Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Data de expirare produs: 03.07.2026


Compozitie

Furazolidona Arena 25 mg

Un comprimat contine furazolidona 25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.

Furazolidona Forte Arena

Un comprimat contine furazolidona 100 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Furazolidona 25mg, 10 comprimate AR

în stoc
16,40 RON
Mai multe informații
Prospect OTCProspect: Informaţii pentru utilizator  

Furazolidonă Arena 25 mg, comprimate  

 Furazolidonă Forte Arena 100 mg comprimate 

Furazolidonă  

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament,  deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.  

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului  dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.  

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.  

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.  - Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau  asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.  Vezi pct. 4  

- Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.  

Ce găsiţi în acest prospect:  

 1. Ce este Furazolidonă Arena şi pentru ce se utilizează  
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Furazolidonă Arena  
 3. Cum să utilizaţi Furazolidonă Arena  
 4. Reacţii adverse posibile  
 5. Cum se păstrează Furazolidonă Arena  
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

 

 1. Ce este Furazolidonă Arena şi pentru ce se utilizează  

Furazolidonă Arena este un medicament antidiareic cu acţiune bactericidă (omoară bacteriile).  Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite,  enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă,  dizenterii bacilare, lambliază) şi al holerei.  

Furazolidonă este indicat doar pentru tratamentul adulţilor.  

 1. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Furazolidonă Arena  

Nu utilizaţi Furazolidonă Arena:  

Nu luaţi Furazolidonă Arena dacă  

- sunteţi alergic (hipersensibil) la furazolidonă, la alţi nitrofurani sau la oricare dintre celelalte  componente ale Furazolidonă Arena ;  

- aveţi deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (o enzimă);  

- aveţi o afecţiune denumită feocromocitom;  

- sunteţi gravidă în ultimul trimestru; 

- alăptaţi sugarul cu vârsta mai mică de 1 lună;  

- aveţi insuficienţă renală severă.  

Atenţionări şi precauţii  

Înainte să utilizaţi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale: - Dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală;  

- Dacă sunteţi trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar  luni după tratament, datorită intoleranţei la unele categorii de glucide (lactoză); în aceste cazuri,  după oprirea tratamentului, trebuie să efectuaţi 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-  4 săptămâni, pentru a se putea evalua eficacitatea tratamentului. Dacă infecţiile sunt severe  

poate fi necesară asocierea unor alte terapii.  

Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.  

Furazolidonă Arena împreună cu alte medicamente  

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să  utilizaţi orice alte medicamente.  

Nu utilizaţi Furazolidonă Arena concomitent cu:  

unele medicamente denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) 

simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (cum sunt amfetamine, efedrină, fenilefrină)  antidepresive triciclice sau neuroleptice  

săruri de bismut sau medicamente cu acţiune antihistaminică.  

Furazolidonă Arena împreună cu alimente, băuturi şi alcool  

În timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia, nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice (pot să  apară unele reacţii denumite reacţii de tip disulfiram care se manifestă prin înroşirea bruscă a feţei,  dificultăţi în respiraţie, ameţeli, senzaţie de constricţie la nivelul pieptului) şi alimente care conţin o  substanţă numită tiramină (brânzeturile fermentate conţin cantităţi mari de tiramină) deoarece există  risc crescut de hipertensiune arterială şi alte manifestări toxice.  

Cereţi medicului dumneavoastră lista completă cu alimente care conţin tiramină.  

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea  

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă,  adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.  Nu sunt disponibile studii controlate cu furazolidonă la gravide. De aceea, în timpul sarcinii nu se  recomandă administrarea Furazolidonă Arena. Dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru, nu utilizaţi  Furazolidonă Arena din cauza riscului de apariţie a anemiei hemolitice la făt.  

Nu se cunoaşte dacă furazolidona se excretă în laptele matern. De aceea, se recomandă să nu alăptaţi  dacă utilizaţi Furazolidonă Arena . Nu trebuie să alăptaţi dacă sugarul are vârsta sub o lună, deoarece,  la sugarii cu vârsta sub o lună, există risc de anemie hemolitică.  

