Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: RECKITT BENCKISER ROMANIA SRL
Data de expirare produs: 31.07.2025

Gaviscon Mentol suspensie orală este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitația acidă, senzația de arsură în capul pieptului și indigestia (legate de reflux).

Gaviscon Mentol suspensie orală formează un strat protector peste conținutul stomacului pentru până la 4 ore, împiedicând acidul gastric să părăsească stomacul și să pătrundă în esofag, unde provoacă durere și discomfort.

 

 •         Împiedică refluxul gastroesofagian până la 4 ore
 •         Aromă de mentă
 •         Nu conține zahăr sau gluten
 •         Poate fi administrat atât în timpul sarcinii, cât și în perioada alăptării.
 •         Formă de prezentare: Flacon cu dispozitiv de măsurare

 

 Mod de administrare Gaviscon suspensie orală: Administrare orală. Pentru copiii peste 12 ani și adulţi se recomandă 10-20 ml după mese şi la culcare (maxim de patru ori pe zi). 

Gaviscon Mentol suspensie orală este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitația acidă, senzația de arsură în capul pieptului și indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, după mese, în timpul sarcinii  sau la pacienții cu simptome asociate esofagitei de reflux.

Acest medicament aparține unui grup de medicamente numite “supresori ai refluxului”, care formează un strat protector până la 4 ore peste conținutul stomacului, împiedicând acidul gastric să părăsească stomacul și să pătrundă în esofag, unde provoacă durere și discomfort.

icon_effect_4_ore clean.jpg
Împiedică refluxul gastroesofagian până la 4 ore Aromă de mentă Reacționează rapid cu acidul gastric și acoperă conținutul stomacului în 3 minute

Nu conține zahăr sau gluten


Gaviscon Mentol suspensie orala, 200 ml

în stoc
26,90 RON

CE ESTE GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Gaviscon Mentol suspensie orală aparţine unui grup de medicamente numite „supresori ai refluxului”, care formează un strat protector peste conţinutul stomacului pentru până la 4 ore, împiedicând acidul gastric să părăsească stomacul, unde acţionează, şi să pătrundă în esofag, unde provoacă durere şi disconfort.

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii sau la pacienţii cu simptome asociate esofagitei de reflux.

Mai multe informații
Prospect OTC

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 9538/2016/01-12 Anexa 1   Prospect   

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR  

Gaviscon Mentol suspensie orală  

Alginat de sodiu, hidrogenocarbonat de sodiu şi carbonat de calciu  

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru  dumneavoastră.  

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi  acest medicament cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.  

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se  înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.  

Dacă manifestați orice reacţii adverse adresați-vă medicului  dumneavoastră sau farmacistului.  

Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct.4.  

Ce găsiţi în acest prospect:  

 1. Ce este Gaviscon Mentol suspensie orală şi pentru ce se utilizează  
 2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală  
 3. Cum să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală  
 4. Reacţii adverse posibile  
 5. Cum se păstrează Gaviscon Mentol suspensie orală  
 6. Conținutul ambalajului și alte informații  

 

 1. CE ESTE GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ ŞI PENTRU CE SE  UTILIZEAZĂ  

Gaviscon Mentol suspensie orală aparţine unui grup de medicamente numite „supresori ai refluxului”,  care formează un strat protector peste conţinutul stomacului pentru până la 4 ore, împiedicând acidul  gastric să părăsească stomacul, unde acţionează, şi să pătrundă în esofag, unde provoacă durere şi  disconfort. 

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt  regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care apar, de  exemplu, după mese sau în timpul sarcinii sau la pacienţii cu simptome asociate esofagitei de reflux.  

 1. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL SUSPENSIE  ORALĂ 

Nu luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală 

- dacă ştiţi că sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele Gaviscon Mentol  suspensie orală, deoarece foarte rar au apărut dificultăţi în respiraţie şi erupţii trecătoare pe piele  (pentru lista completă vezi informaţiile suplimentare).  

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Gaviscon Mentol suspensie orală 

Acest medicament conţine sodiu (143 mg per 10 ml) şi calciu (64 mg per 10 ml). Doza maximă zilnică  recomandată din acest medicament conține 1140 mg sodiu (componenta principală stabilă/sarea de  masă). Aceasta este echivalentă cu 57% din maximul zilnic recomandat pentru un adult. 

 

Dacă medicul nu v-a recomandat altfel, Gaviscon Mentol suspensie orală este indicat pentru  tratamentul de scurtă durată. Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți nevoie de  Gaviscon Mentol suspensie orală zilnic, pentru o perioadă lungă de timp, sau în mod regulat, în  special dacă v-a fost recomandat să urmați o dietă cu conținut scăzut de sodiu.  

Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră privind concentraţiile acestor săruri şi dacă aveți sau  aţi avut vreo afecţiune semnificativă la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite săruri pot avea  un efect asupra acestor afecţiuni.  

  

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă simptomele persistă după 7 zile de utilizare.  

