Anticonceptionale

Care sunt cele mai bune anticonceptionale de pe springfarma.com?

Printre cele cele mai bune anticonceptionale fara reteta se numara: Contracept-M ovule, Pharmatex capsule moi vaginale si Pharmatex crema vaginala. Iti punem la dispozitie si o serie de tipuri contraceptive de urgenta, precum sunt Escapelle si Ellaone. In plus, poti achizitiona si IUB Ballerine Midi Dispozitiv Intrauterin. Consulta intotdeauna prospectul inainte de administrare.

Ce sunt anticonceptionalele si de cate tipuri exista?

Anticonceptionalele sunt medicamente sau dispozitive ce pot fi utilizate pentru a preveni sarcina. Ele functioneaza prin controlul ovulatiei sau prin modificarea mucusului cervical si a endometrului, astfel incat sa devina mai dificil pentru spermatozoizi sa ajunga la ovul. Printre tipurile de anticonceptionale se numara si pilula contraceptiva, patch-ul contraceptiv, inelul vaginal, dispozitivul intrauterin si steriletul. Pilula contraceptiva este un medicament oral care contine hormonii estrogen si progestin. Patch-ul contraceptiv este un plasture care se aplica pe piele si elibereaza acelasi tip de hormoni in sange. Inelul vaginal este un dispozitiv flexibil care se introduce in vagin si care elibereaza hormoni. 

Anticonceptionalele se dau si fara reteta?

Unele produse care au scop reducerea riscului de aparitie a unei sarcini au fost intotdeauna disponibile fara reteta. Printre acestea se numara si urmatoarele tipuri de produse: prezervative, pastile, capsule si geluri cu efect spermicid si nu in ultimul rand, contraceptivele de urgenta. Cele mai multe dintre optiuni reduc considerabil riscul unei sarcini, insa nu il elimina in totalitate.

Ce efecte secundare pot avea anticonceptionalele?

Printre cele mai intalnite reactii adverse cu care te poti confrunta, in urma administrarii acestor solutii contraceptive amintim secretiile intre ciclurile menstruale, dureri de cap, sensibilitate la nivelul sanilor, greata, ingrasare, balonare, acnee, schimbari ale starii de spirit si o scadere a libidoului. Efectele secundare nu apar la toate femeile si astfel contraceptivele sunt sigur de administrat. In categoriile de risc se numara femeile care au hipertensiune, sunt fumatoare sau depasesc varsta de 35 de ani. In cele din urma, anticonceptionalele nu slabesc capacitatea sistemului imunitar.

Cand incep sa iau anticonceptionale si cat de repede au efect?

Daca vei incepe sa administrezi pilulele inca din prima zi de menstruatie, acestea vor incepe sa actioneze in cel mai scurt timp. Cu toate acestea, daca nu respecti modul de utilizare indicat (si anume, in prima zi de la inceperea ciclului menstrual), va trebui sa astepti o saptamana inainte de a putea face sex neprotejat. In situatia in care nu respecti modalitatea de utilizare, exista posibilitatea ca acestea sa intarzie ciclul menstrual. De asemenea, aceste solutii contraceptive se recomanda indeosebi si dupa nastere, in perioada de alaptare.

Dupa cat timp esti protejata cand iei anticonceptionale?

Eficacitatea variaza in functie de tipul de anticonceptionale pe care le utilizezi. In general, cele cu efect hormonal, eliberate fara reteta, precum pilule contraceptive, patch-ul sau inelul vaginal, iti pot oferi o protectie imediata. Cu toate acestea, este foarte important sa urmezi instructiunile de utilizare ale anticonceptionalelor si sa discuti cu medicul in cazul in care ai intrebari sau anumite ingrijorari. Astfel, poti lua pilula contraceptiva in primele 5 zile dupa inceperea ciclului menstrual (pentru o protectie imediata) sau in a 7-a zi dupa inceperea ciclului menstrual. Patch-ul si inelul vaginal trebuie inlocuite in mod regulat si este foarte important sa respecti instructiunile de utilizare. Printre cele mai vandute solutii contraceptive se numara si Escapelle 1.5mg, 1 Blister X 1 Comprimat. Poti utiliza aceasta solutie contraceptiva de urgenta pe o perioada de 3 zile de la contactul sexual. O solutie similara la care poti apela este Ellaone 30 Mg X 1 Comprimat. Pe langa acestea, mai poti administra si Pharmatex 18,9 Mg X 10 Ovule. Produsul contine un spermicid care ucide spermatozoizii. 

Anticonceptionalele ingrasa?

Cu toate ca este o situatie rara, unele femei pot manifesta o crestere in greutate in perioada administrarii contraceptivelor. Este un efect secundar temporar care se datoreaza in mare parte retentiei de lichide. Pentru a te asigura ca nu te confrunti cu astfel de simptome, adopta un stil de viata sanatos.

Anticonceptionalele, ce trebuie sa stii

Anticoncepționalele reprezintă o metodă contraceptivă de utilizat pe termen lung și conțin hormoni meniți să împiedice apariția unei sarcini nedorite. Anticoncepţionalele orale combinate conţin doze mici din 2 hormoni care mimează acţiunea hormonilor naturali din corpul femeii (estrogenului şi progesteronului). Cel mai frecvent întâlnit estrogen din pilule este etinilestradiolul, dar unele produse conțin un estrogen numit estradiol. Anticoncepționalele orale combinate sau contraceptivele orale combinate (COC) sunt denumite şi „pilule”, pilule combinate cu doze mici, contraceptive orale sau CO.

Produsele anticonceptionale sau pilulele contraceptive sunt de doua tipuri: pilule cu cantitate mica de hormoni care se pot lua zilnic sau cu o anumite recurenta de cateva saptamani cu anumite pauze sau anticonceptionale de tipul pilula de a doua zi. Acestea difera ca pret si pot fi achizitionate din farmacii care au atasate un magazin online, fara reteta si fara prescriptie medicala majoritatea dintre ele. cele mai bune anticonceptionale, fara rereta, efecte secundare, mensrtuatie, tipuri, alaptare, acnee, balonare, ingrasare, ovule, intarzie, slabesc, reactii

7 produse

Setati descendent
produse pe pagină