Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: FITERMAN PHARMA
Data de expirare produs: 30.11.2025

Antiinflamator nesteroidian puternic, ce a trecut proba timpului. Combate durerea musculara si articulara, fiind indicat chiar si in durerea din crizele acute de guta.

FITERMAN Fenilbutazona crema 40mg/g, 50 grame

în stoc
14,40 RON

Fenilbutazona crema 

Tratamentul crizelor de guta datorita proprietatilor sale intense analgezice si antiinflamatoare, dar si al celor uricozurice. Prezenta mentolului si a camforului in compozitie confera o senzatie de racoare la nivelul locului de aplicare, contribuind la ameliorarea rapida a durerii. Mentolul si camforul, prin proprietatea lor de a intensifica local circulatia, joaca si rolul de promotor de absorbtie pentru fenilbutazona, marind astfel disponibilitatea acesteia de a patrunde, dupa aplicare topica, in profunzime pana la nivelul sursei durerii si inflamatiei. Forma farmaceutica de crema permite administrarea topica insotita de masaj.

-dureri provocate de guta;

- inflamatii de origine traumatica ale articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, muschilor;

- afectiuni reumatismale (artrita reumatoida, sinovita, osteoartrita, spondilita anchilozanta, artroza, periartropatii). 

Ingrediente Fenilbutazona crema:

1 gram crema contine fenilbutazona 40 mg. Contine si camfor, levomentol, alcool cetostearilic emulgator tip A, polisorbat 80, glicerol, vaselina alba, etanol 96%, p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E216), apa purificata.

Mod de utilizare Fenilbutazona crema:

La adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani, crema se aplica local de 2-3 ori pe zi, pe suprafete cutanate corespunzatoare articulatiilor inflamate. Pentru facilitarea absorbtiei, se maseaza usor. Tratamentul se intrerupe dupa obtinerea ameliorarii afectiunii.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru pacient

Fenilbutazonă Fiterman 40 mg/g cremă

Fenilbutazonă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 8 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Fenilbutazonă Fiterman şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman

3. Cum să utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Fenilbutazonă Fiterman

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Fenilbutazonă Fiterman şi pentru ce se utilizează

Acest medicament face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic.

Fenilbutazonă Fiterman se foloseşte la adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani, pentru ameliorarea durerilor provocate de gută şi alte afecţiuni reumatismale (artrită reumatoidă, sinovită, osteoartrită, spondilită anchilozantă, artroză). De asemenea, calmează durerile articulare şi musculare post-traumatice.

Dacă după 8 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman

Nu utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman:

dacă sunteţi alergic la fenilbutazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

dacă sunteţi în trimestrul trei de sarcină.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi fenilbutazonă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman în situaţia în care:

suferiţi de afecţiuni gastro-intestinale;

suferiţi de afecţiuni grave ale inimii, rinichilor, ficatului;

suferiţi de afecţiuni ale sistemului imunitar;

suferiţi de astm bronşic sau de alte alergii. În cazul unei reacţii de hipersensibilitate la locul de aplicare se va întrerupe tratamentul.

aveţi tensiune arterială crescută;

aveţi disfuncţii legate de coagularea sângelui, disfuncţie tiroidiană sau o afecţiune cunoscută sub denumirea de porfirie.

Fenilbutazonă Fiterman va fi întrebuinţată cu prudenţă la vârstnici sau la consumatorii de alcool.

Dacă în timpul tratamentului cu Fenilbutazonă Fiterman vă confruntaţi cu apariţia febrei, durerilor în gât, ulceraţiilor la nivelul cavităţii bucale, petelor roşii la nivelul tegumentului sau sângerărilor prelungite, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă de urgenţă medicului. Poate fi vorba de o afecţiune gravă sanguină, denumită agranulocitoză.

Evitaţi folosirea fenilbutazonei în condiţii de deshidratare sau tensiune arterială scăzută. Nu folosiţi Fenilbutazonă Fiterman timp îndelungat, pe suprafeţe mari.

Nu aplicaţi Fenilbutazonă Fiterman pe sâni în timpul alăptării sau pe mucoase. Evitaţi contactul cu ochii. Nu folosiţi acest medicament pe suprafeţe întinse sau sub pansament ocluziv.

Nu aplicaţi această cremă pe piele lezată, infectată sau pe răni. Fenilbutazonă Fiterman este destinată exclusiv uzului extern.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 14 ani.

Acest medicament nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 14 ani.