Gaviscon Mentol suspensie orală împreună cu alte medicamente  

Nu luaţi acest medicament în decurs de două ore de la administrarea altor medicamente pe cale orală,  deoarece acesta poate interfera cu efectul anumitor medicamente.  

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte  medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.  

Sarcina şi alăptarea  

Puteţi lua acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.  

Informaţii importante privind unele componente ale Gaviscon Mentol suspensie orală  Acest medicament conţine parahidroxibenzoat de metil (E 218) şi parahidroxibenzoat de propil (E 216)  care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).  

 1. CUM SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ  

Pentru administrare orală.  

Agitaţi bine înainte de utilizare.  

Adulţi, inclusiv vârstnici, şi copii cu vârsta de 12 ani şi mai mari: 10-20 ml după mese şi la culcare  (maxim de patru ori pe zi).  

Copii cu vârsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.  

Dacă luaţi mai mult Gaviscon Mentol suspensie orală decât trebuie  

Dacă luaţi prea mult din acest medicament, este puţin probabil să vă facă rău. Cu toate acestea, vă  puteţi simţi balonat și puteți experimenta un oarecare disconfort abdominal. Adresaţi-vă medicului  dumneavoastră dacă acest simptom nu dispare.  

Dacă uitaţi să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală  

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu este necesar să luaţi o doză dublă data viitoare, ci continuaţi să luaţi  doza obişnuită la momentul potrivit.  

 1. REACŢII ADVERSE POSIBILE  

Ca toate medicamentele, Gaviscon Mentol suspensie orală poate provoca reacţii adverse, cu toate că  nu apar la toate persoanele.  

Dacă apar aceste reacţii adverse, opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat  medicului dumneavoastră. Foarte rar (mai puţin de 1 din 10000), există şanse de apariţie a unei reacţii  alergice la componente. Simptomele acesteia pot include erupţie trecătoare pe piele, mâncărime,  dificultate în respiraţie, ameţeli sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului.  

Raportarea reacţiilor adverse

 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta  reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate  pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România  http://www.anm.ro/.  

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România  Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1  

București 011478- RO  

Tel: +4 0757 117 259  

Fax: +4 0213 163 497  

e-mail: [email protected]  

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa  acestui medicament.  

 1. CUM SE PĂSTREAZĂ GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ  

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data  de expirare înscrisă pe etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.  A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A nu se păstra la frigider sau congela.  Înainte de prima utilizare, verificaţi ca sigiliul de pe capac să nu fie distrus.  

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să  aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.  

 1. CONȚINUTIL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAȚII 

Ce conţine Gaviscon Mentol suspensie orală  

- Fiecare 10 ml de suspensie orală conţine alginat de sodiu 500 mg, hidrogenocarbonat de sodiu  267 mg şi carbonat de calciu 160 mg ca substanţe active.  

- Celelalte componente sunt carbomer 974 P, parahidroxibenzoat de metil (E 218) şi  parahidroxibenzoat de propil (E 216), zaharină sodică, hidroxid de sodiu, ulei de mentă şi apă  purificată. Acest medicament nu conţine zahăr sau gluten.  

Cum arată Gaviscon Mentol suspensie orală şi conţinutul ambalajului  

Gaviscon Mentol suspensie orală este o suspensie de culoare aproape albă, cu miros şi aromă de mentă.  

Gaviscon Mentol suspensie orală este disponibil în flacoane a 100, 150, 200, 300, 500 sau 600 ml.  Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.  

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul  

Deținătorul autorizației de punere pe piață  

Reckitt Benckiser (România) S.R.L.  

Strada Grigore Alexandrescu Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5,  

Sector 1, București, România  

Fabricantul  

Reckitt Benckiser Healthcare Ltd.  

Dansom Lane, Hull, East Yorkshire, HU8 7DS, Marea Britanie  

RB NL Brands B.V.  

Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda  

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub  următoarele denumiri comerciale:  

Austria Gaviscon Liquid Mint Suspension zum Einnehmen 

 

Bulgaria ГАВИСКОН МЕНТА ЛИКВИД 500 mg/10 ml + 267 mg/10ml + 160 mg/10 ml   перорална суспензия 

Danemarca Galieve Cool Mint  

Finlanda Galieve Mint oraalisuspensio  

Germania Gaviscon Liquid Mint 500 mg /267 mg /160 mg Suspension zum Einnehmen  Islanda Galieve Cool Mint, mixtúra, dreifa  

Marea Britanie Gaviscon Cool Mint Liquid  

Norvegia Galieve mikstur, suspensjon, med peppermyntesmak  Polonia Gaviscon o smaku mięty  

România Gaviscon Mentol suspensie orală  

Slovacia Gaviscon Cool Mint Perorálna suspenzia  

Slovenia Gaviscon z okusom mentola 50,0 mg/26,7 mg/16,0 mg v 1 ml peroralna  suspenzija  

Suedia Galieve Mint oral suspension  

Ungaria Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió  

Acest prospect a fost revizuit în Mai 2021.

 

SKU 59064
OTC Da
Brand RECKITT BENCKISER ROMANIA SRL
Line GAVISCON
EAN 5949031300756
BBD 31 iul. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.