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor  

Furazolidonă Arena nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi  utilaje.  

 1. Cum să utilizaţi Furazolidonă Arena  

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.  Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Furazolidonă Arena 25 mg comprimate este indicat tratamentului copiilor  

astfel :  

Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 1,25 mg  furazolidonă/kg, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.  În cazul infestării cu Giardia lamblia durata tratamentului poate fi prelungită până la 10 zile.  Se recomandă sfărâmarea şi diluarea cu puţin lichid a comprimatelor în vederea obţinerii unei suspensii,  comprimatele nefiind adecvate administrarii la copii mai mici de 6 ani.  

Furazolidonă Forte Arena 100 mg comprimate este indicat doar pentru  

tratamentul adulţilor. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel,  

dozele uzuale sunt:  

- Tratamentul infecţiilor intestinale (enterite, enterocolite infecţioase, toxiinfecţii alimentare,  dizenterii bacilare) sau al holerei : doza recomandată este de un comprimat Furazolidonă Forte  Arena 100 mg (100 mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7  zile.  

- Tratamentul lambliazei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidonă Forte Arena 100  mg 100 mg (100 mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.  

Dacă utilizaţi mai mult Furazolidonă Arena decât trebuie  

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidonă Arena puteţi prezenta dureri de cap, greaţă,  vărsături, febră, dureri la nivelul articulţiilor, bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, respiraţie  accelerată.  

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidonă Arena , vă rugăm să vă adresaţi medicului  dumneavostră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.  

Dacă uitaţi să utilizaţi Furazolidonă Arena  

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.  

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului  dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.  

 1. Reacţii adverse posibile  

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate  persoanele.  

Furazolidona este bine tolerată, iar reacţiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la  întreruperea tratamentului. Rar pot să apară: dureri de cap, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii  alergice cum sunt erupţii trecătoare pe piele, febră, dureri la nivelul articulaţiilor. Foarte rar au fost  raportate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză (la pacienţii cu deficitul unei enzime  denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenază).  

Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.  

Raportarea reacţiilor adverse  

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea  includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse  direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul  Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro.  Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România  Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 

București 011478- RO  

Tel: + 4 0757 117 259  

Fax: +4 0213 163 497  

e-mail: [email protected].  

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa  acestui medicament.  

 1. Cum se păstrează Furazolidonă Arena  

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.  

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după Exp.  Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.  

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.  

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să  aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.  

 1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii  

Ce conţine Furazolidonă Arena 25 mg  

- Substanţa activă este furazolidonă. Un comprimat conține 25 mg furazolidonă.  - Celelalte componente sunt: celulozǎ microcristalinǎ. Polividonǎ K 30, croscarmelozǎ sodicǎ,  talc, stearat de magneziu.  

Ce conţine Furazolidonă Forte Arena 100 mg  

- Substanţa activă este furazolidonă. Un comprimat conține 100 mg furazolidonă.  - Celelalte componente sunt: celulozǎ microcristalinǎ. Polividonǎ K 30, croscarmelozǎ sodicǎ,  talc, stearat de magneziu.  

Cum arată Furazolidonă Arena şi conţinutul ambalajului  

Furazolidonă Arena 25 mg 

Comprimate lenticulare, de culoare galbenă, cu aspect omogen, cu diametrul de 7 mm, cu gust slab amar  Medicamentul este disponibil în cutii cu un blister din PVC/Al a câte 10 comprimate.  

Furazolidonă Forte Arena 100 mg 

Comprimate lenticulare, de culoare galbenă, cu aspect omogen, cu diametrul de 7 mm, cu gust slab amar.  Medicamentul este disponibil în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.  

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

ARENA GROUP SA  

Str.Stefan Mihaileanu nr 31, cod 024022, sector 2, Bucuresti, România  

 Fabricantul  

ARENA GROUP SA  

 B-dul Dunarii nr 54, cod 077190, Oras Voluntari, Judetil Ilfov, Romania 

Acest prospect a fost revizuit în August 2021.

SKU 37251
OTC Da
Brand ARENA GROUP BUCURESTI
Line Nici unul
EAN 6422329001294
BBD 3 iul. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.