Fenilbutazonă Fiterman împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Dacă utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman împreună cu alte medicamente, se poate modifica modul lor de acţiune. Adresaţi-vă medicului în condiţiile în care mai luaţi: alte substanţe antiinflamatoare, anticoagulante sau antidiabetice. De asemenea, se recomandă prudenţă la asocierea fenilbutazonei cu: metotrexat şi alte antireumatice, litiu, diuretice, medicamente folosite în boli cardio-vasculare,medicamente antivirale de tipul zidovudinei, imunosupresoare (ciclosporină) sau vasodilatatoare (pentoxifilin).

Există şi alte medicamente decât cele enumerate mai sus, care pot interacţiona cu fenilbutazona.

Fenilbutazonă Fiterman împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Nu se cunosc interacţiuni ale Fenilbutazonă Fiterman cu alimente sau băuturi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu se recomandă utilizarea Fenilbutazonă Fiterman în primele două trimestre de sarcină şi este contraindicată în trimestrul al treilea. Nu utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman dacă intenţionaţi să alăptaţi. În niciun caz nu este recomandată aplicarea la nivelul sânilor.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Datorită reacţiilor adverse de tipul vederii înceţoşate sau ameţelilor, folosiţi cu prudenţă Fenilbutazonă Fiterman dacă manevraţi utilaje sau conduceţi vehicule.

Fenilbutazonă Fiterman conţine alcool cetostearilic şi poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu dermatită de contact).

Fenilbutazonă Fiterman conţine p-hidroxibenzoat de metil şi p-hidroxibenzoat de n-propil,componente care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate) .

3. Cum să utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani

Fenilbutazonă Fiterman este destinată exclusiv uzului extern. Spălaţi mâinile după fiecare aplicare de fenilbutazonă. Nu folosiţi bandaje sau pansamente ocluzive. Folosiţi Fenilbutazonă Fiterman de 2-3 ori pe zi, aplicată în strat subţire, doar pe suprafeţele cutanate corespunzătoare muşchilor sau articulaţiilor inflamate.

Masaţi uşor. Nu folosiţi Fenilbutazonă Fiterman mai des şi pentru o perioadă mai lungă de timp decât cea recomandată de medic.

Continuarea tratamentului peste 4 săptămâni se va face numai după ce starea pacientului a fost reevaluată.

Uilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 14 ani

Acest medicament nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 14 ani.

Dacă utilizaţi mai mult Fenilbutazonă Fiterman decât trebuie

Utilizarea în exces de Fenilbutazonă Fiterman poate determina efecte neplăcute. Problemele pot să devină grave dacă nu se intervine la timp.

În aceste situaţii, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe.

Dacă uitaţi să utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman

Aplicaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, aplicaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Fenilbutazonă Fiterman

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Nu s-a găsit o clasificare a reacţiilor adverse la fenilbutazonă în funcţie de frecvenţă. Totuşi, administrarea locală a fenilbutazonei este în general bine tolerată.

Pot apărea înţepături şi arsuri la locul de aplicare a cremei, apariţia de erupţii pe piele, înroşire, mâncărime. Rar poate apărea o necroză a pielii cunoscută sub denumirea de sindrom Lyell.

Ţinându-se cont de posibila difuziune sistemică a fenilbutazonei, mai pot apărea : retenţia de apă şi de electroliţi manifestată prin edeme, dureri de stomac, tulburări hematologice, tulburări ale funcţiei hepatice, ameţeli, vedere înceţoşată.

Reacţiile adverse ale Fenilbutazonă Fiterman sunt mai frecvente în cazul vârstnicilor la care riscul devine mai mare cu înaintarea în vârstă.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Fenilbutazonă Fiterman

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie .

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Fenilbutazonă Fiterman

Substanţa activă este fenilbutazona. Un gram cremă conţine fenilbutazonă 40 mg.

Celelalte componente sunt: vaselină albă, alcool cetostearilic emulgator tip A, glicerol, polisorbat 80, camfor, levomentol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apă purificată, alcool etilic 96%.

Cum arată Fenilbutazonă Fiterman şi conţinutul ambalajului

Este disponibil în cutii cu un tub din Al a 35 g, respectiv 50 g cremă.

Se prezintă sub formă de cremă omogenă, de culoare alb-gălbuie, cu miros caracteristic de camfor şi levomentol.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L.

Str. Moara de Foc nr.35, 700520, Iaşi, România

Tel./Fax: +40 232 252800

Fabricantul

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L.

DJ 249E km 0,9 sat Tomeşti, comuna Tomeşti, jud. Iaşi, România

Acest prospect a fost revizuit în Aprilie 2019.

OTC Da
Brand FITERMAN PHARMA
Line Nici unul
Bbd 2025-11-30 00:00:00
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...