trebui să vă afecteze reacțiile sau să cauzeze somnolență. Cu toate acestea, dacă observați oricare dintre aceste efecte, evitați să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje grele.

3. Cum să luați Faringosept Rapid

Urmați instrucțiunile conținute în acest prospect. Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Dozele recomandate sunt următoarele:

- Adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani: dizolvați lent în gură o pastilă, o dată la 2-3 ore, până la maximum 8 pastile într-o perioadă de 24 ore (maximum 4 pastile pentru adolescenți).

Nu lăsați medicamentul să se dizolve în sacul format la nivelul obrazului (între obraz și dinți).

Utilizarea la copii

Acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.

Dacă luați mai mult Faringosept Rapid decât trebuie

Evenimentele care pot apărea în caz de utilizare necorespunzătoare sau supradozaj: anestezie excesivă a tractului digestiv și a căilor respiratorii superioare, insomnie, nelinişte, excitabilitate, deprimare respiratorie. Pot apărea, de asemenea, scurtare a respirației, durere de cap, extenuare, intoleranță la efort, amețeală și pierdere a conștienței, din cauza unei afecțiuni numite methemoglobinemie. Solicitați imediat asistență medicală și specificați medicamentul și cantitatea luată.

Nu se recomandă utilizarea acestui medicament pe o perioadă mai mare de 5 zile, întrucât aceasta poate afecta echilibrul microbian natural al gâtului.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Pe durata perioadei de utilizare, au fost raportate următoarele reacții adverse pentru combinația de substanțe active din compoziția acestui medicament:

Trebuie să opriți utilizarea Faringosept Rapid și să vă adresați imediat medicului dumneavoastră dacă prezentați simptome de angioedem, cum sunt:

• umflare a feței, limbii sau faringelui;

• dificultăți la înghițire;

• urticarie și dificultăți la respirație.

Tulburări ale sistemului imunitar

Rare (pot afecta până la 1 și 1000 de persoane): reacții de hipersensibilitate (senzație de arsură, mâncărimi), angioedem, senzație de înțepături în gât și gust neplăcut.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct la

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected].

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

5. Cum se păstrează Faringosept Rapid

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Faringosept Rapid

Substanțele active sunt:

Clorhidrat de lidocaină 2,00 mg

Amilmetacrezol 0,60 mg

Alcool 2,4-diclorbenzilic 1,20 mg

Celelalte componente sunt:

Faringosept Rapid Mentă 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile

Ulei de mentă parțial dementolizat,

Ulei de anason stelat,

Levomentol,

Indigotină (E-132),

Galben de chinolină (E-104),

Zaharină sodică (E-954),

Acid tartaric (E-334),

Zahăr,

Glucoză lichidă.

Faringosept Rapid Portocală 2 mg / 0,6 mg / 1,2 mg pastile

Levomentol,

Zaharină sodică (E-954),

Zahăr,

Glucoză lichidă,

Galben-amurg (E-110),

Roșu coșenilă (E-124),

Acid citric monohidrat (E-330),

Aromă de portocale.

Faringosept Rapid Miere și Lămâie 2 mg / 0,6 mg / 1,2 mg pastile

Ulei de mentă parțial dementolizat,

Galben de chinolină (E-104),

Zaharină sodică (E-954),

Acid tartaric (E-334),

Zahăr,

Glucoză lichidă,

Galben-amurg (E-110),

Esență de lămâie,

Aromă de miere.

Cum arată Faringosept Rapid și conținutul ambalajului

Faringosept Rapid Mentă 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile sunt pastile de culoare verde, biconvexe, de formă cilindrică, cu diametrul de 19 mm, cu aromă de mentă.

Faringosept Rapid Portocală 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile sunt pastile de culoare portocalie, biconvexe, de formă cilindrică, cu diametrul de 19 mm, cu aromă de portocale.

Faringosept Rapid Miere şi Lămâie 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile sunt pastile de culoare galbenă, biconvexe, de formă cilindrică, cu diametrul de 19 mm, cu aromă de miere și lămâie.

Cutii cu blistere din PVC-PVDC/aluminiu care conțin 12, 24 pastile.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricanții

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Terapia SA

Str. Fabricii, nr. 124, Cluj-Napoca

România

Fabricanții

LOZY’S PHARMACEUTICALS, S.L.

Campus Empresarial, Lekaroz, 31795 Navarra, Spania

KYMOS PHARMA SERVICES, S.L.

Ronda de Can Fatjó, 7B (Parque Tecnológico del Vallès), Cerdanyola del Vallès, 08290, Barcelona, Spania

MAE Holding B.V

Amsterdamsestraatweg 22, Abcoude, 1391 AB, Olanda

STADA Arzneimittel AG

Stadastraβ 2-18, Bad Vilbel, 61118, Germania

Acest medicament este autorizat în statele membre ale Spațiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Marea Britanie: Prestige Brands 2mg / 0.6mg / 1.2mg Sore Throat Relief Honey & Lemon Flavour Lozenges; Prestige Brands 2mg / 0.6mg / 1.2mg Sore Throat Relief Mint Flavour Lozenges; Prestige Brands 2mg / 0.6mg / 1.2mg Sore Throat Relief Orange Flavour Lozenges

România: Faringosept Rapid Mentă 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile; Faringosept Rapid Portocală 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile; Faringosept Rapid Miere şi Lămâie 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile

Bulgaria: ИНОВОКС Експрес с вкус на мента; INOVOX Express mint flavor; ИНОВОКС Експрес с вкус на портокал; INOVOX Express orange flavor; ИНОВОКС Експрес с вкус на мед и лимон; INOVOX Express honey-lemon flavor

Lituania: Inovox 2mg/0,6mg/1,2mg kietosios pastilės

Olanda: Maeliloz mint zuigtabletten; Maeliloz sinaasappel zuigtabletten; Maeliloz honing & citroen zuigtabletten

Belgia: Calmistrep + Lidocaine, Munt – Menthe – Minze Zuigtabletten/Pastilles/ Lutschtabletten; Calmistrep + Lidocaine, Honing&Citroen – Miel&Citron – Honig&Zitrone Zuigtabletten/Pastilles/ Lutschtabletten

Republica Cehă: GEISCOLD MINT pastilky; GEISCOLD POMERANČ pastilky; GEISCOLD MED A CITRON pastilky

Republica Slovacă: GEISCOLD Mäta; GEISCOLD Pomaranč; GEISCOLD Med & Citrón

Germania: Locastad gegen Halsschmerzen 2 mg/0,6 mg/1,2 mg Minze Lutschtabletten; Locastad gegen Halsschmerzen 2 mg/0,6mg/1,2 mg Orange Lutschtabletten; Locastad gegen Halsschmerzen 2 mg/0,6 mg/1,2 mg Honig & Zitrone Lutschtabletten

Danemarca: Triolif 2mg/0.60mg/1.20mg sugetablett Mint; Triolif 2mg/0.60mg/1.20mg sugetablett Appelsin; Triolif 2mg/0.60mg/1.20mg sugetablett Honning & Citron

Norvegia: Triolif

Suedia: Triolif 2mg/0.60mg/1.20mg sugtablett Mint; Triolif 2mg/0.60mg/1.20mg sugtablett Apelsin; Triolif 2mg/0.60mg/1.20mg sugtablett Honung & Citron

Polonia: INOVOX Express smak miętowy; INOVOX Express smak pomarańczowy; INOVOX Express smak miodowo-cytrynowy

Acest prospect a fost revizuit în ianuarie 2018.

OTC Da
Brand TERAPIA-RANBAXY
Line Nici unul
EAN 5944702206542
BBD 30 nov. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...